CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Evenimente paranormale la Camera Deputatilor

0 comentarii / 2042 vizualizări / 10 decembrie 2013

Eu unul nu cred ca s-a mai intamplat asa ceva vreodata in istoria, destul de zbuciumata de altfel, a paralamentarismului romanesc. Azi, sutele de deputati reprezentand toate partidele, putere si opozitie de-a valma, au fost legati strans la ochi si pusi sa traga cu pistolul. Si, cum era si firesc, stransi atat de multi intr-un spatiu bine delimitat, s-au ciuruit intre ei. Iar peretii s-au umplut de sange. Desigur, cele de mai sus sunt o forma figurata de a descrie ce s-a intamplat, de fapt, acolo.

Deputatii, si repet, deputatii tuturor partidelor au fost socati cand, la primele ore ale diminetii, dupa ce si-au luat cartelele electronice si au semnat de prezenta, au aflat ca au de dezbatut, de respins si de votat zeci de acte normative, iar unele, cele mai importante dintre ele, cu un continut total necunoscut. Cum ar fie Legea minelor, un act normativ care a fost initial promovat in Senat si respins la mustata, din simplul motiv – care, de fapt, nu e simplu deloc – ca parlamentarii au descoperit, studiind diferitele amendamente mai recente aduse legii, ca, de fapt, aveau de-a face cu Legea Rosia Montana sub acoperire. Cu alte cuvinte, tot ceea ce facuse obiectul respingerii de care Comisia speciala si apoi de catre plenul Parlamentului a Legii Rosia Montana pe motiv ca existau cel putin sase alte legi incalcate si inca o seama de articole scrise cu dedicatie in favoarea – sau poate chiar de catre – Gold Corporation, se regasea, iata, au descoperit cu stupoare senatorii, in noua formula a Legii minelor. Si, in plus, exista avizul Guvernului, avizul Comisiilor de specialitate si acordul politic al conducerii USL pentru promovarea actului normativ. Acolo, la Senat, legea a cazut la mustata, adica numai cu o diferenta de doua voturi. In Camera Deputatilor a sosit o forma rafistolata a actului normativ. Nu se prea stie de catre cine si cum. Si, mai ales, in ce scop. Din nou, avizul Guvernului, dat pe picior, este favorabil la fel ca de altfel si avizele din Comisiile de specialitate. Si iarasi exista acordul USL. Scandalul este declansat de asta data dintr-un motiv, pe drept cuvant, exploziv. Pe site-ul Camerei Deputatilor aceasta lege nu este postata. In consecinta, deputatii ar trebui sa voteze fara sa stie ce. Sa voteze o lege cu totul si cu totul necunoscuta. Este primul eveniment paranormal.

Al doilea eveniment paranormal este legat de un alt act normativ, cu un impact la fel de mare. O lege de amnistie si gratiere. Ea este promovata de doi deputati. In Senat a fost respinsa. In Camera Deputatilor au fost aduse amendamente ieri seara, tarziu. In ceas de noapte. Amendamentele, se pare destul de numeroase, si continutul actului normativ sunt la fel de fantomatice pentru plen cum a fost si Legea minelor. Din nou, deputatii ar trebui sa voteze cu ochii legati. Din nou, pe site nu exista nici urma a acestui proiect de act normativ. De data aceasta gazul a fost turnat pe foc. Pentru ca, in plus, nu exista nici acordul in interiorul majoritatii. De asta data nu numai opozitia, ci si PNL au fost prinsi pe picior gresit. Liberalii urmau, cu alte cuvinte, sa fie smecheriti de partenerii din USL. Si asa a explodat scandalul. Spre bucuria opozitiei si a presei.

Toate aceste s-au intamplat azi si probabil inca multe altele despre care o sa auzim pe parcurs. Eu unul inca nu am mai auzit sa se fi petrecut ceva asemanator in vreun Parlament al Romaniei. Sau in vreun Parlament de oriunde altundeva.

Intr-un stat din Africa a existat un dictator numit Bokassa. El tinea mortis sa devina campion mondial de tras cu arcul. Si cum a procedat? A invitat un grup de arbitrii internationali, i-a umplut pe oameni cu aur si, ca un facut, de cate ori tragea cu arcul, acestia intorceau capul in alta directie, iar, pana cand isi schimbau pozitia, sagetile ajungeau, cu ajutorul unor slujbasi, exact in centrul cercului. Si Bokassa a ajuns campion mondial la tras cu arcul. Ceva asemanator s-a incercat azi, la Camera Deputatilor. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998