CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Exclusiv: Ce păţeşti dacă te pui cu Elena Băsescu

0 comentarii / 1570 vizualizări / 19 mai 2009

La mai bine de un an de la congresul tineretului PD-L, la care a avut îndrăzneala să candideze împotriva Elenei Băsescu şi să o critice în public, fostul lider democrat-liberal Bogdan Boza continuă să dea socoteală.

În februarie 2008, fiica preşedintelui a fost aleasă secretar general al tineretului PD-L în dauna unui tânăr lider, Bogdan Boza, care a fost obligat să plece ulterior din partid pentru că şi-a permis să candideze contra Elenei Băsescu, ba chiar să critice nepotismul practicat în interior. A trecut mai mult de un an de atunci, dar Boza, în prezent consilier parlamentar, spune că încă i se plătesc poliţe şi este şicanat sistematic de către pedelişti. El a declarat azi, pentru Inpolitics, că firma sa de curierat este călcată sistematic de Inspecţia Muncii, „care nu se lasă, în general, până nu îmi arde o amendă, până acum cred că am colectat câteva zeci”.

Boza spune că şicanele au îmbrăcat şi alte forme „am primit ameninţări să mă potolesc cu declaraţiile, să nu o mai critic pe Elena Băsescu şamd, dar ceea ce s-a întâmplat zilele trecute mi se pare de-a dreptul absurd” relatează Boza. Concret, în ziua de 8 mai, la Casa de cultură a studenţilor din Iaşi a avut loc o conferinţă, „Ai dreptul să eliberezi cuvintele”, având ca temă libertatea de exprimare, la care a fost invitat şi Boza, alături de jurnalişti, jurişti, judecători de la Curtea Constituţională etc.

În cadrul acesteia, politicianul a susţinut un speech în care a criticat legea tăcerii care este impusă în partidele autohtone, dând exemplu fostul său partid: „Am avut curajul să „rup rândurile” partidului prezidenţial, nerespectând ordinele lui Răzvan Murgeanu şi a conducerii PD-L de a o lăsa pe Elena Băsescu să candideze de una singură pentru conducerea tineretului democrat-liberal. Ameninţările şi intimidările specific securiste nu m-au speriat. Au folosit Serviciile să-mi afle secrete murdare: nu au găsit nimic. Convingerile şi principiile mele au devenit o armă temută pentru PD-L, mai bine zis pentru cei care fac afaceri necurate din bani publici. Am fost exclus din acest partid, aşa cum este îndepărtat oricine nu agreează asfaltul şi bordurile” a spus fostul june pedelist la conferinţă.

Tatăl, pedepsit în numele fiului

Urmarea? „După cîteva zile, tatăl meu, Ionel Boza, cadru didactic la Galaţi, a fost chemat la Inspectoratul Judeţean Şcolar pentru a i se aduce la cunoştinţă că există un dosar conţinând o serie de plângeri anonime la adresa sa, cu acuzaţii de genul şpagă etc, acuzaţii nesusţinute de probe şi neasumate de nimeni, dar suficient de „convingătoare” pentru a se ordona o anchetă împotriva lui. Este mai mult decât evident, spune Boza, că între luarea mea de cuvânt de la Iaşi şi declanşarea anchetei respective există o strânsă legătură, mai ales că unii dintre tinerii prezenţi la conferinţă erau membri ai PD-L, la fel cum e şi inspectorul judeţean din Galaţi.

Din informaţiile mele, scandalul ar fi fost instrumentat din ordinul unui deputat PD-L de Galaţi, care a dorit, probabil, să dea bine în faţa şefilor de la Bucureşti”. Boza spune că lucrurile nu vor rămâne în acest stadiu şi că tatăl său e decis să se adreseze justiţiei pentru ca cei vinovaţi de defăimarea sa să plătească. „Până atunci, sper să nu intru în faliment cu firma mea din cauza amenzilor care continuă să îmi vină pe bandă” mai spune, cu năduf, fostul democrat-liberal, care a constat şi constată, pe pielea lui, ce înseamnă să te pui cu EBA. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998