CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

EXCLUSIV – Miron Cozma cere Procurorului General anchetarea “crimelor” de la Stoenesti

0 comentarii / 2045 vizualizări / 10 ianuarie 2011

In cursul lunii februarie, Miron Cozma ii va solicita oficial procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, sa admita demararea unei anchete a mineriadei de la Stoinesti, din 1999, pentru identificarea celor care “au omorat mineri”, declara fostul lider al minerilor din Valea Jiului, citat de Inpolitics.

Reamintim ca la Stoenesti s-a consumat, de altfel, ultima mineriada, care s-a soldat cu arestari si condamnari. Minerii au luat drumul Capitalei revoltati de decizia Curţii Supreme de Justiţie, din 15 februarie 1999, de a majora la 18 ani de închisoare pedeapsa lui Miron Cozma în dosarul mineriadei din 1991. Principalul cap de acuzare era subminarea puterii de stat. Ciocnirea cu fortele de ordine s-a desfasurat la Stoenesti, Miron Cozma sustinand de ani de zile ca in timpul conflictului mai multi mineri si-au pierdut viata.

“Nu va mai spune nimeni ca la Stonesti nu au existat morti deoarece Asociatia Libertate si Dreptate Sociala Miron Cozma va organiza, in februarie, o comemorare a evenimentelor si a mortilor de la Stoenesti. Nu avem bani ca sa organizam evenimentul acum, dar, peste doar o luna, ne vom descurca si cu banii. Nu va mai putea nimeni sa spuna ca vorbim de morti care nu exista deoarece eu voi depune coroane la mormintele celor ucisi acolo. Va fi multa lume cu steaguri. Voi face o solicitare oficiala in atentia procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, pentru a demara o ancheta a evenimentelor de la Stoenesti. In Romania, crima nu se prescrie”, ne-a declarat Miron Cozma. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998