CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Esec: Diana Sosoaca a dat cu privatizarea Petrom in gard

39 comentarii / 5355 vizualizări / 29 aprilie 2022

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a reușit un chix de proporții încercînd să readucă Petrom în parohia statului român, dar gafînd ca o începătoare – deși e juristă – la conceperea proiectului de lege ”salvator” prin care solicita anularea privatizării.

La finele lunii februarie, senatoarea Diana Șoșoacă a depus la Senat un proiect de lege care prevede, scurt și concis, abrogarea legii 555/2004 privind privatizarea Petrom, pe motiv că este neconstituțională. În expunerea de motive, foarte probabil cea mai lungă din istoria legislativului post-decembrist, senatoarea vorbește și de trădare națională, subminarea economiei etc. De asemenea, Șoșoacă susține că OMV nu ar trebui despăgubită material în urma anulării tranzacției.

Din păcate pentru senatoare, toate avizele negative primite de la Consiliul Legislativ, cel Economic și Social ori de la comisiile parlamentare atrag atenția asupra unui ”mic” amănunt: abrogarea legii 555 nu înseamnă anularea privatizării Petrom, care poate fi decisă doar de Justiție. O chestiune elementară de Drept, greu de înțeles cum a putut fi ignorată de senatoarea Șoșoacă.

”Inițiatorul, chiar daca bine intenționat în ceea ce privește recuperarea unei companii care poate aduce venituri României, nu aplică unele principii de bază ale dreptului, în speță, neretroactivitatea legii. Contractul, odată semnat, rămâne semnat, iar, pentru a aduce compania în proprietatea statului, vor trebui întreprinse negocieri cu cumpărătorul și proprietarul actual. În situația în care contractul din anul 2004 este, după cum argumentează inițiatorul, ilegal, și s-a comis o infracțiune, entitățile care au negociat și semnat acel contract din partea României ar trebui să fie trase la răspundere în justiție” punctează Consiliul Economic și Social în avizul negativ dat. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

39 Comentarii

 1. Diana Şoşosacă nu a greşit (neapărat), căci conform legii privatizării in vigoare în 2004 (dată prin OUG de guvernul Ciorbea si modificata favorabil străinilor de guvernul Năstase), orice acţionar poate cere nulitatea unor acte de privatizare în anumite (mai multe) condiţii. Aici avem însă o lege specială, iar un atu major al unui proces de anulare a privatizării Petrom ar fi fost evident şi abrogarea ca neconstituţională a legii privatizării acesteia (555/2004). Un următor pas în justiţie ar fi putut fi „constatarea nulităţii absolute“ a actelor privatizării (căci au fost efectuate în baza unei legi neconstituţionale), care, ca acţiune în instanţă este imprescriptibilă (se poate introduce oricând, nu într-un timp dat, limitat) şi nu presupune vreo taxă („de timbu“) semnificativă. Instanţa ar fi avut astfel şi un semnal din partea legislativului (de a nu mai fi obedientă guvernului).
  În realitate, puterea nu vrea să aducă înapoi la stat Petrom şi de aceea a dat aviz negativ proiectului senatoarei Şoşoacă. (Sunt un acţionar care a anulat în instanţă o privatizare pentru nulitatea absolută a procedurilor privatizării.)

  • Sosoaca a consiliat jefuirea avutiei nationale. Priviti cum ranjeste ca proasta-n targ in spatele lui Basescu si Nastase. https://scanteiainternetului.ro/2021/04/15/sosoaca-omv-petrom-in-poza-unde-toata-lumea-zimbeste/

