CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Evacuarea Gaza – o situație dezastruoasă: Israelul va pierde indiferent ce va face

34 comentarii / 2745 vizualizări / 13 octombrie 2023

Israelul acordă civililor din orașul Gaza 24 de ore pentru a-l evacua complet mai înainte de a declanșa invazia la sol și a rade Hamas de pe fața pămîntului. Vorbim de peste 1,1 milioane de oameni, adică 46.000 de oameni evacuați pe oră, în medie. Cu excepția SUA, aproape tot mapamondul – de la ONU și OMS pînă la cancelarii și mari organizații umanitare – cere imperios Israelului să renunțe la operațiune. De aici încolo, orice decizie va lua, Israel va avea de pierdut dramatic.

Migrația din Gaza ar fi cea mai mare din istoria umanității. Ca număr, a fost mai mare, e drept, legendara migrație din India și Pakistan, în 1947, cînd cca.10 milioane de oameni au făcut schimb de locuri dintr-o țară în alta. Numai că atunci, operațiunea s-a derulat pe parcursul mai multor luni și nu în 24 de ore, cum ar trebui să fie acum.

Și unde s-ar duce evacuații? În cîmp deschis, pentru că în Egipt nu pot trece, granița fiind închisă, iar anunțul de ieri al președintelui Abdel-Fattah al-Sisi nu lasă loc de echivoc: palestinienii să stea în teritoriul lor, pentru că Egiptul a primit deja 9 milioane de imigranți. Într-un cîmp unde nu sunt amenajate tabere speciale, nu există resurse de hrană și apă. Practic, fiecare locuitor din Gaza ar trebui să plece cu bocceluța făcută în grabă, dar o bocceluță mare de tot, care să conțină minimul necesar supraviețuirii. Iar din acel cîmp, ar sta să asculte zgomotul îndepărtat al bubuielilor de obuze care le distrug căminele, creînd un loc unde să nu se mai poată întoarce.

Practic, aceasta este și strategia care se întrevede din tabăra israeliană: să facă Gaza nelocuibilă și să scape de palestineni pe cale ”naturală”, forțîndu-i să plece în bejenie unde or vedea cu ochii.

O asemenea migrație ar provoca o criză umanitară fără precedent, una care va fi urmărită audi-video pe tot mapamondul și ar provoca oroare.
Ar fi momentul în care israelienii și-ar pierde orice capital de simpatie la nivel mondial, iar ăsta ar fi un preț practic imposibil de plătit.
Și vorbim doar de imagine, pentru că dincolo de asta, derularea scenariului de mai sus are toate șansele să atragă reacții violente, inclusiv militare, dinspre restul lumii arabe. Reacții cărora statul evreu nu le-ar putea face față.

Deja, lumea arabă se mobilizează împotriva Israel prin mișcări de protest în întreaga lume, iar aceste mișcări pot deveni atît de periculoase încît guvernele europene au început deja să ia măsuri care calcă în picioare normele democrației atît de preaslăvite după revoluția franceză. Dreptul la liberă exprimare, dreptul la adunări de protest a fost lichidat.

De ce?
Simplu: de groază.
Groaza că musulmanii din Vest ar putea destabiliza complet barca europeană.

Potrivit datelor Centrului de Cercetare Pew, islamul este religia cu cea mai rapidă creștere din Europa. Populația musulmană din Europa (excluzând Turcia) era de aproximativ 30 de milioane în 1990 și de 44 de milioane în 2010.
Până în 2023, acest număr a depășit 50,3 milioane, ceea ce face din Islam a doua cea mai mare religie din Europa. Se așteaptă ca până în 2050 Islamul să devină cea mai mare religie globală în cele patru colțuri ale planetei.

Creșterea comunității musulmane în Occident, în special în Europa, poate fi explicată prin două motive principale. Primul factor este migrația din zone de conflict precum Siria, Irak sau Afganistan, sau dinspre Africa, o migrație care, culmea, a fost adesea încurajată, în special de fostul cancelar german Angela Merkel, după 2015. Al doilea este creșterea record a europenilor care se convertesc la Islam.

