CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

EXCLUSIV Cozminca: ”USL traieste doar prin presa. Ce face daca ramine fara presa?”

0 comentarii / 2026 vizualizări / 7 aprilie 2011

Fostul lider pesedist Octav Cozmâncă dezminte categoric informațiile din presă că și-ar lansa un partid în viitorul apropiat, declarînd că încă e stadiul analizării oportunității unei asemenea acțiuni, necum în pregătirea propriu-zisă a formațiunii. El atrage atenția, totodată, că actuala opoziție se mișcă foarte slab și se bazează aproape total pe sprijinul presei. ”Ce face dacă rămîne fără presă?” se întreabă el, retoric, într-o declarație dată Inpolitics.

Cozmîncă a declarat azi că informațiile privind partidul de stînga pe care l-ar lansa curînd cu sprijinul lui Tudor Mohora și Ion Sasu sunt ”niște prostii”. El spune că, deși nu a renunțat complet la gîndul unui nou partid, încă mai analizează oportunitatea acestuia, fiind departe de acțiuni concrete în acest sens. ”Cred că ori a supralicitat presa, ori anumite persoane au livrat informații umflate”, spune Cozmîncă, adăugînd că ”nici vorbă de vreun nou partid în primăvară”. ”Încă stau să cuget dacă merită să mă bag într-o nouă construcție, deși am primit multe solicitări în acest sens. E greu să pleci de la zero cu un nou partid acum…Cred mai degrabă că dezamăgirea unora față de actuala opoziție mărește orizontul de așteptare pentru un alt partid” afirmă el.

Cozmîncă e de părere că PSD, PNL și PC au devenit formațiuni de micul ecran, a căror acțiune politică se bazează integral pe apariția la TV și nu pe activitatea politică autentică, la centru, dar, mai ales, în filiale. ”USL trăiește doar prin presă. Ce va face dacă rămîne fără presă, că uite ce mișcări sunt și pe piața media, nimic nu e bătut în cuie? Azi te sprijină unii, mîine se dau cu dușmanul și rămîi în aer…În loc de politică adevărată, eu văd mai mult puștisme, teribilisme. Asta va costa scump, iar dacă PNL și PSD se leagănă în iluzia că vor lua în alegeri cît le dau sondajele acum, greșesc amarnic. Pînă la alegeri mai e drum lung și multe se pot întîmpla. Să vedem în primul rînd dacă USL rezistă pînă la alegeri, pentru că deja văd că sunt tensiuni în creștere, și încă nici nu au ajuns la marea împărțeală. Dacă ei nu s-au înțeles la semnarea protocoalelor locale, să vedeți ce va fi la desemnarea efectivă a candidaților…” profețește fostul președinte executiv al PSD.

El e de părere că un defect major al liderilor actuali ai opoziției e că refuză să împărtășească din experiența celor mai bătrîni: ”Ei cred că le știu pe toate, dar nu le-ar strica să mai plece urechea și la cei mai experimentați, că lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par” conchide ex-pesedistul. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998