CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Este Igas mafiot?

0 comentarii / 1431 vizualizări / 19 ianuarie 2011

Am semnalat, cu mai mult timp in urma, un fapt cu totul si cu totul neobisnuit. Conform parlamentarului Valer Marian, ministrul de Interne, Traian Igas, este o persoana cu studii intarziate si precare. Motivul faptului ca si-a dat bacalaureatul mult mai tarziu decat alti tineri il constituie, conform omului politic, faptul ca la varsta la care alti tineri isi toceau coatele la scoala, actualul ministru de Interne facea contrabanda cu tigari.

Acoperit fiind de statutul de sef de post de militie in zona de frontiera detinut de tatal sau. Este o acuzatie extrem de grava. Careia i s-a adaugat ieri o alta. Si mai grava. Si anume ca ministrul de Interne face si astazi contrabanda cu tigari. Iar o parte din banii negri au ajuns la Presedintele Romaniei. Cel care l-a numit in functie. Si ce sa vezi? Sub ancheta a intrat nu ministrul de Interne, ci parlamentarul care a denuntat ilegalitatea.
Sa admitem ca toate afirmatiile parlamentarului Valer Marian sunt false. Sa admitem ca nu e adevarat ca Igas a terminat liceul cu mare intarziere. Ca nu ar fi facut contrabanda cu tigari. Ca nu si-ar fi facut studiile de drept la o obscura facultate particulara prin corespondenta. Si ca nici astazi nu ar organiza actiuni de contrabanda. Sa prezumam faptul ca el este victima unei calomnii. Si ca, in realitate, si-a facut studiile la timp, in conditii onorabile si nu are niciun fel de legatura cu uriasa contrabanda cu tigari de la granita de Vest. Daca asa stau lucrurile, atunci exista tot timpul, din momentul primelor acuzatii lansate de omul politic Valer Marian, ca domnul Traian Igas sa-si prezinte cel putin dovezile legate de pregatirea sa profesionala si sa dezminta acuzatiile care i-au fost aduse. Asemenea dovezi nu au fost produse. Dimpotriva. Domnul Igas tace malc de saptamani in sir. Prima lui reactie publica a survenit abia ieri, dupa ce, fiind acuzat ca si astazi, in calitate de ministru de Interne, patroneaza actiuni de contrabanda, a fost invinuit si de mituirea primului om al statului. Respectiv a Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu. Iar replica sa, comparativ cu acuzatiile, a fost disproportionat de palida in raport cu gravitatea acestora. Ministrul s-a rezumat in a informa opinia publica asupra intentiei sale de a-l chema in judecata, pentru calomnie, pe parlamentarul Valer Marian.
Cele de mai sus, declaratii, acte si fapte politice, care nu pot fi contestate de nimeni, intrucat au avut loc sub ochiul opiniei publice, sugereaza ca intr-adevar ceva nu este in regula aici. Nu am mai intalnit o situatie in care sa fie lansate acuzatii de acest fel si, insist, nu de catre o persoana oarecare, ci de catre un om politic, provenit si ales din zona in care se desfasoara prezumtivele infractiuni, iar replica sa fie atat de subtire. Dar asta este doar un prim element de uimire si de suspiciune. Uluitor este altceva. Ca, incepand tot de ieri, nu Igas este cercetat penal, ci chiar persoana care a lansat acuzatiile impotriva sa. Si nu pentru aceste acuzatii. Ci pentru altceva. Ce ar putea fi inventat. Este halucinant! Se intampla ceva de o murdarie maxima. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998