CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Enigma demisiei lui Bran si o gafa care il poate costa scump pe Iohannis

6 comentarii / 4298 vizualizări / 23 aprilie 2015

Deși nu face prea multe lucruri la Cotroceni, noul președinte Klaus Iohannis reușește performanța, iată, să intre în epoca marilor gafe, singur sau ajutat de unii consilieri. O dovedește un scandal recent, care l-ar putea costa foarte scump pe șeful statului și care ar putea explica, totodată, misterioasa demisie a consilierului Tatiana Niculescu Bran.

Mai precis, Klaus Iohannis a elaborat, în perspectiva congresului UDMR care a avut loc week-end-ul trecut, la Cluj Napoca, nu unul, ci două mesaje politice, primul dintre ele, retras la scurt timp, conținînd elemente cel puțin explozive.
Descoperirea aparține jurnaliștilor de la un site media românesc de limbă maghiară, transindex.ro, preluați de B1TV, care au reușit să facă și capturi foto după cele două comunicate (ambele datate 17 aprilie), dintre care unul, cum spuneam, a fost retras în mod misterios de pe siteul președinției și înlocuit cu cel de al doilea.

Diferența e că al doilea nu mai conținea anumite referiri explozive, precum cea la autonomia Ținutului Secuiesc, Sfîntul Graal al maghiarilor din România:

„Există multe chestiuni rămase nerezolvate, deziderate ale minorităților naționale privind respectarea efectivă a drepturilor conferite de lege, dar și nevoia de garanții mai bune pentru protejarea și promovarea identitatii lor naționale(…)Atât respectarea sau extinderea drepturilor minorităților, cât și decizii majore precum conturul regiunilor pot fi obținute și consolidate doar deschizând și menținând canale de comunicare cu toate partidele politice care au un cuvânt de spus în politica românească”.

Chestiunea ”conturului” unor regiuni, dar și altele, la fel de delicate, au dispărut din al doilea comunicat al președintelui și nu s-au mai regăsit nici în forma rostită la congresul UDMR de către emisarul lui Iohannis, consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan.

0

 

1

 

Jurnaliștii de la transindex.ro susțin că au contactat administrația prezidențială pentru a primi explicații față de această situație ieșită din comun, dar li s-a răspuns de la biroul de presă că nu este abilitat să facă asta.
Așa cum observă și ei, însă, la trei zile după congresul UDMR s-a produs demisia purtătorului de cuvînt al președintelui, Tatiana Niculescu Bran, care are mai mult ca sigur legătură cu gafa produsă de Președinție.
Una care i-ar putea face pe mulți români să se întrebe oare ce poziție reală are Klaus Iohannis față de ideea autonomiei Ținutului Secuiesc, ori, cine știe, poate chiar a Transilvaniei, în ansamblu? (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

foto: maszol.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Hai s-o spunem transant: soarta Transilvaniei s-a decisa in defavoarea Romaniei! Ungaria a obtinut acordul Germaniei si Rusiei de a pune ghearele pe Ardeal. Oare cat timp o sa mai dormim pe noi? Chiar nu mai este nimeni sanatos la cap in tara asta, care sa realizeze faptul ca SUA NU pot garanta independenta si integritatea teritoriala a Romaniei? Sa fie clar: ROMANIA ESTE SINGURA IMPOTRIVA RUSIEI. Rusia nu are nimic de impartit cu Romania, dar din cauza politicii noastre externe dezastruase, Moscocva este nevoita sa ne atace pentru a-si apara interesele geopolitice si ecomonice.

