CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Europa Libera, despre surpriza IRSOP: Catarama, pe ”podiumul” alegerilor din Bucuresti

5 comentarii / 2892 vizualizări / 16 iulie 2020

Un sondaj realizat de IRSOP, dat publicității azi și preluat de Europa Liberă, o arată pe Gabriela Firea în fruntea preferințelor bucureștenilor în vederea alegerilor locale, cu 45%, în timp ce Nicușor Dan are 38%, iar mega-surpriza e furnizată de Viorel Cataramă, pe locul trei, cu o cotă de 9%. El s-a făcut remarcat în ultimele luni drept unul din liderii mișcării care nu crede în pericolul reprezentat de coronavirus.

Peste 70% din bucureştenii cu drept de vot spun că vor vota la alegerile locale din septembrie. IRSOP afirmă că prezenţa declarată la urne e plauzibilă datorită tensiunilor din societate, a incertitudinilor economice şi a polarizării politice.

Potrivit sondajului, Firea ar beneficia de baza ei de susţinători tradiţionali care e mai extinsă şi mai loială decât electoratul care îl sprijină pe Dan, iar în comparaţia directă a calităţilor percepute, Firea are un avans de peste 10-12% faţă de Dan în aşteptările publicului că „va crea locuri de muncă”, „va fi preocupată de bunăstarea cetăţenilor” şi „va fi un primar bun”.
Nicușor Dan este candidat comun al USR și PNL, singura candidatură comună de până acum a unor partide care declară că ar dori să guverneze împreună după alegerile parlamentare
IRSOP arată că prezența lui Viorel Cataramă în alegeri ar putea influenţa raportul de forţe în favoarea lui Dan, pentru că va atrage mai mulţi alegători de la Firea decât de la Dan.

IRSOP mai arată că atunci când vine vorba de cota de încredere „mare” şi „foarte mare” în şefii de partide, rezultatele sunt între 5 şi 21%. Dar chiar şi cei care au încredere în lider nu agreează neapărat şi partidul său.

De exemplu, numai 60% din cei care au încredere în Ciolacu ar vota cu PSD, şi numai 40% din cei care au încredere în Ponta ar vota cu Pro România.

De asemenea, dacă partidul e necunoscut, cum e MPR, numai 6% din cei care au încredere în fondatorul său, Cataramă, ar vota şi cu partidul. Dacă un partid parcurge convulsii interne, cum e ALDE, numai 14% din cei care au încredere în Tăriceanu ar vota şi cu ALDE.

Un sondaj precedent realizat de INSCOP, la comanda de PNL și publicat pe 2 iulie, îl plasa pe Nicușor Dan cu aproape nouă procente avans față de Gabriela Firea. Astfel, candidatul sprijinit de PNL și USR-Plus ar obține 54,4% din voturi, iar actualul primar al Capitalei ar lua 45,6%.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. :) :) :)
  Bine macar ca exista bunul simt de a nu semna articolul in niciun fel. Altminteri,

  CATARAMA, presedinte PSD
  Jos pensile speciale
  Patriotii la putere!

  • Să vezi securiste ce se întărât labagii USRI în turul doi. Ah, da, dă-ți peste bot, ești prost.

  • Cine face pariu cu mine ca securila Catarama, patrihotul homosexualilor, nu ia nici 1%?

 2. Nu mai este Mohamad Murad https://www.facebook.com/Presedinte.DL/posts/3310363412328528 ? Atât de rapid îi schimbă patrioții români pe candidații săi la Primăria Mun. București ?

 3. Asta-l mana in lupta cu covidul, de-aia se pupa el pe gura cu bulibasoii si-i dadea cu propaganda securist-patriotarda pe stil vechi?! Isi dau seama securoii ca nu mai merge cu umflarea pana la ridicol a galbenilor lacomi si total compromisi, asa ca au dezgropat o mumie…pentru ca PSD-ul, pe drept, ori ba, nu trebuie sa mai prinda vreo majoritate, asa ca spectrul politic va fi „insamantat” securistic, sa nu miste nimeni pe frontul sovietic, sa nu fie deranjate afacerile securiste nici macar de vreo intentie…Institutia sondajului a fost definitiv compromisa la noi, de chiar „sociologii” fatati la apelul bocancilor…Domnul cu mila lui…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998