CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Euronews: NATO a început simulările pentru invazia Rusiei în România

13 comentarii / 3705 vizualizări / 15 septembrie 2022

Deși ”nimeni nu vorbește deschis despre această posibilitate, iar ofițerii spun că este vorba doar de exerciții de rutină”, grupul de luptă al NATO din România a început antrenamentele pentru o pozibilă invazie a Rusiei dinspre Ucraina, în nord, relatează postul Euronews.

Cea mai apropiată unitate a NATO de războiul din Ucraina desfășoară exerciții militare programate pentru a se pregăti pentru o posibilă invazie. Cu sediul în România, lângă granița de sud a Ucrainei, soldații au susținut o repetiție generală pentru forțele inamice care înaintează din nord. Grupul de luptă NATO, format din soldați francezi și olandezi, a fost desfășurat acolo ca rezultat direct al războiului din Ucraina.

Invazia neprovocată a armatei ruse în Ucraina a impus țărilor europene să-și revadă politicile de securitate, iar NATO să-și sporească prezența în statele de pe flancul estic. Soldații francezi, împreună cu cei olandezi, au început simulările în munții României. Scenariul manevrelor presupune că țara este invadată din nord, la granița cu Ucraina, de forțe inamice, iar misiunea trupelor NATO este să oprească înaintarea.

Soldații se pregătesc pentru scenariul în care războiul din Ucraina se extinde dincolo de graniță, în România. Totuși, nimeni nu vorbește deschis despre această posibilitate, iar ofițerii spun că este vorba doar de exerciții de rutină, mai relatează Euronews. (B.I.).

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. Ii mănâncă in cur. Vor război cu rușii, cu orice preț. O să-l aibă și o să vadă ce înseamnă…

 2. Atentie, Deveselu ! Buuuum ! Atentie, Kogalniceanu !

  • Bum, bum, bum! Mai fa o data! Ce haios esti!
   Buuuum, bum, bum!

  • Ai uitat de Campia Turzii !!

   Cite o racheta Kalibr cu focos nuclear pe toate tintele astea si s-a zis cu Romania.

   Ca alea bengoase, YARS, TOPOL M sa nu mai zic de SATAN2 sint cam scumpe sa le risipeasca Russii pe noi.
   Le merita „parteneru strategic’

 3. cum adica invadeaza Rusia pe Romania cand Zelensky ne zice mereu ca ii bate in fiecare zi …

  • La asta nici nu m-am gandit. Poate se gandesc ca se supara de-adevaratelea rusii ca NATO le tot da arme la ucraineni si se mobileaza Rusia de razboi pe bune, total.

 4. nu mi-e frica de rusi cat de aliati. Disperati sa ne bage in razboi cu rusii, sa nu creeze vreun eveniment la noi in tara ca sa ne mobilizeze. S-au mai vazut de-astea de-a lungul istoriei. Pearl harbour, 9/11

 5. O sa ne atace naiba! Cel mai mare dusman al nostru este clasa politica servila care ne conduce. Prefera sa ne expuna inclusiv unui razboi, doar pentru ca ei sunt lași si nemernici. Din cauza americanilor se intampla tot ce se intampla. Daca nu li se permitea sa vina aici, nu incepea nici razboiul. Europa va fi distrusa de acesti agresori si teroristi care nu tin cont de nimic. Vor sa stapaneasca intreaga lume. UE le-a cazut in capcana, dar va fi sfasiata de propria prostie si ideologie tampita.

 6. nasol:
  -nu prea deosebim limba rusa de cea ucraineeana……..

 7. […] Sursa: inpolitics.ro […]

 8. Mai, nu va mai panicati din nimic. Acest exercitiu nu este un indiciu. Toate manevrele militare au un scenariu de baza. China se antreneaza ca si cum nave americane ar inconjura Taiwanul. Rusia s-a antrenat ca si cum NATO ar invada Kaliningrad. NATO se antreneaza cu scenarii de tipul celor scrise in articol. Asta se face de multi ani. Nu este un indiciu pentru starea actuala.

 9. Urmeaza simularile cu reactia Rusiei agresate. S-ar putea sa dea cu minus.

 10. NATO și RUSSIA sunt asemenea PSD-ului vs PNL-ului nu se poate una fără alta ….. o armată fără Dușmani nu se justifică ……. Atât in cazul Rusiei cât și in Cazul NATO …… cine le controlează pe Ambele conduce lumea ….. pare sofisticat dar structurat militar lucrurile sunt foarte simple

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998