   • Eşti prost, cretinule, tu ai aflat cu intarziere că Diana Şoşoacă se pricepe la legislaţia privatizărilor, după ce mai întâi ai încercat să denigrezi la întâmplare (ca nu s-ar pricepe). Sisilică a lu Neamu Prost ce eşti, mănânci căcat fără oprire. Diana Şoşoacă a încercat tot timpul să impună clauze favorabile României în contractele de privatizare, dar în cazul Petrom, Iliescu şi Năstase au fost condiţionaţi de Austria cu neintrarea României în Uniunea Europeană dacă nu li se dă Petromul pe un contract dictat de ei. Habar n-ai de istorie dar verşi căcatul din tine. A recunoscut şi Ioan Talpeş că el a intermediat acest aranjament între Iliescu-Năstase şi guvernul austriac, ducându-se la Viena pentru asta. Cum mai putea atunci Diana Şoşoacă să facă ceva, idiotule mârşav? Dar nu a uitat ce-a cunoscut direct şi face acum, dar nu se poate că aţi ieşit voi hienele bolnave la linşaj.

   • Idiotule, cheliosul ăla din fotografie nu e Băsescu (care era primar atunci), este un austriac care a dictat contractul Petrom şi îl şi semnează, şi care îl ţine pe Năstase (premier atunci) în picioare.

   • Ce căuta Șoșoacă la semnarea contractului de privatizare a Petrom??? Sosoaca zambeste satisfacuta de tradarea lui Nastase.
    https://www.alegatorul.ro/articol/ce-cauta-sosoaca-la-semnarea-contractului-de-priva_8272.html

    • E aia Şoşoacă, cum aţi zis şi că e Băsescu cheliosul austriac de la OMV care semnează contractul de halire a Petrom.

     • El face aici circul, fiind impotriva nationalismului romanesc si a Bisericii Ortodoxe, desi se pretinde si preot.

  • Ioan Talpeș, fostul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE):
   „Pe 8 martie [2004, Năstase] m-a numit [vicepremier] și am intrat în relații cu Bruxelles de pe pozitia in care puteam sa fac ceva… Austria trebuia să ne faca nominalizarea [de a fi primiţi în Uniunea Europeană] şi să ne susțină candidatura.. Şi dintr-o data s-a intrunit guvernul austriac si a anuntat ca nu, cu motive economice…
   Eu am plecat la Viena… S-a reintrunit guvernul austriac cu mine de fata, si a aprobat, a sustinut sustinerea Romaniei.“
   Ceea ce lipseşte din transcriptul acestui interviu cu Talpeş din mai 2021, a fost adăugat de Talpeş intrând în direct la emisiunea de la Realitatea tv a Ancăi Alexandrescu (după difuzarea interviului), unde a spus că guvernul austriac i-a pretins direct lui, ca reprezentant al guvernului român, Petrom-ul pentru OMV-ul său (al Austriei), la preţ de nimic şi în condiţii avantajoase (căci considera că Austria deja plătise prea mult pe BCR), la schimbul nominalizării României pentru primirea în UE.
   Aşa că s-a trecut peste juriştii români, care voiau să se facă un contract bun pentru România, iar contractul a fost dictat de austrieci, doar aşa fiind noi primiţi în UE.
   https://www.realitatea.net/stiri/actual/ioan-talpes-dezvaluiri-explozive-cum-comanda-ue-premieri-in-romania-jocuri-de-culise-la-nivel-inalt-de-ce-nu-a-ajuns-ponta-presedinte_609849bef166cf0c78449f46
   Tot Talpeş, cunoscător al culiselor privatizării Petrom, mai arătase şi în 2006 că vânzarea Petrom este, în fapt, „un jaf fabulos”: „Jaful despre care vorbesc nu se refera la faptul ca s-a vandut intreprinderea aceea, ci ca s-au transferat rezervele de petrol odata cu aceasta intelegere si este tragic acest lucru.“

