CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Executie de ziua liberalilor: membru fondator al PNL, devoalat ca turnator la Securitate

4 comentarii / 5222 vizualizări / 24 mai 2019

O bombă explodează exact în ziua împlinirii a 144 de ani de la nașterea PNL, pe 24 mai 1875: reputatul liberal Dinu Zamfirescu, unul dintre cei 12 oameni care au refondat partidul în decembrie 1989, e dat în vileag drept colaborator al fostei Securități.

Potrivit publicației ”Newsweek”, cazul lui Dinu Zamfirescu s-a dezbătut la ultima ședință a CNSAS, acestuia descoperindu-se un dosar de rețea în care numele său de sursă ”Victor Sterescu”.
Dinu Zamfirescu este membru din partea PNL în colegiul CNSAS, ceea ce face situația și mai explozivă.
Înrudit cu marea familie a Brătienilor, Zamfirescu a fost deținut politic și a sfîrșit prin a părăsi România în anii 70, stabilindu-se în Franța.
A fost corespondent pentru BBC la Paris, a activat în organizațiile care luptau pentru cetățenii asupriți de regimurile comuniste totalitare, a fondat la Paris prima asociație a foștilor deținuți politici din România (împreună cu Radu Câmpeanu), a colaborat la presa exilului românesc (BIRE, Lupta, Dialog, Curierul Românesc, BBC, Europa Liberă, Vocea Americii, Radio France International); a fost membru în Liga pentru Apărarea Drepturilor Omului în România, cu sediul la Paris, împreună cu Sanda Stolojan, Mihnea Berindei, Ariadna Combes șamd.
Una peste alta, e unul dintre cele mai respectate nume din panoplia liberală post-decembristă.

Tocmai această activitate anticomunistă îndîrjită complică lucrurile în cazul său, fără a mai pune la socoteală strania coincidență a demascării sale fix la aniversarea PNL. Ori poate nu e chiar o coincidență? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Coleg de colaboratura cu Dan Amedeo Tariceanu

  • @Franklin. Coleg cu tine.

 2. Toti astia s-au predat deep state…incepand de la kwi si terminand cu batistuta…Treziti-va ! …

 3. Cine a mai colaborat cu Securitatea ?

  Autor:
  Petru ROMOȘAN
  Să faci parte din serviciile de informaţii ale ţării tale sau să colaborezi cu aceste servicii ar trebui să fie o onoare şi o datorie. Aşa se întâmplă dintotdeauna în Regatul Unit, unde vechile familii înţeleg ca o obligaţie absolută să-şi apere ţara, în Israel, în SUA, în Franţa, mari democraţii până mai ieri. Aşa se întâmplă azi şi în România, dar într-o formă degradată. Multe mame românce visează cu ochii deschişi să-şi facă odraslele „securişti” pentru salarii grase şi sigure, pentru multiple avantaje, pentru pensii speciale, pentru intrarea în „casta” tribală care domină discreţionar de atâta amar de ani România. De prin 1950 toamna. De pe vremea NKVD-ului, care a fabricat Securitatea folosindu-se de trunchiul decapitat al vechiului SSI din Vechiul Regat al României devenit Republică Populară ocupată de sovietici.

  După turnătorul multirol Traian Băsescu, fost preşedinte, candidat de capul lui la europarlamentare, în ultimele zile de campanie electorală a fost livrat oprobriului public şi distinsul liberal Dinu Zamfirescu. Fără breaking news, fără prime-time sau pagina întâi a ziarelor, care nici nu mai prea există în România integrată în UE şi în NATO. După o viaţă consacrată de Dinu Zamfirescu interesului public românesc, un pitic ascuns într-un birou umbros sau un „comitet” autoîmputernicit a decis că robespierrienii de la CNSAS îl pot lichida moral pe venerabilul liberal (Dinu Zamfirescu are 90 de ani). Sunt, probabil, aceiaşi care au hotărât că Mircea Ionescu-Quintus e modelul moral al liberalilor… Pentru cine lucrează, de fapt, serviciile de informaţii româneşti, pe banii românilor aflaţi sub ocupaţie ? Când vor fi şi aceşti „colaboratori” de la CNSAS, „descoperiţi” deja, livraţi şi ei oprobriului public ?

  Să continuăm aici lectura cu public a celor două volume intitulate Serviciul de Informaţii al Justiţiei dezvăluit din interior. Corupţia la nivel înalt. Masa de manevră a Rusiei şi Ungariei ale generalului (r) Marian V. Ureche

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998