CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Europa libera: Autoritatile vor stare de alerta in urmatoarea jumatate de an

4 comentarii / 5468 vizualizări / 9 mai 2020

Postul de radio Europa Liberă critică tăios, într-o analiză difuzată azi, comportarea autorităților în pandemie și afirmă că acestea par decise să mențină stare de alertă cel puțin în următoarea jumătate de an, mergînd în contra curentului european de relaxare a restricțiilor. Totul, pentru a masca eșecurile guvernării și pentru a dirija licitațiile pe baza de grade militare sau de rudenie.

”Așadar este neclar ce ne așteaptă” scriu analiștii postului.
”Pentru că, după cum trecutul contravențional s-a tulburat și e posibil ca în urma deciziei Curții Constituționale, să trebuiască revizuite pe ici pe colo prin punctele esențiale toate cele peste 300 de mii de amenzi date, spoliind guvernul de sutele de milioane de lei câștigați fără efort din brambureala produsă de Ordonanțele militare, blocând pe mulți ani de-acum înainte tribunalele și îmbogățindu-i pe avocați, la fel și viitorul care începe din 15 mai este cețos și contradictoriu.
Mai mult, autoritățile par decise să dea noi ordonanțe militare care să amâne ziua de 15 mai. S-o mute în viitorul incert, îndepărtat. Mai urmează un val epidemic, se spune, cândva, în sezonul toamnă-iarnă, așa că recomandarea este nu să fim relaxați, ci inerți următoarea jumătate de an.
Toată această indecizie care merge cumva contra curentului general-european de timidă relaxare perturbă parcă intenționat nu doar cursul anului școlar, ci și mersul economiei și al politicii. Cine mai poate fi tras la răspundere acum de neaplicarea programului guvernamental sau de deficitul bugetar dublat, cine mai poate fi învinovățit de incompetență financiar-economică, de lipsă de viziune și strategie administrativă? De malpraxis și orbire instituțională? Cine mai are vreme să explice de ce a ajuns România pe lista „pandemiei de corupție” alături de Columbia și Bangladesh și de ce achizițiile pe vreme de pandemie se fac conform unui algoritm în care esențiale sunt gradele militare sau de rudenie?” conchide postul american. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Asta e intrebarea – cine mai pune intrebari, in Romania?! Odata instalat Ministerul Adevarului, nimeni n-are voie sa conteste bramburelile oficiale, adevarul e ala pe care-l spun ei, chiar daca se contrazic de la o fraza la alta, de la un membru al guvernului la altul si de la presedinte la culturnicii de servicii…u

 2. Orwell-1984
  Jack London- Calcaiul de fier

 3. Speranța ca UE sau alți „parteneri” să reacționeze la abuzurile puterii „Liberale”, și să-i aducă
  în linia democratică, ar fi o gravă naivitate: actuala „Putere Liberală” este creația Lor, cores-
  punde perfect intereselor Lor, și o vor sprijini, fără rezerve, până la actul final. [ … ]
  Orice tentativă de „eliberare” ar fi rapid înăbușită, fie prin retorica „europa vs. rușii”, fie, mai
  nou, prin manipularea numerelor de „victime covid” – cel mai modern instrument de control/
  suprimare a „voinței maselor”.

 4. Guvernul nu mai poate face nimic, e in somaj tehnic (sic)! Totul va trece prin Parlament !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998