Mai grav, musulmanii din Europe se consideră discriminați, prigoniți, hăituiți, se plîng că le sunt interzise obiceiuri și tradiții, iar asta naște un cerc vicios, determinînd, în replică, reacții dure ale unor partide politice extremiste, care s-au prins că punerea la zid a migranților musulmani aduce voturi. Iar atacurile politice cresc și mai mult ostilitatea musulmanilor
Toate acestea au născut sentimente nu tocmai pozitive față de concentățenii europeni în interiorul comunităților musulmane din state precum Franța, Germania, Belgia, Italia, Marea Britanie șamd.

Criza din Gaza are potențialul de a deveni scînteia care să aprindă resentimentele și, implicit, reacții furioase ale comunităților islamice din Europa.
O trecere a orașului Gaza prin foc și sabie, cu sau fără evacuarea cetățenilor, ar crea, cum spuneam, daune ireparabile imaginii evreilor în lume.

Pe de altă parte, dacă statul evreu dă înapoi în numele rațiunii și al maturității, va fi considerată o victorie a lumii arabe, o dovadă a vulnerabilității Israelului și o încurajare pentru alte acțiuni în viitor. Orice ar face, Israelul va avea imens de pierdut, deci. S-a spus dintotdeauna că a fi evreu e un lucru dificil în sine; acum, mai mult ca oricînd în istoria lor frămîntată.
Următoarele 24 de ore sunt, poate, cele mai fierbinți de după al doilea război mondial, iar consecințele greu de estimat. (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto: pixabay

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

34 Comentarii

 1. Din aceasta situatie statul Israel nu are cum sa iasa intreg !

 2. Nu poti sa fii un smardoi revansard si sa te astepti la bine. Istraelul va ave grave probleme facand ce face.

 3. Poporul palestinian nu va uita in veci umilinta primita din partea Israelului. Dupa acest episod, 1 milion de palestinieni vor ura fiintial evreii. Dramatic.Hamas este pistol cu apa pe langa ceea ce va fi poporul palestinian pentru Israel.

 4. ,,Ziaristii de la Reuters au mers in kibut si nu au gasit nici un copil decapitat.

  Povestea bebelusilor decapitati a fost lansata de un ziarist obscur de la un canal de stiri din Tel Aviv si de catre armata israeliana in timp ce ziaristii de la BBC si de la New York Times nu au gasit nici o decapitare. Ziaristii de la Reuters au mers in kibut si nu au gasit nici un copil decapitat si nici o proba pe decaputari de bebelusi in timp ce cadavrele militantilor, morti in lupte drepte, erau lasate sa putrezeasca in aer liber cu toate ca sa se stie bine ca asa ceva reprezinta o crima de razboi. Comform Conventiei de la Geneva partile combatante au obligatia de a trata cu respect ramasitele combatantilor celor morti . Mai ult de atata, pe Facebook au aparut imagini cu soldati israelieni care urineaza pe combatantii palestinieni: https://youtu.be/wo5ztj-zZsY?si=HMOL6XyrqH7cBuOj

  Ce vedeti reporezinta o crima de razboi .

  Povestea urbana a fost transformata in stire si promovata de toata media de pe planeta si adoptata inclusiv de catre presedintele SUA . De ce ? Pentru ca armata israeliana avea nevoie de o legenda urbana ca sa acopere masacrele din timpul bombardamentelor cu sute de copiii palestinieni omorati de bombe. Cu buna stiinta…. Diversiunea a fost preluata cu buna stiinta de toata media din Romania fara nici o proba viabila , fara numele bebelusilor ,,decapitati” si fara identitatea familiilor asa zisilor bebelusi decapitati. In schimb in toata diversiunea sunt utilizate fotografii cu bebelusi copiate de pe Google. Copy paste pe fata… https://observatornews.ro/extern/a-decapitat-sau-nu-hamas-copii-si-bebelusi-in-israel-ce-se-stie-despre-povestea-care-a-ingrozit-planeta-544967.html
  Pentru imaginile cu cimitirului copiilor din Donbas serviciile secrete americane si ucrainiene au recurs la o diversiune simpla in Romania cu zeci de ucrainience cu copiii in brate pentru a spala creierii romanilor . Nici o imagine cu cimitirul copiilor din Donbas nu a ajuns la ore de varf in media evreiasca din Romania si moartea lui Daria Dughina a fost trecuta cu vederea si chiar prezentata in batjocura. Replica armatei israeliene pentru cimitirul din Donbas a fost schema cu bebelusi decapitati, un fake news lansat de un canal de televiziune obscur din Tel Aviv de care nu a auzit nimeni si insusit ca o dogma de televiunile platite pe bani grei de guvern – cred ca nu ati uitat de campaniile cu ,,stati acasa” platite pe bani grei de Citu si de Ludovic Orban.’’ https://www.facebook.com/ciumitarosie/videos/473006457960332/?mibextid=zDhOQc

