CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

EXCLUSIV – Vasile Dancu: ”Guvernul scade continuu in sondaje”

0 comentarii / 1775 vizualizări / 6 mai 2010

Credibilitatea Guvernului Boc se afla intr-o continua scadere in sondajele de opinie din pricina noilor solicitari ale FMI, dar si datorita framantarilor din cadrul PDL, care produc seisme in arcul guvernamental, explica fostul ideolog al PSD, sociologul Vasile Dancu, in exclusivitate pentru Inpolitics.

“Fractura din PDL produce seisme in arcul guvernamental”
Clujeanul avertizeaza ca multiplele problemele cu care se confunta Executivul, amenintat de securea remanierilor, au aparut “prea devreme”, iar aceste neintelegeri isi vor pune amprenta, in mod direct, asupra sondajelor de opinie. “Asistam la o zbatere a celor de la guvernare, la o batalie surda cu cei de la FMI. Nu avem nici macar o minima transparenta a ceea ce se intampla la masa negocierilor. Este ceata, dar, mass-media toaca subiectul. Asistam si la o fractura in interiorul PDL. Sunt oameni care se pregatesc de preluarea unor portofolii si peste tot se vorbeste despre remanieri. Nu stim inca daca acesti oameni chiar au girul partidului. Fractura din PDL starneste seisme in cadrul arcului guvernamental. Daca ma intrebati pe mine, cred ca aceste sciziuni, in ceea ce priveste Cabinetul Boc, au aparut prea devreme. In mod firesc, toate aceste aspecte atrag scaderea credibilitatii Guvernului in sondajele de opinie. Sunt efecte cu impact pe termen lung. Si intentia de vot a populatie va avea de suferit”, explica Vasile Dancu.

“Ne simtim de parca criza a inceput de cateva zile”
Cauzele acestui fenomen, sustine sociologul, sunt multiple. “Vorbim despre lupte interne in PDL, despre remanieri si neintelegeri in arcul guvernamental. Peste toate acestea vin negocierile cu FMI. De aproximativ o saptamana, partidele de opozitie si-au radicalizat mesajul. Ii vedem pe liderii opozitiei cum vorbesc despre criza de parca aceasta a aparut numai de cateva zile. De asemenea, presa face valuri pe aceste subiecte. Sunt probleme care, inevitabil, isi vor pune amprenta asupra sondajelor de opinie. Este firesc, in atare context, ca credibilitatea Guvernului sa se afle intr-o continua scadere”, concluzioneaza sociologul clujean. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998