CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Emil arunca bomba: ”Basescu e ofiter acoperit”

0 comentarii / 2099 vizualizări / 20 mai 2010

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, o spune, în sfîrșit, de-a dreptul, după ce, ani de-a rîndul, tema a fost mai mult sugerată de către diverși actori politici ori jurnalistici: Traian Băsescu este ofițer activ al serviciilor secrete.

Fostul președinte al României, totodată șef al CSAT și principalul beneficiar al in formațiilor din serviciile secrete, Emil Constantinescu, oferă, în premieră, motivul pentru care nu s-a putut produce pînă azi dovada clară că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității, sau chiar ofițer acoperit al fostei Securității, în calitatea sa de șef al reprezentanței comerciale a României la Anvers. Acest motiv e faptul că Traian Băsescu este, și astăzi, ofițer acoperit activ, iar asta înseamnă că dosarul său este ținut la secret, pe mai departe. Prezent la emisiunea ”Vorbe grele”, a Antenei 2, Constantinescu a spus despre președinte că ”toată viaţa a fost în Securitate, informator, colaborator, cu acte şi cu documente… Cornel Burtică a spus clar că cei care lucrau în agenţiile comerciale externe în mod categoric erau acoperiţi. Nu cred că cineva se îndoieşte că şeful unei agenţii economice în străinătate nu lucra sub acoperire”.

Întrebat direct de către moderator dacă lipsa dovezilor despre colaborarea lui Băsescu se datorează faptului că el ar mai fi încă ofițer acoperit activ, Emil Constantinescu a răspuns afirmativ: ”Asta-i problema”. El a adăugat: ”În societatea românească există persoane care atacă cu violenţă comunismul, care atacă cu violenţă Securitatea şi care fac acest lucru pentru că ei au rămas activi. Pentru că nu ieşi. Din aceste structuri nu ieşi. Problema nu e cu cei care nu au ieşit. Pentru mine Traian Băsescu e un subiect negru, întunecat, dar încheiat, al istoriei României”. Fostul președinte a mai precizat că, Băsescu fiind ofițer activ, în continuare, actele nu pot fi scoase la lumină ”şi nici eu nu pot vorbi mai mult de-atât…”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998