 5. Scopul real al acestei actiuni a khazarilor paduchiosi este sa disloce arabii spre Europa.
  Din punct de vedere umanitar daca palestinienii vin spre Europa, si cred ca sunt platiti sa vina in numar mare, nu-i poti refuza avand in vedere situatia creata de paduchiosii satanici condusi de paduchiosul satanist Bibi. Odata cu ei vor veni si cei trimisi de Cabala sa lupte impotriva europenilor.
  In acelas timp, cred ca acesta va fi semnalul de la ONU pe care il asteapta ceilalti musulmani veniti cu ani in urma adusi de Soros si Angela MerKiller, ONU fiind o alta firma a familiei de reptile imputite Rockefeller.
  Acum se vede legatura cu ce spunea fiul de nazist Elon Musk, ca urmeaza ca in Europa sa fie razboi civil.
  Treaba se incinge dar simt ca nu se va ajunge la deznodamantul dorit de Cabala, si din nou ceva sau cineva le va incurca planurile ca pana acum. Nu simt ca vine o energie distructiva.
  De cand exista acest razboi biologic m-am bazat pe instincte si asa cum am simtit asa s-a intamplat, desi nu pot anticipa nimic concret ci doar simt ca urmeaza sau nu ceva rau sau ceva bun legat de situatia creata la un moment dat.
  Desi satanistii se bazeaza pe numerologie, realitatea din ultima vreme a demonstrat ca nu le mai ies intocmai calculelele asa cum isi propun, semn ca planeta a intrat in dimensiunea a 5-cea si frecventa Shuman a crescut mult peste 100 Hz de la 7,83 Hz cat a fost pana in 1980.
  Frecventa inalta nu este suportata de reptilieni si de khazarii paduchiosi, asa ca desi fac sacrificii umane pentru a-l chema pe Satana Yehova, Golanul nu vrea sa se arate, probabil pentru ca si pe el il arde frecventa inalta a Pamantului.
  Cand spui rugaciunea ,,Tatal nostru” corect, nevirusata cum o stim, si ne facem semnul sfintei cruci, organismul nostru fiind format 70 % din apa, reactioneaza benefic la campul energetic creat de rugaciune si de semnul sfintei cruci, si pe diavol il arde si departe il alunga.
  Rugaciunea corecta este cea pe care o stiti, cu doua modificari: ,,Tatal nostru care esti in ceruri sfant este numele Tau…” si ,,…si apara-ne pe noi de ispite si ne izbaveste de cel rau…”.
  Iar Iisus Cristos trebuie pronuntat Cristos nu Hristos care a fost un zeu pagan.
  Noi suntem crestini nu hrestini.
  Daca aceste lucruri nu le-ar periclita GENOCIDUL, atunci de ce Belinsky a inchis si daramat biserici ortodoxe si a arestat preoti ?
  Si Talmudul khazar arata isteria paduchiosilor fata de Noul Testament, de Ortodoxie si fata de Iisus Cristos.
  Acest razboi este biblic.
  Noul Babilon se va prabusi in iezerul de foc unde vor fi aruncati Satana, Fiara si Prorocul mincinos.

 6. Vai săracii evrei cum vor pierde ei furând încă o parte din teritoriul palestinienilor pe care îi epurează etnic în timp ce scriu rândurile astea.

  Evreii nu dau doi bani pe opinia lumii. Cel mult îi împrumută goyimilor pentru o dobândă frumoasă, dar de dat nu-i dau. Israel este o națiune etnofascistă ce-și pretinde superioritatea prin dictat divin, o națiune ultra-rasistă, extrem de agresivă și parșivă, născută prin colonizarea teritoriilor și exterminarea populației palestiniene.

  Al cui sprijin îl vor pierde domnule Iacob? Al lui Biden, al Ursulei, al pleiadei de politicieni ai așa-zisei lumi civilizate pe care chiar ei îi pun în funcții și finanțează? Nu vedeți cum îi ling toți politicienii și toată media? Sau poate vă referiți la încrederea popoarelor? Totuși am mai multe pretenții….

