CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Europarlamentar USR, argument decisiv: Și americanii mănîncă insecte

13 comentarii / 3070 vizualizări / 23 august 2022

Europarlamentarul USR Vlad Botoș îl contrează dur pe ministrul agriculturii, Petre Daea, după ce acesta s-a poziționat împotriva consumului de insecte. Într-un material publicat pe digi24.ro, useristul spune că arta culinară trebuie să inventeze mereu rețete noi, plus că și americanii mănîncă insecte.

”Trebuie menționat că aproximativ 2,5 miliarde de oameni folosesc în alimentația curentă diferite tipuri de insecte. Această alegere culinară este mai degrabă specifică țărilor din Asia, Africa și America Centrală și de Sud, însă și Statele Unite au mulți consumatori care preferă insectele celorlalte tipuri de proteine. Deci, da, unii americani mănâncă insecte” afirmă Botoș.

”Insectele s-au consumat și până în 2021 în unele state din UE, cu precădere în țările nordice, dar ele constituie și ingredient în unele mâncăruri tradiționale din Corsica și Sardinia și posibil să se consume și în alte state. Ca urmare, știrea nu este atât de mult o noutate, nici o impunere din partea UE, cât un fapt care a ajuns recent la urechile ministrului Daea și, din cauza lipsei de cunoștințe specifice în ale alimentației, i s-a părut acestuia un subiect de dezbinat românii. Arta culinară a însemnat întotdeauna atât tradiție, cât și încercarea de a inventa noi și noi rețete, de a explora atât bagajul local, cât și cel internațional, iar legislația europeană trebuie să țină pasul și să încerce să se adapteze așa încât să permită crearea unei piețe unice europene pentru toate domeniile” conchide Botoș. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. Si USRistii sunt gandaci.

 2. Bombalau,doar.Sa stea el în țarcul insectelor(adică piață unica de ginganii!)Ma doare în cele n bortificii de gusturile altora

 3. Daca americanii sint deraiati la neuron si isi cauta cu asiduitate sfirsitul, de ce sa fim si noi asa !?
  Daca cineva ii iubeste pe americani pina la a-i imita consumind gindaci, mai bine sa plece in America si sa ne scuteasca sa ne facem pacate cu ei !!!
  Dar, daca nu se va putea, ne vom face pacate cu nazistii si Domnul Dumnezeu ne va ierta cu siguranta !!!

 4. In timp ce ,,partidele traditionale” se infrupta din ,,liberalizarea” pietei de energie, USR sta pe tusa si slujeste Pax Europaea. Ca poate o mai pica un 5% la europarlamentarele si parlamentarele din 2024 si niscaiva sinecuri! Consumul de gandaci, oprirea termocentralelor pe carbuni – in timp ce Germania le reporneste -, dar mai ales limitarea, prin PNRR, a procentului din PIB pentru pensii, sunt elemente ale ,,naratiunii verzi” promovata de USR. Naratiunea a fost inventata de marele capital si preluata de slugile de rigoare din politica locala si europeana. Ca sa se inteleaga, indirect, ca s-a cam terminat cu cresterea economica pentru marea majoritate. Asta in timp ce unii vor face banul gros in continuare si-si vor proteja privilegiile, pretinzand ca protejeaza Planeta. Pentru noua religie politica, consumul de gandaci nu mai e o practica degradanta. Devine parte a ,,artei culinare”. Iar cine nu intelege asta e incult, rasist si, evident, eurosceptic.

  • Cat jaf, cata distrugere, cata suferinta sa mai indure Colonia? Suntem in disolutie ca stat si popor, unde se opreste iadul impus de straini?

 5. Mănâncă tu cu măta, mai rahat usrist

  • .

 6. USR se califica asadar printre formatiunile politice care sustin globalismul suprastatal, tehnocratofascismul, sclavia corporatista, ateismul, deviantele sexuale, antiumanismul, bizareriile artistice, comportamentale si culinare de tot soiul. In Corsica si Sardinia se mananca branza de oaie si de capra de cea mai buna calitate! Desigur, exista si sortimente de branza cu viermi, considerate DELICATESE, care se procura si se consuma doar la nunti si ocazii speciale, de moft. Viermii nu sunt in traditia culinara a niciunei natiuni respectabile din Europa.

 7. arta secsuala.

 8. „Amice”(vlad botos), ești idiot…

 9. Parafrazand o veche vorba romaneasca pot sa va spun ca „cea mai buna insecta este….PORCUL”.

 10. pai si noi ne raportam la tribalii aia din america latina si cambogia care mananca viermi ?
  Americanii mananca in masura in care au imigranti din tarile astea subdezvoltate, care au venit cu propriile obiceiuri

 11. Yankeii maninca si mult cacat, nu trebuie sa-i imitam in toate cele.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998