CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

EXCLUSIV: Cum a salvat Adrian Nastase piata de arta a Romaniei

0 comentarii / 1836 vizualizări / 10 mai 2010

Sub guvernarea Adrian Nastase, piata de vanzare a artei a cunoscut o adevarata explozie, deoarece social-democratii, fie ei lideri ai PSD sau exponenti ai Cabinetului, copiau modelul brevetat de primul-ministru si obisnuiau sa investeasca sume considerabile in acest tip de arta, dezvaluie reputatul critic de arta contemporana, Pavel Susara, in exclusivitate pentru Inpolitics.

La polul opus, explica Susara, demnitarii actualei puteri, spre exemplu, nu sunt mai deloc interesati de arta, pedelistii preferand investitiile in industrie sau imobiliare. “In perioada Guvernarii Adrian Nastase, pesedistii erau foarte interesati de achizitionarea de arta interbelica. Investeau sume considerabile si cumparau masiv. Sunt convins ca, in acea perioada, aveam de-a face cu un mimetism. Social-democratii il imitau pe premierul Adrian Nastase si investeau in arta. Exista o nuanta. Intotdeauna erau interesati de arta interbelica, dupa modelul brevetat de Adrian Nastase, si niciodata de arta contemporana”, dezvaluie Pavel Susara.
Pedelistii, lipsiti de simtul artistic
In prezent, continua cunoscutul critic, sub Guvernarea Boc, interesul pedelistilor pentru achizitionare de arta este unul extrem de scazut, politicienii puterii preferand sa investeasca in alte zone. “Acum, interesul politicienilor pentru arta este unul extrem de scazut. Sunt cazuri rarisime dar, de regula, se cumpara doar arta contemporana si tranzactia se face, intotdeauna, la adapostul unei maxime discretii. Aceasta in conditiile in care preturile nu au fost afectate de criza financiara. Dar, spre deosebire de perioada guvernarii Adrian Nastase, politicienii PDL prefera investitiile in industrie si imobiliare”, explica reputatul critic de arta. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998