CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Exclusiv: cu cine a chefuit Nastase de ziua lui

0 comentarii / 3967 vizualizări / 21 iunie 2010

Adrian Năstase a tras, duminică seara, o petrecere de cinci stele, cu prilejul celei de a 60-a aniversări, la hotelul Intercontinental, printre invitați aflîndu-se oameni foarte apropiați fostului premier, dar, curios, aproape nici picior de pesedist. Ceea ce ar putea avea oarece semnificații. Să vedem, însă, în rîndurile de mai jos, cine sunt cei care au petrecut, în smoking și rochii de seară, la petrecerea în cinstea unuia dintre greii politicii post-decembriste.

Inpolitics a aflat cu cine a petrecut Năstase una dintre cele mai importante zile de naștere din viața sa, aceea a deplinei maturități: împlinirea a 60 de ani. Spre deosebire de alți ani, Năstase a ales să facă o recepție mai degrabă restrînsă, la etajul 21 de la Inter, cu doar 60 de invitați, dar aleși pe sprînceană, dacă putem spune astfel. Fostul premier a evitat, și bine a făcut, megalomania dovedită de Geoană, spre exemplu, la împlinirea a 50 de ani, cînd a făcut o paranghelie a la sultanul Bruneiului, și care a reușit ”performanța” de a fi imortalizată, ulterior, într-un roman al lui Augustin Buzura, prezent și el la chef. La hotelul Intercontinental, unde a avut loc petrecerea, cu două zile înaintea zilei efective de naștere a sărbătoritului, au fost nume grele, dar puțini pesediști. Iar cei care au fost, nu prea au legătură cu actuala garnitură de conducere. Invitat de onoare a fost Ion Iliescu, la masa căruia au stat fostul pesedist Florin Georgescu, adjunctul lui Isărescu la BNR, fostul consilier prezidențial Victor Opaschi și, surprinzător oarecum, fostul ministru conservator al IMM-urilor, Silvia Ciornei, cu soțul. La aceeași masă a mai stat și Li Ming, consilier la ambasada chineză de la București și un apropiat al lui Năstase. Din PSD au mai fost doar deputatul Eugen Bejinariu, fost ministru în cabinetul Năstase și Mircea Cosma, președintele Consiliului Județean Prahova, organizație unde s-a transferat mai demult Adrian Năstase. Cosma a fost însoțit și de fiul său, Vlad, de curînd reclamat de invidioșii de la PDL Prahova la poliție pentru un presupus consum de droguri. Tot din Prahova a venit și Sebastian Ghiță, patronul Asesoft. Sportul a fost reprezentat de însuși Octavian Morariu, președintele Comitetului Internațional Olimpic. Presa, de Cătălin Blebea, director la trustul lui Vîntu, de Octavian Andronic, Lucian Avramescu, analistul Dan Sultănescu și de ziarista Anca Florea, de la Antena 3. A fost și directorul de cazări de la Rin Grand Hotel, Dragoș Strinu, directorul Castel Film România, Vlad Păunescu, analistul Petru Berteanu, compozitorul Cornel Fugaru și soția sa, Mirela, membră în CA al Radiodifuziunii din partea PSD.

Rudele fostului premier prezente au fost familia Odobescu, formată din cumnata lui Năstase, Rodica, fost director general al Tarom și soțul ei, Dan, președintele Unita Asigurări, dar și superba nepoată de soră a politicianului, Anda Barb, cea despre care au fost rumori, cîndva, că ar fi avut o relație cu fiul lui Hrebenciuc, Andrei, exact cînd acesta era cuplat, oficial, cu Elena Băsescu. Evident, tînăra a venit însoțită de părinți, Dana și Sorin Barb. A mai fost și Viorel Păunescu, fostul-viitor patron al clubului Steaua, dacă e să dăm crezare ultimelor zvonuri, dar și acționar la hotelul unde avea loc recepția. O prezență interesantă a fost Manuela Catrina, – fosta șefă de cabinet a Dorinei Mihăilescu, una dintre eminențele cenușii ale lui Năstase, cu ani în urmă -, al cărei nume a fost vehiculat în celebrul scandal al stenogramelor, din 2004, care a costat PSD cîteva procente bune în alegeri.

Din ”partea” justiției au participat maestrul Ion Cazacu, avocat al lui Năstase, dar și al lui Hayssam, Marieta Anastasescu, mai celebră în postura de avocată a legendarei mătuși Tamara și eminentul jurist Ciprian Romițan, specialist în drepturi intelectuale. A mai venit la Intercontinental fosta soție a lui Cornel Nistorescu, am numit-o pe Monica, director de Relații Publice la PriceWaterhouseCoopers, Mihaela Nistorescu, fostă consilieră a lui Năstase în perioada cînd era premier și Adriana Ciungan, fostă șefă de cabinet în aceeași perioadă și pe care, la plecarea din guvern, a decorat-o cu Crucea Națională Serviciu Credincios. Nu a lipsit, desigur, Remus Truică, mîna dreaptă a sărbătoritului din anii de glorie, și nici George Potra, directorul fundației ”Titulescu”, patronate de Năstase. A fost pe acolo și afaceristul Horia Constantinescu, nepotul fostului demnitar comunist Miron Constantinescu și asociat al fiului lui Năstase la clubul de fițe ”Marie Celeste”. În fine, a venit și deputatul Damian Florea, un mare iubitor de artă, ca și Năstase, și președinte al Fundației „Jean Louis Calderon”.

Cîteva cuvinte despre soția sărbătoritului, distinsa doamnă Dana Năstase, care, cu păriul auriu strîns în coadă, la spate, a strălucit printr-o elegantă rochie neagră de seară, semitransparentă în zona gîtului, o brățară fină de aur la mîna dreaptă și un lănțișor delicat, cîtuși de puțin ostentativ. Poate doar unicul inel de pe mîna stîngă – cu o droaie de pietricele prețioase chihlimbarii, atîrnînde, cum ar fi zis poetul -, să fi făcut un pic notă discordantă, prin dimensiunile lui, dar acesta e trendul actual, ce să-i faci…Pantofii negri, cu o porțiune, de asemenea, semitransparentă, cu vîrf ascuțit și poșeta mignonă au completat ținuta celei care de puțin a ratat să fie Prima Doamnă a Țării, acum 6 ani. Nu e timpul pierdut, din fericire. Cît despre liderul Consiliului Național al PSD, el, ca și fiii săi, a purtat un super costum negru, care îi venea ca turnat, cu o cravată roșie dungată.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998