CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9725 RON UP | 1 USD = 4.5419 RON UP | 1 GBP = 5.7376 RON UP

Europarlamentar PLUS: Iohannis baga pumnul in gura presei

3 comentarii / 3141 vizualizări / 17 martie 2020

„Suntem într-un context în care informația corectă este vitală şi în care presa are un rol mai mare decât oricând. Este o greşeală fundamentală să îi puneți poprire şi botniță”, afirmă Ramona Strugariu, europarlamentar din partea Alianței USR PLUS, care îi solicită președintelui Klaus Iohannis să clarifice urgent „chestiunea libertății presei şi a siguranței avertizorilor de integritate”. Apelul public pe care Ramona Strugariu îl face la adresa șefului statului, difuzat pe siteul partidului, vine în contextul măsurilor cuprinse în decretul privind instituirea stării de urgență, adoptat luni de șeful statului.

„Domnule preşedinte Klaus Iohannis,

Înțeleg importanța momentului şi a luării unor măsuri excepționale. Dar nu înțeleg şi afirm că nu este deloc în regulă ce faceți cu libertatea informației şi a presei. Jurnaliştii şi organizațiile non-guvernamentale care apără libera exprimare sunt revoltați şi au toată dreptatea să fie. Exact în astfel de situații, informația trebuie să circule liber, trebuie actualizată permanent, transparența trebuie să fie maximă – lucidă, dar maximă. Oamenii nu trebuie să stea cu frică de puşcărie şi cu pumnul în gură. Dimpotrivă, trebuie să vorbească clar şi răspicat despre ce se întâmplă, despre nevoi, abuzuri, derapaje.
Cine vă aşteptați să vă raporteze situația reală din teritoriu, domnule preşedinte, managerii de spitale şi sefii DSP numiți de PSD? Sau avertizorii de integritate şi presa liberă? Au început să îmi cadă sub ochi circularele interne din spitale – cu formulări de tipul ” vă atenționăm că este interzis să divulgați orice informație în context epidemiologic (nr de cazuri, confirmați etc) (…) Orice informație se pedepseşte conform legii în vigoare, inclusiv cu închisoarea“.

În aceste vremuri, informația se pedepseşte cu închisoarea? Aici am ajuns?” atrage atenția europarlamentarul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. BTI, după interviul de astăzi al lui Adrian Vasilescu, în contextul evoluției cursului, leul depreciindu-se cu 5 bani pe zi, la ce bănci crezi că se gândește?

  2. Nu e asociere mai ticaloasa decat „chestiunea libertatii presei si avertizorilor de integritate”…eu, de aici, inteleg doar ca ei, avertizorii se tem de tragerea la raspundere pentru calomniile si minciunile pe care le imprastie despre cealalta parte a presei, aia neplatita ca „avertizor”…Libertatea presei e garantata de Constitutie, nicio stare de urgenta nu justifica incalcarea Constitutiei si combaterea „stirilor false” e datoria autoritatilor de oricand…ea se face prin prezentarea, cu probe, a adevarului si tragerea la raspundere a celor care au cauzat vreo vatamare efortului de salvare a populatiei, ori, prin sentinte civile de „reperarea onoarei”…numai orgoliul nesimtit al celui din deal si apetitul lingator al slugilor galbene au dus la ticaloasa prevedere….dar, nu stiu ce cauta „avertizorii de integritate” (un soi de turnatori pe steroizi), alaturi de libertatea presei (de fapt, alaturi de orice fel de libertate)…
    P.S. Eu zic sa ne asiguram ca nu atingem, nici in gluma, vreo stire neverificata…ne raman comentariile, la obiect, pe documente…cum ar fi hotarari de instanta pe obtinere de case cu acte false, pe retrocedari in baza altor legi, decat cele invocate, pe traficul de carne vie (semnalat de partenerul strategic) si promotorii lui recunoscuti din anii 90, pe calcarea in picioare a Constitutiei de catre varful statului…avem, apoi o gramada de dosare deschise (pline de probe publice) de Parchet si lasate sub cururi, ori clasate temporar. din motive de „corectitudine orientate politica”….

  3. Morții mă-tii de beutoare de pisat! Tb sa apara o coclita de asta cu slobozul uscat pe muie sa dea vina pe psd!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998