    • Dar cine sunteti dvs. sa afirmati ca Rusia nu are nimic de impartit cu Romania? Va contrazic faptele istorice din trecutul foarte apropiat, dar si realitatile geopolitice care sunt de necontestat. In al doilea rand, va contraziceti si singur cand spuneti ca Moscova este nevoita sa atace Romania pentru a-si apara interesele geopolitice si economice !?. Deci, are sau nu are ceva de impartit Rusia cu Romania? Poate doar unele interese geopolitice si economice, nu ?!!!!
      Totusi, in eventualitatea unui conflict armat, cred ca acesta va fi declansat de Rusia doar cu intentia de a initia al treilea razboi mondial si de a stabili o noua ordine mondiala. Oare ar avea multe sau putine de castigat din asta? Oricum, in ce priveste apararea tarii nu cred ca isi imagineaza nimeni „sanatos la cap” ca SUA isi va aduce oamenii aici sa lupte in locul nostru. Noi, romanii, vom lupta singuri pentru apararea integritatii teritoariale, poate cu ceva sprijin prin tehnica militara, strategie si informatii, si poate cateva contingente de combatanti. Insa lupta pentru Romania o vom da noi. Nu cred ca se gandeste nimeni ca va veni altcineva sa faca asta pentru noi, iar noi sa plecam in tarile calde. Poate ca asta ne-ar ajuta sa ne trezim din adormire. Asta ca un fapt pozitiv. Dupa furtuna vine soarele. Ganditi pozitiv domnule si fara patima.

      • Dvs. sunteti acelasi de acum 20 de ani? Nu! Desigur ca in privinta identitatii sunteti una si aceeasi persoana, dar nu in privinta personalitatii. Asa cum Romania lui 2015 nu mai este aceeasi cu Romania lui 1941, asa Rusia lui 2015 nu mai este aceeasi cu Rusia lui 1918. Rusia nu a avut nimic impotriva ca Romania sa se uneasca cu Moldova, atat timp cat isi pastra neutralitatea, deoarece ar fi facut parte din zona tampon – chestie de geopolitica! In privinta contradictiei, ea este la dvs., nu la mine. Daca Romania face jocurile SUA si UE, e de la sine inteles ca intra in conflict cu Rusia. Nu acelasi lucru s-ar fi intamplat daca Romania ar fi urmarit strict interesele sale nationale. Rusia se opune lumii unipolare si acealasi lucru ar trebui sa-l faca si Romania, mai ales ca a cunoscut „raiul comunist”. Al Treilea Razboi Mondial este declansat, ca si celelalte doua de sionisti – mai cititi! Dar el va porni de la conflictul dintre Grecia si Turcia, in urma interventiei Rusiei, care ii va zdrobi pe turci. Daca veti mai trai pana atunci, veti vedea ca Greciei i se vor daca inapoi toate teritoriile detinute de Imperiul bizantin, desi nu va trage un foc. De Romania nu ar fi facut la fel? De ce trebuie ca Romania sa fie distrusa intr-un razboi nimicitor cu Rusia, in loc sa profite de pe urma cresterii puterii rusesti, mai ales ca avem teritorii in Ucraina? De ce trebuie ca milioane de romani sa moara pentru interesele altora?

  2. […] sursa: inpolitics.ro […]

  3. Nu va fi niciun razboi!SUA su Rusia isi arata muschii, iar cei care vor suferi sunt fraierii care „”pun botul””, adica Romania si altii..La un moment dat va avea loc o noua „”Yalta”” si se va trage o linie.Daca am avea creier, am putea face ca linia sa fie la est de Prut, dar asa, fiind condusi de niste mercenari, s-ar putea sa ne trezim cu o linie trasa prin Carpatii Orientali!

    • Te inseli amarnic. Va fi un razboi devastator, in care se vor folosi arme nucleare. Si in Romania vor fi cateva explozii ale bombei cu neutroni, regiunile vizate vor fi Muntenia, Dobrogea si Moldova. Nu va fi o noua Yalta, ci un Guvern Mondial. In urma razboiului dintre Rusia si Turcia, Greciei i se va retroceda Constantinopolul, fapt ce va duce la refacerea Bizantului, iar Romania isi va recapata teritoriile pierdute, posibil si cu „Banatul sarbesc”. S-ar putea chiar ca Romania sa constituie nuclelul unei confederatii de state ortodoxe. In orice caz, degeaba canta unii prohodul Rusiei, ca nu Rusia va fi cea care va disparea, ci SUA. Mari surprize vor avea cei care supraestimeaza forta militara a Statelor Unite. Din pacate, China comunista se va extinde pana la Urali. Mari probleme vor fi cu israelienii, care vor incerca prin toate mijlocele sa conduca Europa…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998