CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Europa in flacari: armata si politia din Austria se revolta contra lockdownului

11 comentarii / 71450 vizualizări / 17 noiembrie 2021

Pandemia aruncă Europa în aer: pe 20 noiembrie, la Viena, este programată o manifestație uriașă de protest împotriva măsurilor restrictive ale guvernului la care, în premieră absolută, se vor ralia armata și poliția.

Poliția și armata, prin sindicatele lor – Austria fiind o țară în care militarii au dreptul la organizare sindicală – au anunțat că refuză să controleze permisul de sănătate impus de guvern în numele „libertății și demnității umane” și se vor alătura unei ample demonstrații împotriva izolării obligatorii pe 20 noiembrie, la Viena.

La doar câteva zile după ce cancelarul austriac Alexander Schallenberg a hotărât să izoleze persoanele nevaccinate, decretînd lockdown, politicienii și sindicatele fac apel la o revoltă masivă împotriva acestei măsuri de ”ucidere a libertății”, unică în lume.
Liderul Partidului Libertății (FPÖ), Herbert Kickl, a cerut o mega-demonstrație pe 20 noiembrie la Viena, la scurt timp după aceea, președintele Uniunii Forțelor Armate austriece (FGÖ) Manfred Haidinger, urmîndu-i exemplul și alăturîndu-i se, într-o scrisoare publicată pe 14 noiembrie. Ei intenționează să „apere drepturile și libertățile fundamentale”, FGÖ mai precizînd că „toată lumea” este autorizată să demonstreze, chiar și în situații de lockdown.
Obligația de control impusă de ministrul de Interne, Karl Nehammer, a fost deja respinsă de sindicatul polițiștilor. În plus, Uniunea Forțelor Armate Austriece -sindicatul militarilor – anunță că armata va participa la această mare adunare de la Viena, o palmă răsunătoare pentru un guvern care, potrivit presei austriece, denotă din ce în ce mai multă panică.
Președintele Sindicatelor Social Democrate (FSG) și al Sindicatului Poliției, Hermann Greylinger, nu lasă nicio îndoială, într-un interviu, legat de imposibilitatea poliției de a efectua aceste verificări, potrivit săptămânalului Wochenblick.
Manfred Haidinger (FGÖ) adaugă în scrisoarea sa: ”Confirmăm prin prezenta că participarea la mitinguri este un drept legal deosebit de protejat și că rămîne valabil și în timpul măsurilor valabile în prezent. Participarea la adunări și deplasarea în toată Austria sunt permise.”
Scrisoarea amintește, în final, și că „interzicerea unei adunări cetățenești, precum și interzicerea întrunirii partidelor politice au fost recunoscute ca ilegale” de către Curtea Administrativă din Viena. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Mare veste ne-ai dat, d-le B.T.I. !!!
  Sper ca si in Romania sa fie la fel, eventual pe 1 Decembrie 2021 !!!

 2. Ai nostri isi bat joc si de familiile lor pt bani, functir si speciala!
  Aia au fost imperiu, regatul ro a fost pie..a.p..lii!!! Asta-i diferenta!

 3. Doamne ajuta sa fie adevarat ca in ziua de azi cel putin eu nu mai cred in nimic si pe nimeni ! Doar in dumnezeu si atat ! Vremurile ce le traim in momentul de față sunt incercari ! Unde ati vazut voi oameni in toata istoria sa fie asemenea restrictii daca nu faci un vaccin ? Nicaieri in lume ! Daca era atat de bun vaccinul acesta precum promiteau la inceput pai pandemia era eraficata de mult si credetima ca ma vaccinam si eu ! Dar la cum vad eu o ia in directia cealalta ! Asemenea discriminari sunt strigatoare la cer ! Unde ati vazut voi tombole pt un vaccin? La pufuri 30 de minute gratis daca te vaccinezi? La care vaccin sau mai facut asa oferte? 2 mici si 1 bere pt un vaccin? Pe bune? Da rasa asta chiar atat de proasta este? Va spun parlamentarii live ca de aceea fac toate restrictiile sa va oblige sa va vaccinati! De unde pana unde incalca astia toate drepturile omului ! Nu este normal ce se intampla ! Mii de euro de la bigpfarma pt medici,politicieni,politie si etc …Oameni trezitiva ! Chiar si imnul romaniei o spune DESTEAPTATE ROMANE! ati uitat ce inseamna? Aduceti-va aminte !

  • Corect

 4. Rezistență/Jos Mafia Politică!
  Wiederstand/Runter mit der Politische Mafia!

 5. […] O manifestație uriașă împotriva măsurilor restrictive ale guvernului, programată la Viena pentru 20 noiembrie, va aduce în premieră absolută în rândurile protestatarilor militari și polițiști. Cele două structuri au anunțat prin sindicatele lor că refuză să controleze permisul de sănătate impus de guvern în numele „libertății și demnității umane” și se vor alătura amplei demonstrații, informează Inpolitics. […]

 6. […] Pe 20 noiembrie, la Viena, este programată o manifestație uriașă de protest împotriva măsurilor restrictive ale guvernului la care, în premieră absolută, se vor ralia armata și poliția, scrie Bogdan Tiberiu Iacob pe inpolitics. […]

 7. porumbel dupa nume esti un bou ,cind s/a impartit prostia ai stat de doua ori la rind idiotule nesimtit ordinar

 8. Nu vor face nici ei nimic cu iesirea in strada…doar o lovitura de stat din partea armatei si a securitatii ar putea sa alunge acest.sistem ocult.
  Si mai ales doar daca printre ei sunt adevaratii.patrioti! Asa ies in strada striga ,urla la peretii goi fiind sambata in 20,nu o sa auda nimeni cerintele lor…vir fi ignorati in continuare!
  .

 9. […] premiera absoluta, Armata si Politia au anuntat ca vor lua parte la protest, scrie inpolitics.ro. De asemenea, Politia si Armata, prin sindicatele lor, au anuntat ca refuza sa controleze permisul […]

 10. Guvernele din regiunile austriece Salzburg şi Oberösterreich au anunţat decizii de carantină generală, inclusiv pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19, pe fondul criticilor intense faţă de abordarea Guvernului Alexander Schallenberg, care a impus restricţii doar pentru nevaccinaţi.

  Exact ce trebuie. Și teste PCR pentru vaccinați la intrarea în restaurante.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998