CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

EXCLUSIV – Gusa: ”Emil Boc este penticostal”

0 comentarii / 5947 vizualizări / 23 septembrie 2009

Scandalul declanșat de comisia prezidențială pentru analiza riscurilor demografice pe marginea legalizării drogurilor, a prostituției și prin atacurile la Biserica Ortodoxă ia amploare, iar reacțiile sunt tot mai tăioase. PSD, prin vocea lui Cozmin Gușă, susține că e vorba de un atac cu profunde conotații electorale și afirmă că în PDL există un puternic nucleu de protestanți, în frunte cu premierul Emil Boc.

Băsescu a provocat Biserica și în campania din 2004

Atacurile lui Băsescu la Biserică nu sunt o noutate, ele s-au mai produs exact în aceeași perioadă a anului electoral 2004. Atunci, să reamintim, Băsescu își pusese mai-marii BOR în cap prin opoziția, ca primar, la proiectul Cateralei Neamului, urmat de absența ostentativă de la Sărbătoarea Sf.Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștilor, unde venise Patriarhul Teoctist. Mai apoi, oameni din echipa sa au aruncat pe piață declarații fierbinți despre fenomenul homosexualității în rîndul fețelor bisericești, plus celebrele afirmații ale lui Băsescu privind cei 20% dintre români care ar fi gay și acordul pentru adoptarea de copii de către familiile de homosexuali.

„PDL vînează voturile cultelor protestante”

De ce recurge președintele la acest tip de provocări electorale ? Cozmin Gușă, fosta sa mînă dreaptă în campania din 2004, afirmă că explicația e simplă: „Și atunci, ca și acum, Traian Băsescu și PDL țintesc spre voturile cultelor protestante, pocăiți, cum li se mai spune, a căror relație cu Biserica Ortodoxă nu e dintre cele mai bune, și pe care speră să le atragă prin orice mijloace. De altfel, în PDL există un nucleu puternic de protestanți, în frunte cu premierul Emil Boc, care este penticostal, la fel ca și Sorin Apostu, primarul Clului, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, ori deputaul Daniel Buda, ca și președintele, fost senator PDL, al Consiliului Județean Bihor, Radu Țîrle, iar deputatul PDL Lucian Tipei este chiar fratele episcopului Pavel, șeful Cultului Penticostal din România. De asemenea, mai este filiera adventiștilor, reprezentată de fostul vicepremier PDL Gheorghe Seculici și de primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Aceste culte sunt puternic reprezentate în zona Transilvaniei, iar relațiile strînse dintre ele și PDL au nemulțumit adesea capii Bisericii Ortodoxe din Ardeal. Acesta e și motivul pentru care în august, la slujba de Sf. Maria ținută la mănăstirea Nicula, premierul Boc a fost complet ignorat de către Bartolomeu Anania, mitropolitul Clujului” afirmă strategul PSD.

Reamintim că prima declarație legată de religia protestantă a lui Boc și a unor lideri PDL a venit la finele anului trecut din partea fostului primar de Cluj, Gheorghe Funar. După o tăcere suspectă, de cîteva zile, Emil Boc a dat publicității o declarație în care spunea, sec: „Am fost și sunt creștin ortodox din tată în fiu. Întreaga mea familie a fost și este de religie creștin ortodoxă. Am un respect pentru toate cultele religioase din România, recunoscute de lege, iar eu și familia mea aparținem cultului creștin ortodox”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998