CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Enigmaticul Ciolos si un atac devastator al Noricai Nicolai

3 comentarii / 4725 vizualizări / 18 mai 2019

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, declanșează un atac foarte tăios la adresa lui Dacian Cioloș, avertizînd că există nenumărate întrebări extrem de serioase în ceea ce îl privește, rămase pînă azi fără răspuns. Ori, în absența acestor răspunsuri, scrie Nicolai pe Facebook, liderul PLUS nu rămîne altceva decît ”cel mai populist produs al politicii românești, un oportunist lipit de orice proiect, un produs al sloganelor și al PR-ului”.

”Domnul Cioloș începe să devină o enigmă de nepătruns chiar și pentru susținătorii (încă) ai domniei sale” scrie eurodeputatul, adăugînd ”Poate dacă ar răspunde public la câteva întrebări pe care i le pun aici, ne-ar ajuta pe toți să îl cunoaștem și să-l înțelegem mai bine:

▶ Există vreo legătură neștiută între numirea dumneavoastră ca premier și tragedia de la Colectiv? Ce ați vrut să spuneți anul trecut, în iulie, la Galați, când ați declarat public că ”E nevoie și de emoție, dar e nevoie de substanță. Putem merge cu emoție și atunci stăm fiecare și ne vedem de treabă acum, la casele noastre, ne angajăm niște experți în a crea emoții și creăm emoții la momentul respectiv. Și câștigăm alegerile. Dar ce-am rezolvat cu asta? Decât să plătim o mașină de manipulat mentalul colectiv și emoțiile, ca să creăm emoția, sau să plătim niște consultanți ca să vină cu niște scandaluri ca să creăm emoția, ce ar fi să mergem fiecare dintre noi în scara de bloc, la magazin, la locurile de muncă, în satul din care provenim și să discutăm cu oamenii?”. Cine ce alegeri a câștigat manipulând emoțional electoratul, domnule Cioloș?

▶ De ce nu ați mai candidat în alegerile din 2016, după ce vi se făcuseră chiar și afișe electorale? Este adevărată afirmația lui Victor Ponta: ”Dacian Cioloș nu a candidat nici pentru PNL, nici pentru USR pentru că avea promisiunea lui Dragnea că va continua ca premier al unui guvern PSD-PNL până în 2020”?

▶ Există adevăr în acuzațiile aduse de sindicatele din Poliție conform cărora guvernul dumneavoastră a reorganizat prin OUG serviciul secret al MAI doar pentru a șterge urmele unor fapte penale comise de miniștrii dumneavoastră?

▶ Ce ați urmărit cu adevărat, totuși, cu strania campanie legată de ”Cumințenia pământului”?

▶ Cum explicați decizia dumneavoastră fără precedent, în noiembrie 2016, de a soma TVR să nu mai difuzeze un interviu, pe care i-l acordaseți, doar pentru că postul public nu dorise ca materialul să apară în timpul campaniei electorale, ci ulterior?

▶ Cum comentați acuzațiile fostului senator Valer Marian, într-o interpelare parlamentară, conform căreia dețineți în secret mari suprafețe de terenuri agricole în județele Sălaj și Cluj?

▶ Cum explicați pasivitatea dumneavoastră îndelungată față de așa zisul refuz al justiției de a vă legaliza partidul, reacționând abia după ce presa a început să comenteze ”relaxarea” dumneavoastră nefirească? Cumva ați dorit să puneți un probabil eșec în alegeri pe seama faptului că nu ați avut timp suficient la îndemână pentru că oameni răi v-au blocat partidul? Și pentru că doreați un argument ca să forțați o alianță cu un vehicul electoral, USR? De ce ați tăcut mult timp după ce vă făcuserăți deja, în secret, partidul de rezervă?

▶ Cum ați explica ”lacunele” din cunoștințele dumneavoastră, cum ar fi cea manifestată în februarie, într-un interviu și în alte situații, când nu știați că serviciile secrete au dreptul legal să facă afaceri, nu știați ce grad exact de rudenie aveți cu generalul Virgil Ardelean, nu știați ce obiectiv păzeați pe strada Doinei Cornea?

Dacă măcar la o parte dintre aceste întrebări ne-ați furniza un răspuns cât de cât satisfăcător în locul unei tăceri mirate, vă asigur că ne-ați face și nouă, competitorilor dumneavoastră, cât și alegătorilor din România un mare serviciu. Mai ales dacă ați clarifica, în final, eventual, și relația dumneavoastră cu Emmanuel Macron, un politician care face în propria țară exact ceea ce alianța dumneavoastră reproșează guvernului PSD că a făcut pe 10 august.

În absența acestor răspunsuri, voi continua să vă consider, pe mai departe, cel mai populist produs al politicii românești, un oportunist lipit de orice proiect, un produs al sloganelor și al PR-ului (și nu numai). Un produs pur politic care a fost mereu numit în funcții, prin decizii politice, niciodată candidat, iar acum cu sprijin extern își face partid care ”se delimitează” de politicienii corupți ai României” mai scrie Nicolai. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Ciolos, ”un oportunist lipit de orice proiect, un produs al sloganelor și al PR-ului (și nu numai)”. Nici Iohannis nu-i mai breaz. Un sub-produs politic la fel de gaunos ca si Ciolos. Iata ca se adevereste dublul standard privind calitatea in Uniunea Europeana.

  2. Ciolos e doar un securist propulsat la varf, la fel ca Ponta ,Ghita, ori Udrea!Din cand in cand, sefii lor (de afara) se cearta intre ei, si atunci apar scandalurile si arestarile…

  3. Adevaratul pericol pentru Romania vine de la niste sinistre cozi de topor ca Kovesi, Ciolos, Basescu in anii trecuti. Niste sekuristi livrati globalistilor pentru exploatarea la sange a Romaniei. Indivizi mediocri spre mizerarabili, ambitiosi ca orice imbecil neputicios, capabili de orice oroare…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998