 2. Nu știu de / cât / cum, a greșit d-na. Senator; ar fi fost de dorit ca alături de ac. știre să aflăm și o reacție, sau un p.d.v. al dânsei. Pe câte am mai văzut și eu, privatizările în domeniul energiei sunt în atenția multor guverne; deci ar fi o temă de actualitate, nu?
  Bun, Șoșoacă a greșit „ca o începătoare”; dar dacă sunt unii așa de deștepți, de ce nu fac ei, în acest sens, un proiect de lege mai bun ? Așa, să stai pe margine și să faci pe deșteptul, scuzați-mă, dar mai „tot omul” se pricepe !…
  Deocamdată, mă rezum la observația, amară, că, tot – dar absolut tot ce este, sau poate fi, în interesul Românilor, trebuie „desființat” și ridiculizat cu toată hotărârea.
  P.S. Probabil că dacă era un proiect pe tema ”slavă licuricilor” (vechi și noi) alta era povestea…
  =========================================================================

  • Au sabotat-o, caci nu vor sa aduca inapoi petrolul la statul roman. Sunt slugile strainilor, nu reprezentantii poporului (cum figureaza pe statele de plata cu care isi iau uriasele salarii).

   • nu exista „statul roman” ci „statul din Romania” sau popular spus „colonie”

 3. Macar asta incearca in prostia ei sa faca ceva.Dincoace presa securista doar latra si da cu pietre.Ca doar e platita pentru asta.Pana una alta romanii bolnavi de prostie si ipocrizie platesc printre cele mai mari preturi la carburanti din Europa.La mai mare,boilor.

 4. Dacă legea se adoptă, Şoşoacă şi alţi parlamentari pot apoi cere guvernului, coacţionar la Petrom, să ceară prin ministerele de rsort, în instanţă, anularea privatizării acestuia (în fapt, vânzarea pe mai nimic către austrieci a petrolului şi rafinăriilor româneşti, de dragul primirii României în UE, gheşeft aranjat în 2004 de Ioan Tapeş, cum a recunoscut la realitatea tv), iar dacă guvernanţii nu acţionează astfel, devin nişte infractori care nu aplică sau încalcă o lege, potenţiali clienţi ai DNA.

 5. e foarte simplu. Sosoaca, Simion si altii de teapa lor, doar joaca rolul de patrioti, gargara cat cuprinde, naivii se uita in gura lor, dar cand vine vorba sa faca un lucru concret pentru tara, se impotmolesc ‘inexplicabil’. Trebuie doar sa urmaresti traseul lor politic, cine si cum i-a propulsat ca sa intelegi care e treaba cu patriotismul lor. Din pacate 90% din romani merg dupa fenta, dar asa meritam.

  • Insinuezi ca un ticălos, sisilicule. Te aflaşi şi azi în treabă fără să spui nimic, de fapt, decât că eşti un hater anti-naţional. Boală grea pe tine ura de români.

   • Au intrat in sevraj laudatorii AUR. Dupa ce-au laudat-o pe Sosoaca au aflat ca ea a participat la TRADAREA NATIONALA.

    • Trebuie să-ţi refaci proviziile şi să mai înghiţi degrabă câteva tone!

 6. Exista 3 feluri prin care actul de tradare asupra Romaniei numit „privatizarea Petrom” poate fi reparata, partial, fara ca propaganda externa sa titreze „vai nationalizare in Romania, investitori fugiti ! Rugam UE iarasi sa calce Romania in picioare”

  1 Metoda finutza. Prin contract, l-am cautat in full, nu il gasesc pe internet, dar din cuprins avem enumerate „Dreptul la restituire”, „despagubiri”, „drepturi si masuri reparatorii”, „obligatii cumparator” (nu au fost respectate, asa cum a relatat presa vremii, curtea de conturi, senatul etc). Trebuie pus in aplicare contractul. Daca „se doreste”.

  2 Metoda grabita. In numele sigurantei nationale si a securitatii Romaniei, un serviciu „da inteligentza” gaseste agenti rusi in OMV (cu siguranta exista, nu se indoieste nimeni), urmat de condamnari definitive pentru TOTI agentii rusiei/austriei +puscarie si serviciile recomanda Parlamentului invocarea nulitatii absolute a contractului si nationalizarea urgenta printr-o lege adoptata in Parlament.

