CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Europarlamentar liberal protesteaza fata de depozitarea deseurilor radioactive linga Dunare

0 comentarii / 1529 vizualizări / 10 iulie 2011

Intenția Bulgariei de a amplasa depozitul național de deșeuri radioactive la doar patru km de granița cu România pune în pericol viața românilor de lângă Dunăre, afirmă europarlamentarul liberal Ramona Mănescu care solicită Comisiei Europene o analiză pe acest subiect.

„Am solicitat Comisiei Europene o analiza a impactului pe care l-ar avea amplasarea unui depozit de deseuri radioactive al Bulgariei, la doar 4km distanta de Dunare si de granita cu Romania. Conform documentelor oficiale, mai mult de 30.000 de oameni vor fi afectati in urma amplasarii acestui depozit in imediata vecinatate a celor 23 de localitati in care acestia traiesc. Nu putem accepta ca 350 de mii de tone de deseuri nucleare sa fie depozitate la Kozlodui pana in
anul 2075 si sa puna in pericol viata romanilor care traiesc in aceasta
zona. Daca guvernul Romaniei nu este in stare sa se opuna categoric
acestui proiect criminal, cred ca Executivul European trebuie sa
opreasca acest demers”, se arată într-un comunicat remis redacției. Menționăm că Parlamentul European a adoptat in luna iunie o rezolutie referitoare la prelucrarea deseurilor radioactive si a combustibilului. In plus, acest aspect este reglementat si de Directiva 2009/71/Euratom a Consiliului din 25 iunie 2009 de institutire a unui cadru comunitar pentru securitatea nucleara. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998