CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Este Ioan Oltean infractor?

0 comentarii / 1590 vizualizări / 26 martie 2012

“Nu imi imaginam ca este un om atat de marsav”, declara, zilele trecute, secretarul general PD-L, deputatul Ioan Oltean, despre fostul sau coleg de partid si de deputatie Mihail Boldea. Si iata ca, pe neasteptate, insusi Ioan Oltean, care este al doilea om ca putere din PD-L dupa Emil Boc, pare a fi implicat intr-un grup infractional extrem de periculos. Cel putin acestea sunt informatiile transmise de agentiile de presa referitoare la voluminosul dosar penal instrumentat la Bistrita. Dar este adevarat ceea ce precizeaza sursele din Parchet despre Ioan Oltean? Sau avem de-a face cu o intoxicare menita sa sifoneze imaginea acestui om politic?
Desigur, Ioan Oltean se dezvinovateste. Si afirma cat se poate de raspicat ca nu a furat, ca nu face parte dintr-un grup infractional, ca nu si-a folosit puterea si influenta pentru a-i ajuta pe raufacatori, ca niciunul dintre acestia nu a patruns vreodata in biroul sau de la Camera Deputatilor si ca nu ar fi dat telefoane de acolo. Numai ca o asemenea declaratie Ioan Oltean ar da-o si in ipoteza in care este vinovat, nu numai in cea in care este nevinovat. Intrucat el nu este in situatia lui Mihail Boldea care, in urma unei confruntari in interiorul partidului cu nasul sau politic Mircea Toader, a plecat din PD-L. Dimpotriva. Ioan Oltean este mai puternic decat oricand. Si atunci cum ar fi posibil ca procurorii DNA sa-l implice degeaba? Cine ar putea sa-i manipuleze politic impotriva unui personaj atat de puternic? Nu de la Ioan Oltean sunt de asteptat declaratii de natura sa-i protejeze imaginea, ci chiar de la DNA. Si asta ar trebui sa se intample foarte curand.
Dar despre ce caz este vorba? Mai multi politicieni si oameni de afaceri, conform DNA, au constituit un grup infractional inca din anul 2009. Din el fac parte fostul secretar de stat Ioan Andreica – la Ministerul Transporturilor si respectiv la Ministerul Dezvoltarii -, presedintele Consiliului Judetean Bistrita, Liviu Rusu, precum si mai multi oameni de afaceri din Bistrita, care este fieful lui Ioan Oltean. Aceste persoane, spun procurorii, dintre care e usor de observat ca fac parte atat oameni politici, cat si fosti inalti demnitari in administratia centrala, au organizat si beneficiat de licitatii trucate, au facut trafic de influenta, au atentat la banul public, inclusiv la fondurile europene, au facut falsuri in inscrisuri sub semnatura privata si au spalat lei romanesti. Una dintre firmele aflate in epicentrul acestor operatiuni se numeste SC Euroland 2002 Bistrita. Ei bine, asa cum reiese din documentele aflate la dosar, sotia lui Ioan Oltean este actionar al acestei firme. Adica Ioan Oltean, daca ne gandim ca, in conformitate cu legislatia romaneasca, averea sotilor este comuna, indiferent pe ce nume este trecuta, cu singura conditie ca ea sa fi fost dobandita in timpul casatoriei si sa nu fie rezultatul unei mosteniri.
Ciudat ca Ioan Oltean, disculpandu-se ieri, a omis sa explice legatura sa cu aceasta firma. Asteptam, insa, cat mai repede, un raspuns de la DNA. Ocazie cu care tot DNA ar trebui sa explice cum Dumnezeu, dupa ce a urmarit un caz inca din 2009, a fost necesar ca, pe neasteptate, taman vineri, sa emita mandate de retinere pentru cativa dintre principalii inculpati. Se joaca DNA cu libertatea oamenilor? Se joaca DNA cu imaginea lui Ioan Oltean? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998