  3 Metoda romaneasca. Statul, prin institutiile sale numeroase poate cocosa cu amenzi, controale, taxe, impozite si ce mai are la indemana OMV-Petrom pana cand colonistii austrieci, prietenii lui Putin, inteleg sa vanda statului Roman actiunile la un pret de nimic, asa cum Romania si-a dat resursele PE NIMIC si este in prezent cea mai saracita, jupuita, ingenuncheata tara din UE.

  personal, recomand metoda 3, poate fi aplicata universal nu doar austriecilor, dar si altora, statul trebuie sa se intareasca si sa nu se mai lase jefuit de interesele strainilor
  avem de recuperat multe, in special sistemul bancar

  • Mai gasesti si oameni care gandesc iar Lictor este unul dintre ei. Sosoaca a vrut sa-si faca imagine si atat. Ca sa stai sa studiezi un contract comercial si sa identifici elementele care pot ajuta la rezilierea lui trebuie sa fii specializat. Am inteles ca avocata Sosoaca se ocupa de mizilicuri de genul divorturi in instanta. Cine stie mai multe sa ma contrazica pe tema, nu ma supar.
   Pe de alta parte, trebuie identificati toti romanii care se ling pe degete din mierea OMV. Membrii in cosiliul de administratie, firme partenere cu OMV. Spui bine ca un serviciu „da inteligentza” ar putea oferi informatii, dar NU ARE CUI sa le furnizeze.
   Optez si eu pentru varianta 3 propusa de tine, dar tot asa, NU ARE CINE s-o aplice.

   • Diana Şoşoacă a lucrat ca jurist chiar în domeniul privatizărilor, pentru stat, şi a încercat să îndrepte contractele de privatizare în interesul statului, dar guvernul a făcut prin voinţă lui politică corupt obedientă contracte dezavantajoase României, dând la o parte clauzele avantajoase nouă, dar nedorite de „investitorul străin“… „strategic“ adesea.

    • Ai limbajul specific electoratului AUR. Multumesc pentru informatii. Ai dreptate, aceasta escroaca a particpat la devalizarea Romaniei. https://www.alegatorul.ro/articol/ce-cauta-sosoaca-la-semnarea-contractului-de-priva_8272.html

     • Ai vorbit neinformat, ca un dobitoc, iar acum răstălmăceşti informaţiile, jigodie sisilică, împuţită şi nesimţită. Bolnavule dement şi fără treabă pe lume alta decât hula.

 7. sa vedem daca se mai gaseste contractul….

 8. Cand s-au facut privatizarile, totul a fost prezumat legal. Cand e vorba ca unele proprietati sa revina in proprietatea statului, nu se mai poate. Statul isi pastreaza intotdeauna o clauza prin care poate reintra in proprietatea bunului vandut. Dar nu am putea si noi sa procedam ca Germania, de ex, si sa nationalizam unele companii de interes national? Nemtii ar vrea sa nationalizeze sucursalele GAZPROM si am vazut ca in cazul acesta unii rânjesc fericiti . Cand e vorba de Șoșoacă, nein, nu se poate! Măcar ea este patrioată. Insa anularea privatizarii ar presupune si restituirea comisioanelor or avand in vedere ca au trecut f multi ani comisioanele s-au ”casat”?

  • Absolut corect!

 9. Diana Sosoaca stia bine ca un contract nu poate fi anulat prin emiterea unei legi. Toti miticii care acum promit haitei de prostanaci ca vor aduce Romania la stadiul din anul 1989, adica vor recupera ei toata industria furata, mint cu nerusinare. Ceea ce este de mirare, cat de prosti pot fi inca unii romani care viseaza la cai verzi pe peretii patriei?

  • Îi faci pe alţii proşti, doar ca să sabotezi orice încercare, lepădătură. Legea facilita desfiintarea privatizarii Petrom, nu o realiza direct. Şi cine morţii mă-tii a vorbit de „recuperarea a toată industria furată“, jigodie ce eşti? Păi e distrusă în mare parte. Orice iniţiativă onestă vin hienele ca tine să o sfâşie. Să nu facem nimic, în timp ce până şi Germania se gndeşte la naţionalizare sectoarelor importante ale economiei! Să nu deranjăm scârbele ca tine, care probabil că profită din înrobirea Românei.

