CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9474 RON UP | 1 USD = 4.7141 RON UP | 1 GBP = 5.8404 RON UP

Esențialii ne-au tras clapa. Criminal!

4 comentarii / 1864 vizualizări / 29 ianuarie 2021

Din nou, statul subteran s-a dovedit mai puternic. A învins autoritățile. La puncte. Dar mai cu seamă ne-a învins pe noi. I-a umilit pe cetățeni. S-a băgat în față la vaccinuri. Cum a fost posibil? Cine răspunde cu capul?
Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, un personaj în legătură cu care pot depune mărturie și cititorii și telespectatori mei că m-am exprimat extrem de critic de multe ori, i-a atacat la baionetă pe esențiali. De fapt, a atacat în forță tocmai statul subteran care i-a propulsat partidul la putere. Și care l-a cocoțat pentru a doua oară în Guvern. Explicația acestei luări spectaculoase de poziție se va mai lăsa așteptată. Fapt este că Vlad Voiculescu îi atacă cu mânie proletară pe esențiali. Cu ce argumente?
În mod normal, după vaccinarea personalului medical, ar fi urmat să fie vaccinate persoanele vulnerabile. Respectiv vârstnicii de peste 65 de ani, dar și persoanele mai puțin vârstnice, cu boli grave. Atunci când s-a luat însă decizia de către Guvernul condus de Florin Cîțu sau poate, cine știe, chiar de către Klaus Iohannis, colonel doctor Valeriu Gheorghiță a miorlăit în front și, susținut și de către ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, cel care l-a propus în poziția de strateg șef al vaccinării, a insistat ca, în acest val doi, să mai intre două categorii: politicienii și așa-numiții „esențialii”. Esențialii sunt termenul generic sub care sunt mascate câteva categorii de persoane provenite din instituții și servicii considerate indispensabile funcționării statului. Sub această umbrelă s-au îmbulzit în față în primul și în primul rând componenții instituțiilor de forță și, în capul de serie, firește, s-au autoplasat serviciile secrete și Ministerul de Interne.
Vlad Voiculescu a descoperit roata. A descoperit ceea ce noi, eu unul cu certitudine, am afirmat din capul locului. Și anume faptul că acești „esențiali” nu numai că s-au insinuat masiv printre vulnerabili, nu numai că le-au luat fața, dar au făcut-o și într-o manieră extrem de perversă. Și-au creat propriile centre de vaccinare. Cu alte cuvinte, centre de vaccinare cu circuit închis. Destinate exclusiv lor. Și, pentru a aburi societatea, au mai convins să li se alăture și instituții altfel serioase, cum sunt Academia Română sau Curtea de Conturi.
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, după o anchetă rapidă, descoperă încă un fapt care nu era deloc prea complicat de descoperit. Și anume că numărul acestor centre de vaccinare cu circuit închis destinate unor privilegiați, care numai vulnerabili nu sunt, este mai mare decât numărul centrelor de vaccinare destinate populației vârstnice.
Și cum producătorii au încetinit în mod simultan și deliberat ritmul de livrare, pentru a jumuli și mai mult statele beneficiare, pentru a face ca pușculița lor să fie alimentată non-stop, iată, prestigiditația cu „esențialii” a ieșit ușor la iveală. Vaccinurile se termină, iar esențialii s-au precipitat să pună mâna pe ultimele doze. Scandalul este în floare.
Cum spuneam, o explicație asupra ieșirii neobișnuite a lui Vlad Voiculescu mai așteaptă. Probabil în final vom afla că se află în rivalitate cu Florin Cîțu, cu ministrul Apărării, cu altcineva sau cu toți aceștia laolaltă. Și că a prins momentul să le dea brânci în epicentrul unui scandal care ia proporții. La fel cum iau proproții ncendiile care se țin lanț în spitalele Covid. Până una alta însă, avem câteva certitudini.
