CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Era si timpul: carte-omagiu despre Kovesi si DNA in pregatire la Humanitas

9 comentarii / 9354 vizualizări / 29 mai 2018

Editura Humanitas, condusă de Gabriel Liiceanu – cel cu ”Slujirea” – pregătește lansarea unei cărți eveniment, cîntarea Laurei Kovesi și a activității DNA din ultimii ani, lucrarea urmînd să vadă lumina tiparului cel mai probabil anul viitor, cînd actuala șefă a anticorupției își va încheia, teoretic cel puțin, ultimul mandat.

Dezvăluirea e făcută chiar de autoarea cărții, Ioana Burtea, în finalul unui mega-articol dedicat Laurei Kovesi pe siteul decatorevista.ro, aceasta anunțînd că documentarea, începută deja și programată pentru tot acest an, e finanțată printr-o bursă Balkan Fellowship for Journalistic Excellence.
Tema principală ar fi, potrivit autoarei, următoarea întrebare: ”care va fi moștenirea Laurei Codruța Kövesi în lupta anticorupție și ce urmează pentru DNA după ce își încheie mandatul în 2019?”.

Burtea mai scrie că ”În afară de interviurile mele, în documentare am mai folosit rapoartele de activitate ale DNA, precum și rapoartele MCV ale Comisiei Europene, studii Eurobarometru, materiale din presa străină despre DNA și Kövesi, cam toate interviurile de arhivă cu șefa DNA din presa autohtonă, plus sute de articole despre ea. Mi-am petrecut alarmant de mult timp pe grupuri de Facebook și pe conversații Reddit pro și anti-DNA, colectând meme-uri, gif-uri și indignări. Am urmărit înregistrări video ale discursurilor lui Kövesi și am fost pe teren la cât mai multe evenimente din ultimele șase luni implicând activitatea DNA sau a șefei sale”.

”Am fost și la Mediaș, locul în care a copilărit Kövesi, unde am încercat să găsesc oameni care au cunoscut-o sau care i-au cunoscut familia. Nu am căutat scandaluri îngropate din tinerețe și nu am vrut să încalc dreptul la viață privată al familiei sale, motiv pentru care nici nu i-am contactat. Am vrut să înțeleg mai bine ce fel de start în viață și ce fel de personalitate au dus la persoana pe care o știm astăzi, cei mai mulți dintre noi doar de la televizor.” mai scrie hagiografa. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

  1. Doamne fereste!!!! Si-au pierdut mintile cu totul.

  2. Deci liicheanu nu e singur, are adepti intr-ale lingerii si prostiei. Ti se face greata.

  3. Kovesi e numai una,
    ne mandrim cu ea in toata lumea

  4. voma literara de la curmanitas pentru satifacera ioAnusului

  5. A innebunit lupu’…….ce sa mai spui la asa prostie? Tara arde si Liiceanu o pieaptana pe Codruta……..asa popor , asa intelectuali……vai de mama noastra ce-am ajuns!

  6. […] nu este vorba de o reeditare a celebrei Mein Kampf in varianta romaneasca, ci conform celor de la inpolitics.ro care citeaza autorul cartii (tefelista de frunte, Ioana Burtea) si sub atenta obladuire a slinoasei […]

  7. Huoooo! Dementilor! Nici pe vremea lui Ceausescu nu erati atat de scarbosi! Bata-va Dumnezeu de vome puturoase! Intelectuali sunteti voi, ma? Oarba dupa voi!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998