   • Sigur esti un votant AUR. Te tradeaza limbajul obscen specific nedefulatilor sexuali. Din pacate Diana Sosoaca a particpat la vanzarea Petrom. https://scanteiainternetului.ro/2021/04/15/sosoaca-omv-petrom-in-poza-unde-toata-lumea-zimbeste/

    • Pe tine te trădează ura de naţional şi de neam, sisilicule prost. Răstălmăceşti la cherem. Mai întâi ai spus că Şoşoacă nu se pricepe decât la divorţuri, ceea ce ai scos din burta aia a ta plină de căcat (caree ţi-a ajuns şi în cap, de-ţi iese pe gură), apoi, când ţi se arată că adevărul e altul (că se pricepe la privatizări) interpretezi că Şoşoacă a făcut privatizarea, deşi ea s-a opus clauzelor proaste din contractele de privatizare, dar au trecut peste recomandările ei nişte jigodii asemănătoare ţie, proaste şi în ascendenţă hahalerică. Fir-aţi ai dracu de hateri anti-naţionali fără treabă pe lume

  • Anaid e deci o sisilică anti Diana Şoşoacă şi atât. Nu are obiectivitate, e doar hater de Diana Şoşoacă şi de neam. E o scursură mizerabilă.

  • pai abroga legea si apoi merge in justitie.
   Ce ai vrea asadar, sa nu se faca nimic?

 10. Dupa ce postacii AUR au ridicat-o in slavi pe Sosoaca, spalatii pe creier ai lui George Simion au aflat ca Sosoaca a participat ranjind la privatizarea PETROM. Fotografiile sunt cele mai bune probe.

   • Şi tare îţi mai place!

  • Eşti prost, cretinule, tu ai aflat cu intarziere că Diana Şoşoacă se pricepe la legislaţia privatizărilor, după ce mai întâi ai încercat să denigrezi la întâmplare (ca nu s-ar pricepe). Sisilică a lu Neamu Prost ce eşti, mănânci căcat fără oprire. Diana Şoşoacă a încercat tot timpul să impună clauze favorabile României în contractele de privatizare, dar în cazul Petrom, Iliescu şi Năstase au fost condiţionaţi de Austria cu neintrarea României în Uniunea Europeană dacă nu li se dă Petromul pe un contract dictat de ei. Habar n-ai de istorie dar verşi căcatul din tine. A recunoscut şi Ioan Talpeş că el a intermediat acest aranjament între Iliescu-Năstase şi guvernul austriac, ducându-se la Viena pentru asta. Cum mai putea atunci Diana Şoşoacă să facă ceva, idiotule mârşav? Dar nu a uitat ce-a cunoscut direct şi face acum, dar nu se poate că aţi ieşit voi hienele bolnave la linşaj.

 11. Doamne cati cocalari comenteaza in favoare acestei femei care se doveste a fi NIMIC.

  • Un lătrău de doi bani, care nu spune nimic, dar ştie că urăşte.

 12. Noi. cei care nu cunoaștem deja situația, ce trebuie să credem și ce să înțelegem din ploaia de invective revărsate cu extremă ură de toți împotriva tuturor ?Doar faptul că România a ajuns batjocura implacabilă a jucătorilor de alba-neagrasau în jargon mai vechi, o ”tranca-fleanca, mere acre” Păcat

 13. Autorule ( Bogdan Iacob), ai gasit vinovata in cazul Petrom! E Sosoa, „n a fost in stare” sa aduca compania in curtea statului roman, asa din pix si expunere de motive..
  Cateodata o iei razna sau e ceva mai subtil si nu ne am prins. Sunt sigur ca revi, ca sa vedem ce vrei de fapt..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998