E clar că s-a procedat profund incorect. Și imoral. Este de asemenea clar că o operațiune de asemenea proporții menită să-i favorizeze pe așa-zișii „esențiali”, chiar dacă are la origine o intenție expresă a ceea ce numim statul subteran, nu putea fi pusă la cale pur și simplu pe sub nasul Guvernului condus de Florin Cîțu și președintelui Klaus Iohannis, care de altfel a organizat numeroase întâlniri la Cotroceni, tocmai în scopul ducerii la bun sfârșit a campaniei naționale de vaccinare. E clar că colonel-doctor Valeriu Gheorghiță a știut perfect despre ce este vorba. Cu precizie militară. La fel, șeful său direct, generalul Nicolae Ciucă, care a revenit în poziția de ministru al Apărării, după ce a ratat poziția de premier. Nu avea cum să nu fie informat și să nu-i fi dat acordul Florin Cîțu, care, din poziția de premier, avizează toate acțiunile întreprinse de Valeriu Gheorghiță. Este cu desăvârșire exclus ca șefii instituțiilor de forță – și mă refer aici în primul rând la serviciile secrete și la Ministerul de Interne – să nu fi știut că în timp ce propaganda ne amețea cu grija statului față de persoanele vulnerabile, în incinta unităților militare sau militarizate se organizau asemenea centre de vaccinare cu circuit închis. În fine, așa cum arătam, nu are cum să nu știe și nu are cum să nu răspundă Klaus Iohannis, care conduce Guvernul pe bucăți de la Cotroceni. Care s-a transformat într-un prim-ministru paralel.
Și dacă așa stau lucrurile, ce se va întâmpla în continuare? Dacă se închid sau trec în circuit civil aceste centre de vaccinare pentru privilegiații „esențiali”, atunci, în ciuda aprehensiunii mele față de Vlad Voiculescu, pe care o împărtășesc mulți cetățeni români, vom fi nevoiți să constatăm că acesta a obținut o importantă victorie politică, pusă în slujba cetățenilor României și, ca atare, îl vom aplauda. Chiar dacă el este vârful de lance al unei bucăți din statul subteran, care se războiește cu cealaltă bucată. Dar dincolo de acest aspect pur politic și dincolo de problemele legate de moralitatea sau mai degrabă de imoralitea decidenților, cred că mai avem o problemă de ordin legal. Aceste centre de vaccinare cu circuit în închis contravin legii. Pentru că favorizează în mod flagrant anumite categorii ale societății, defavorizează celelalte categorii și generează victime în rândul persoanelor vulnerabile, care nu mai ajung sau ajung cu mare întârziere la vaccin. Sunt curios să văd cărei bucăți din statul subteran li se vor afilia procurorii. Și ar fi o adevărată revelație pentru români să vedem că, de această dată, Parchetul intră în forță și se manifestă exclusiv de partea interesului public. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. & LEGE Nr. 214 din 19 aprilie 2002 , ?

  2. @ Sunteți de părere și că ar fi de vaccinat ,printre priorități, și cei care se numesc cu C. Ovidiu, Ovidiu, Ovi, Cove, Covei, alte nume ce ar conține literele COVID, vaccinurile fiind încă în perioada experimentală și observându-se și că ar fi scăzut cazurile de infectări după vaccinarea unor liderilor politici, ?
    Remarcați și că numărul de cazuri de COVID ar fi mai ridicat în centrele universitare, fiind anterior și dezbateri consistente despre plagiatele la lucrările doctorale, ?

  3. & Chiar și aceia care au lucrări doctorale plagiate, ?

  4. Securitatea anilor 80 valorifica toată producția la export, parte din banii încasați ajungea la filiera mafiotă securistă, populația era înfometată, dar în paralel exista sistemul special de aprovizionare și distribuție pentru membrii mafiei securiste.
    Altceva nu le trebuia decât să știe că-i fură pe proști și că au cu ce se îmbuiba ciobanii cretini ai Securității.

    Exact la fel se comportă și acum. Au stabilit cele 7 milioane de români cu prioritate la vaccinare, au comandat 50 000 doze de vaccin și ciobanii Securității proștilor s-au și vaccinat. :)))))))))))))))))))))))))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *