CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

EXCLUSIV – Orban: ”Il pun pe Crin candidat prezidential si pe Tariceanu premier”

0 comentarii / 1970 vizualizări / 1 martie 2010

Crin Antonescu este “un candidat la presedintia Romaniei” care nu a avut si nu are timp pentru PNL, dar ar fi un bun candidat prezidential, in timp ce Tariceanu e perfect pentru sefia guvernului, sustine liberalul Ludovic Orban, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Inpolitics. Candidatul la sefia PNL mai marturiseste ca daca va castiga functia suprema in partid nu va mai candida la Primaria Bucurestilor, functie care a fost, ani de-a randul, “pohta ce-a pohtit” Ludovic Orban.

”Ma deranjeaza ca PNL a ajuns la 16%”
Reporter: Ce v-a facut sa candidati la presedintia PNL?
Ludovic Orban: “PNL are nevoie de organizare si de imbunatatirea comunicarii. Astazi, partidul nostru a ajuns la 16-17 la suta, fapt care ma deranjeaza profund. Avem in partid oameni mai valorosi decat in alte partide dar, nu am fost apti sa gasim mecanismele de a-i evidentia. Partidul are nevoie de un discurs mult mai concret, mai realist, mai aplicat. Avem nevoie de solutii concrete, nu doar de vorbe care suna bine uneori. De aceea m-am si hotarat sa candidez si echipa mea va fi intregul partid.”

Reporter: De ce ati fi un presedinte de partid mai bun decat Calin Popescu Tariceanu sau Crin Antonescu?
Ludovic Orban: “Calin Popescu Tariceanu a fost un foarte bun premier si, din punctul meu de vedere, cred ca este cel mai nimerit liberal pentru a ocupa, pe viitor, functia de prim-ministru. Buna gestionare de care a dat dovada in trecut si implinirile guvernarii PNL reprezinta o carte de vizita puternica pentru Calin Popescu Tariceanu. El a fost un bun premier, dar nu si un bun presedinte de partid, deoarece nu a avut timp, datorita actului guvernarii, de PNL. De asemenea, Crin Antonescu cred ca este cel mai bun candidat la presedintia Romaniei la viitoarele alegeri. El este foarte bun pentru un candidat la functia suprema in stat. Ca presedinte de partid insa, nu a avut si nu are timpul necesar de care are nevoie PNL. Am avut un premier exceptional, Calin Popescu Tariceanu, si un candidat bun pentru prezidentiale, Crin Antonescu, dar nu am avut un presedinte bun de partid. De aceea candidez.”

”Vreau o mie de primari si Primaria capitalei”
Reporter: Care sunt principalele dumneavoastra atuu-uri?
Ludovic Orban: “Oricine vrea sa vorbeasca cu mine poate sa vorbeasca oricand. Raspund intotdeauna la telefon. Respect orice membru de partid indiferent de functia pe care o ocupa. Intotdeauna, in momentul in care imi dau cuvantul de onoare, il respect”
Reporter: Aveti un proiect concret pentru PNL?
Ludovic Orban: “Desigur! Am obiective cat se poate de clare pentru 2012. Vreau sa avem cel putin 1000 de primari, inclusiv Primaria Capitalei. Nu voi candida la Primaria Bucurestiului, fiindca vreau sa fiu presedintele PNL si, astfel, tot timpul meu va fi destinat partidului. V-am spus, am avut un premier excelent care nu a avut timp pentru partid si un candidat la presedintie care nu a avut timp pentru partid. Asta este diferenta.” (Interviu realizat de Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998