  • Si mananca-le si cacatul de acolo, inteligentule de closet!

   • Linge-i pe prietenii tai jidovi acolo unde le place scriitorule ratat. Dar las-o mai întâi să termine pe ma-ta că nebuna e calică și nu se satură ușor în timp ce ce fiesu e un limbric care se mulțumește cu puțin.

    • Ti-ai prezentat familia.

  • Boule atoatecacator de basini si pretentii de idiot.

 7. Executarea ”Soluției finale” prin ordinul de ”curățire a terenului” a fost interpretarea dată de Raportul Final al Comisiei Wiesel privind ordinul lui Antonescu, din toamna lui 1941, de evacuare a celor 150.000 de evrei din Basarabia și Bucovina de Nord. Antonescu invoca prezența teroriștilor comuniști evrei în teritoriile sovietizate.
  Acum asistăm la o executare de către evrei a ”Soluției finale” în chestiunea palestiniană prin aplicarea ”ordinului de curățire a terenului”: evacuarea forțată a peste un milion de palestinieni. Pretextul este terorismul palestinienilor.

  • turbatule pe delir

   • Simion l-a declarat criminal pe Ion Antonescu.

    • Cretinopatule idiot, nu ai inteles ce a spus Simion. Ai inteles doar ce voia vechea ta prostie de cretin handicapat mintal.

     • Tradatorul de Simion s-a dezis de toate valorile românești.

     • Tu esti muistul cu gura plina, degeaba vrei sa fie altii.

  • direct din gropile comune, jeg

 8. La intrebarea unde sa plece refugiatii, sa raspunda hamas, ca ei se gandesc la toate; s-au gandit chiar si atunci cand au taiat tevile de apa donate de Germania palestinienilor, pentru a-si face rachete. Palestinienii cum ii supaorta?

 9. Telijentii care conduc Europa n-au luat niciodata in seama avertismentele lui Gaddafi. Nici evreii n-au invatat nimic din propria istorie. Va fi jeleu.

  • Nu limbricule așa zis ortodox care împuți locul cu simpla ta prezență. Vierme ce nu ai parte de nicio bucurie in existența ta abjectă, singura ta scăpare fiind să-ți refulezi veninul în singurul loc unde ești tolerat.

   Am descris-o pe mă-ta, o jidanie cunoscută în tot orașul. O panaramă notorie ce a umplut de bube un oraș întreg.

   • Mesajul se adresează scribului ratat care a postat la 12:46 și nu mesajului postat de Cib.

    • 1. Postezi aiurea, in alte locuri, prin canale, desi crezi ca vorbesti in vreo agora.
     2. Mananci lacom orice cacat cald dejectat pe strazi de altii;
     3. Spui despre altii ceea ce te defineste in realitate pe tine, jigodia imputita.
     4. Ti-a crescut par pe limba ta de bou.

     • Faptul că ești un oligofren notoriu este un lucru bine-cunoscut de oricine ajunge din greșeală pe fitzuica asta de site. Nu-i comentariu pe care să nu-l înjuri.

      Ceea ce poate nu știe toată lumea este că ești un boschetar-ortodox (nu un creștin ortodox veritabil) ce-și face veacul prin cimitirele patriei ca limbricii în jurul anusului mă-sii și se roagă de toți enoriașii să-i arunce pomană în traistă. Așa cum guiță porcul de bucurie când îi pui în troacă așa face și scribul ratat la fiecare nou covrig în traista’i. „Vaaaii guuiiiitz!!!” urlă în extaz oligofrenul când își vede cadoul. Cam așa cum urlă mă-sa când îi linge pe israeliții naziști exterminatori de oameni acolo unde le place lor cel mai mult.

     • şi îţi borăşti cretinopatia la întâmplare, după ce tot tu face rahaturi în drum peste tot?

    • ca hoţul care strigă „hoţii“ – nişte gunoaie în spasme

     • Nu ești în formă azi oligofrenule. Prea ocupat să-ți lingi stăpânii iudei naziști, să-i lauzi pentru genocidul pe care îl fac și nu mai ai timp de comentarii?

