CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9731 RON DOWN | 1 USD = 4.5843 RON DOWN | 1 GBP = 5.8128 RON DOWN

Evreii nu uita tragediile trecutului: romanii au ucis, bulgarii au salvat

2 comentarii / 3254 vizualizări / 27 martie 2018

”Sute de mii de evrei au murit în România de mîinile regimului pro-german al lui Antonescu, mai mult decît a ucis orice altă țară, cu excepția celui de al Treilea Reich și, fără intervenția fermă a Regelui Mihai și renunțarea sa la legăturile cu puterile Axei, nenumărați alții și ar fi pierdut, de asemenea, viețile. Ei vor rămîne veșnic cetățenii noștri, frații și surorile noastre; vă cer să nu-i uitați” – Ronald Lauder, președintele Congresului Mondial Evreiesc, decembrie 2017

”Povestea unică a vitejiei arătată de bulgarii de rînd și de membrii Bisericii Ortodoxe din această țară, din păcate, nu este cunoscută suficient de bine în America. Cu toate acestea, poporul evreu nu va uita niciodată acest lucru și își va aminti întotdeauna curajul bărbaților și femeilor bulgari care s-au ridicat în apărarea vecinilor lor, când atît de mulți alții din Europa nu au făcut la fel. Noi, cei din Congresul Mondial Evreiesc, apreciem în mod deosebit acest lucru și suntem hotărâți să facem totul pentru a populariza faptele lor în lume.
Lecția bulgărească și poporul bulgar sunt unici în Europa ocupată de naziști. Chiar și când guvernul bulgar a colaborat cu Hitler, majoritatea societății civile a refuzat să trădeze membrii săi evrei – și a reușit să-i salveze. Acesta este singurul exemplu din Europa în care întreaga comunitate evreiască, aproape 50.000 de persoane, a fost salvată. Acesta ar trebui să fie unul dintre cele mai de mîndrie momente pentru poporul bulgar. Împotriva tuturor sorților, atunci când norii întunecați ai nazismului acopereau întreaga Europă, ei și-au riscat propriul confort doar ca să facă ceea ce au considerat corect și moral. Imaginați-vă cât de diferită ar fi fost istoria dacă oamenii din alte părți ar fi încercat să facă același lucru, la aceeași scară.” – Ronald Lauder, președintele Congresului Mondial Evreiesc, martie 2018. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

 1. Vad ca manipularea merge bine pe mapamond, nu doar in Romania hastagisto-sorosista!
  Mai nou, si polonezii sunt acuzati de holocaust , ca cica ar fi ajutat la administrarea lagarelor de concentrare de pe teritoriul lor!
  Exista o campanie furibunda de albire a nemtilor, de spalare a atrocitatilor pe care le-au infaptuit in WW2, si de aruncarea oprobiului asupra victimelor! Delirant, infamant, kafkian!
  Tot mai nou, am aflat ca nu mai poti spune pe tv expresii de genul: gandire nazistoida, fascista, hitlerista, dar e foarte OK sa zici: gandire bolsevica, stalinista, cominternista, comunista!
  Pe bune? Adica purcica asta merkelita vrea sa rescrie istoria ajutata de urmasii evreilor care l-au sponsorizat pe hitler si l-au ajutat sa ajunga la putere, iar acuma vor sa se spele pe maini de prostia pe care-au comis-o?
  Sa spunem lucrurilor pe nume: nemtalaii sunt responsabili de cele mai mari atrocitati din istoria moderna , cei mai cruzi, cei mai lipsiti de empatie, cei mai brutali, ucigasi cu sange rece!
  Evreii, pe de alta parte, sunt deplin raspunzatori de finantarea partidului nazist si ridicarea piticului hitler, cu sume imense de bani, in speranta unor profituri viitoare considerabile, netinand cont de consecinte!
  Tocmai Polonia zilele astea, in fata acestui tavalug acuzator a cerut Germaniei daune de razboi in valoare de 650 miliarde euro.
  Tara demna, cetateni posedand coloana vertebrala, presedinte patriot!
  Romania ce face? Face pe dansa, cum ar zice moldovenii! Cacuta moale, cum ar zice Badea!
  Ce facea presedintele Republicii de 24 ianuarie 2018 cand tot romanul sarbatorea Mica Unire? Partikipa si el, se bucura?
  De fapt nu. Era la nus’ ce muzeu al holocaustului din strainataturi, si graia ca romanii i-au prigonit pe evrei si i-au trimis in lagare! Deci nu nemtii, sa ne-ntelegem, romanii!
  De-asta spun, asa cum iarna nu-i ca vara, nici romanul nu-i ca polonezu’!!
  Ne-am injurat si suduit si blestemat presedinti din os neaos, bine ca-l avem pe urmasul Grupului Etnic German, organizatie considerata nazista la procesul de la Nuremberg!

 2. nu o sa uitam nici noi minciunile lor.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998