CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ex-spionul Turcu il ”decripteaza” pe Basescu: ”Manevre propagandistice de defulare”

0 comentarii / 2276 vizualizări / 9 ianuarie 2011

Prin atacurile la adresa Franței și Germaniei, după cererea de amînare a aderării noastre la Schengen, Traian Băsescu nu a reușit să atragă nici măcar aprobarea foștilor săi colegi din SIE. Astfel, fostul spion Liviu Turcu afirmă, într-un material de presă, că șeful statului a recurs la aceste gesturi absolut gratuite doar pentru a șterge imaginea eșecului în plan intern.

Liviu Turcu critică, mai mult sau mai puțin voalat, atitudinea lui Băsescu, într-un material apărut în ”Curentul”, afirmînd că acest mod de punere a problemei nu rezolvă nimic, ci agravează, cel mult, lucrurile și confirmă lipsa unui dialog diplomatic real.

”Incercarea de a transforma speta Schengen drept pretext pentru a invoca chestiunea de principiu a discriminarii subiective a statelor mici de catre marile puteri in cadrul UE desi, formal, impecabila nu va produce nici o schimbare de substanta in mecanismul de functionare a organizatiei. Cunoscatorii culiselor politicii internationale stiu prea bine ca astfel de iesiri mediatice publice nu rezolva, de regula, nimic din fondul problemei. Ele confirma doar absenta sau esecul dialogului direct pe canalele politico-diplomatice”.

Fostul spion explică și de ce a recurs Băsescu la atacarea cancelariilor occidentale: ”Luarile de pozitie in termeni relativ duri, inclusiv prin amenintarea de a aplica masuri concrete la adresa decidentilor sint considerate, la nivelul cancelariilor, doar manevre propagandistice de defulare menite sa evite compromiterea factorilor politici implicati in fata opiniei publice vexate de esecul operatiunii. Prin atitudinea luat,a presedintele Romaniei isi va asigura fara indoiala sprijinul politic a unei parti importante a populatiei, dar, ar trebui sa stie ca in circumstantele internationale actuale va fi obligat sa achite concomitent si nota de plata pentru erorile predecesorilor si clasei politice din care el insusi face parte. Nu in ultima instanta presedintele Traian Basescu va avea de recuperat in numele Romaniei un nou handicap important la nivelul relatiilor personale cu ‘baronii’ UE care in mod cert nu vor uita prea curind incercarea de a transforma incidentul intr-un act de contrapunere conflictuala a relatiilor tarilor mici si cele mari in cadrul UE” mai scrie fostul ofițer DIE. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998