CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Emil Constantinescu: Liiceanu – masini de lux si o vila cu trei etaje in care sta singur

4 comentarii / 4047 vizualizări / 3 decembrie 2020

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, condus de fostul președinte Emil Constantinescu, îl desființează, practic, pe Gabriel Liiceanu, etichetat într-un comunicat drept filosof ratat și ahtiat după lux. Replica vine după ce Liiceanu a criticat institutul în repetate rînduri, considerîndu-l o sinecură pentru anumite personaje.

”Liiceanu e analfabet funcțional? Nu știe că sinecură înseamnă să primești bani fără să faci nimic? Greu de crezut. Atacurile sale repetate la adresa Institutului Levant au o singură explicație. Ura unui filosof ratat, fără operă și ignorat pe plan internațional, îndreptată împotriva unor cercetători și savanți care au această recunoaștere și o transferă tinerei generații. Fără această ură neînfrânată nu ar fi plasat Institutul Levant într-o înșiruire demagogică de instituții, într-o tentativă monstruoasă de instigare la ură. Fără această ură neînfrânată ar fi putut constata că Institutul Levant are rezultate și face performanță” se arată în comunicatul oficial al institutului condus de Constantinescu.

”Liiceanu e un impostor. Îi place să se considere un reper moral al societății românești, dar nu este decât un individ lacom și frustrat, măcinat de invidie și ură. Când președintele Traian Băsescu a afirmat, cu dispreț, că România nu are nevoie de filosofi, a dat din cap aprobator și slugarnic. Acum instigă la ură împotriva unor intelectuali care nu sunt slugarnici față de camarila pe care el și-a constituit-o și nici impostori. În ipostaza de reper moral al societății românești, impostorul este Liiceanu. Spunea cândva că numai omul se poate mișca în două direcții total opuse: adevărul și falsul intenționat. Afirmațiile lui despre Institutul Levant sunt falsuri intenționate(…)

Liiceanu e obsedat de bani. Acumulează bani pentru mașini de lux și o vilă somptuoasă cu trei etaje, unde locuiește singur. Vede bani și acolo unde nu sunt. Este rândul nostru să întrebăm: câte milioane de euro a obținut Liiceanu din bugetul României? A calculat cineva, până acum, câte spitale, școli și autostrăzi s-ar fi putut face, în trei decenii, cu banii proveniți din profiturile editurii Humanitas, fosta editură politică, deținută de statul român, pe care prietenul Pleșu, din postura de ministru al Culturii, i-a făcut-o cadou lui Liiceanu? Ar fi putut fi numit directorul acesteia, pentru că nimeni nu-i contestă calitățile de editor. Dar asta înseamnă că Liiceanu ar fi avut un salariu lunar de 3.000 – 6.000 de lei, atât cât sunt salariile la Institutul Levant. Și ar fi trăit fără mașini de lux și vilă somptuoasă”, se mai afirmă în comunicat. (B.T.I.)

foto:Vertizontal.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Mulți români trăiesc în lux, nimic de condamnat.

    Liiceanu face parte din clasa afaceriștilor de carton ai anilor ’90, în general ofițeri de Securitate trimiși în viață să sprijine banda bolșevică criminală.

    Liiceanu a primit o editură, pleașcă, așa cum ciobanii gospodari le aruncau părinților lui niște brânză de burduf, pe jos. Pe urmă a obținut și niște scutiri de taxe tot pentru că Securitate.

  2. Masinile ca masinile, luxul ca luxul. Cei de la Insitutul Levant au observat corect ca tovarasul Liiceanu are vocatie de editor, dar nu de filosof.

  3. Gabriel Liiceanu,filosoful care are dinti, in loc sa fie la puscarie are masini de lux si o vila cu trei etaje?

  4. Să facem cu sclavul lu Soros numit Liiceanu, zis Licheleanu. Un hoț care strigă de alții că-s hoți. Să iasă acest prăpădit să explice cum a luat Editura politică după aia lumea poate să înțeleagă comportamentul lui de cracker

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998