CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Euronews, despre razboiul lui Dragnea cu ”lasii” din ”noul” PSD

2 comentarii / 3055 vizualizări / 1 decembrie 2021

”Eliberarea lui Liviu Dragnea dintr-o închisoare din București, după ce a ispășit doi ani și jumătate pentru corupție, pe 15 iulie, nu a stîrnit prea multe valuri. În urmă cu cinci ani, Dragnea era considerat cel mai puternic om din politica românească. Acum, el e doar un fost condamnat furios, care dezvăluie puținilor jurnaliști dornici să-l mai asculte că foștii săi colegi din social-democrații sunt lași” se arată într-o analiză difuzată azi de Euronews.com, care tratează lupta fostului lider pesedist cu propriul partid, ca și evoluția evenimentelor din România care au readus PSD la putere cînd nimeni nu se mai aștepta.

Ce spun cei de la Euronews:

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat pentru Euronews că zilele lui Dragnea și asocierea PSD cu corupția și corupția au trecut acum în urmă.

„Astăzi, este un nou PSD. Când am publicat lista noastră electorală nu era nimeni pe ea care să aibă legătură cu corupția. Toți erau curați”, a spus Oprea. „Dar ne acceptăm istoria”, a adăugat el, „ceea ce s-a întâmplat în acele vremuri cu PSD-ul, trebuie să știm, ca să nu se mai repete”.

În mare măsură eșecurile PNL au fost cele care au permis revenirea neașteptată a PSD. Liberalii sunt sfâșiați de luptele interne, cei loiali fostului premier, Ludovic Orban, înfruntându-se cu înlocuitorul său, Florin Citu, și cu președintele Iohannis.

În 2021, PNL și-a ars punțile și cu aliații săi naturali, pro-europeanul USR Plus – cunoscut acum sub numele de USR – după ce Citu l-a demis pe ministrul Justiției USR, Stelian Ion, pentru un proiect de infrastructură de 10 miliarde de euro.
Cât despre PSD, cei din noua conducere – „lașii” din recentele izbucniri ale lui Dragnea – sunt cei care au criticat fostul lider, ori cei care nu i-au mai rămas loiali, inclusiv actualul său lider, Marcel Ciolacu.

Dar nu toată lumea este convinsă de voința PSD de a se distanța de Dragnea și de aliații săi.
„Este adevărat că s-au schimbat câteva fețe din conducerea partidului”, a declarat pentru Euronews Andrei Lupu, deputat USR, „dar cei din linia a doua nu s-au schimbat”.
Pentru Lupu de la USR, care s-a născut în 1994, atât PSD, cât și PNL reprezintă vechea gardă care domină politica românească de la sfârșitul comunismului. În acest sens, niciunul dintre partide nu poate reprezenta efectiv milioanele de români din propria generație care au crescut în anii 90 și care văd, în Europa, singurul viitor viabil pentru România.
„Ceea ce încearcă PSD-PNL să facă în parlamentul României este să izoleze acele forțe pro-europene și să le împiedice să câștige alegerile în 2024”.

Un altul care are privirile ațintite pe alegerile din 2024 este Liviu Dragnea, care a părăsit PSD de când a ieșit din închisoare și a format un nou partid politic, Alianța pentru Patrie. Pe 1 decembrie 2021, de Ziua Națională a României, el a transmis în direct pe Facebook un miting de câteva zeci de susținători ai săi fluturând steaguri românești într-o dimineață rece din București.

Pentru Oprea din PSD, noua aventură politică a lui Dragnea este dovada că PSD nu este partidul care a fost cândva. „Dragnea încearcă să-și formeze propriul partid acum, în ciuda faptului că nu este în stare din cauza problemelor sale juridice”, a spus Oprea. „Ne-am despărțit complet de trecut” mai punctează el, conform Euronews. (B.TI)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Dragnea,iepurele lu geoana

  2. „Condamnat la închisoare pentru corupție”. Și uite așa se face încă o dată de rahat „presa” de la Euronews, umplând cu clișee gura mâncătorilor de rahat uzuali, precum „europeanul” de la USR, care nu se poate abține să nu fete și el o altă baligă puturoasă.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998