      Lighioană spurcată ce împuți orice loc în care-ți faci apariția. Marș în vizuina putrefactă în care te-a fătat curva aia de mă-ta și nu mai jegări internetul cu prezența ta.

    • esti in misune si pe aici după ce ai halit tot de la cantina UM, ca sparta la cur
     dar se vede că ai experienţă si prin cimitire, dacă ştii cum se face să haleşti-haoleşti şi pe acolo

     • Lighioană mono-neuronală, securiștii pe care îi înjuri aici dar îi lingi cu pasiune în viața reală sunt de partea criminalilor de război ce fac epurare etnică în Palestina de o sută de ani.

      Piei satană împuțită, apologetic al criminalilor, că împuți monitoarele oricui are neșansa să-ți citească refulările de oligofren frustrat, impotent și ratat.

      Nu mai fă două lucruri deodată. Termină de lins isr alienul criminal acolo unde-i place și pe urmă vino la comentarii.

     • Esti la ciclu demenţei însângerate de multiple AVC-uri

     • Boschetarule ai terminat cu linsul sau aștepți să-ți vină rândul după mă-ta? Lasă comentariile fraiere, căci mă-ta-i calică și nu-ți mai lasă nimic nebuna din găoaza nazistului isr alien. Rămâi fără spurcăciune pe bot și cu limba neunsă fraiere dacă o arzi comentând pe aici.

      Hai termină-ți stăpânul așa cum se cuvine, cu pasiune și multă flegmă, așa cum ți-a arătat mă-ta și pe urmă vino să ne explici ce patriot e etnicul Simeon atunci când perie dosurile colonialiștilor evrei. Îl știi nu pe Simeon? E ăla cică naționalist de-i ții icoana la capul patului și-l preaslăvești p-aici în fiecare zi.

    • Boschetari sunt tot neamul tau de avortoni, nu cine ai vrea tu.
     Ia-ti un tratament.

 10. Daca Hamas nu ar fi executat ordinul satanistului Bibi, atunci paduchiosii nu ar fi avut nicio sansa sa intre in gaza pentru ca logic ar fi fost ca Hamas, etc, sa apere acel teritoriu, dar asa se vede din avion ca gruparile ,,teroriste” au fost cumparate de paduchiosi si acum stau deoparte lasand populatia sa fie ucisa si alungata din propriile case. Probabil ca armele primite de Hamas din Ucraina, au avut un pret redus si le-au cumparat in rate ca sa fie la mana paduchiosilor. Nici ,,teroristii” nu mai sunt ce-au fost odata !
  Europenii trebuie sa fie ingrijorati pentru ca planul Kalergi de metisare al populatiilor europene se pune in miscare. Nu cred ca se va finaliza pentru ca actiunea paduchiosilor este facuta pe repede inainte la ordinul Deep State care s-a vazut pus la zid cu falimentul SUA Company, dar oaresce deranj va fi prin curva Europa.
  Si in Romanica sunt multi paduchiosi veniti pe shest, si multi magraoni care asteapta ordinul de atac de la ONU, asa ca trebuie sa fim vigilenti si sa nu le plangem de mila altora pentru ca distragerea atentiei face parte din plan. Sunt sigur ca si printre ucrainienii oplositi in Romania sunt suficienti nazisti care asteapta ordinul de atac de la ONU. Romanii trebuie sa se bazeze doar pe propriile forte pentru ca statul roman i-a tradat, ucis si jefuit, asa ca Romania are dreptul si obligatia la legitima aparare si fata de proprii politruci CRIMINALI, TRADATORI si Jefuitori. Deja s-au montat apometre si contoare electrice comandate prin internet pentru a constrange populatia sa execute ordinele criminale daca vrea sa aiba apa sau curent electric. Achizitionati-va generatoare electrice si combustibil pentru ele pentru ca asaltul final vine in apropierea iernii. Prima grija a Diavolului a fost sa-l convinga pe OM ca el Diavolul, nu exista !
  Ba exista acest Golan pervers si ticalos dar idiot, fara inteligenta, inferior OMULUI TREAZ !

  • s-a executat la ordinul satanistului Bibi – nu mai spune tu, un cretin, ce e logic si ce nu

 11. Domnule Bogdan Tiberiu Iacob

  Va rog sa mentionati si al treilea motiv pentru care a crescut foarte mult numarul musulmanilor din Europa: se inmultesc ca iepurii.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998