CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Expert international: Armata si politia nu trebuie implicate în combaterea epidemiilor

2 comentarii / 2705 vizualizări / 22 martie 2020

Un expert american care a contribuit la eradicarea variolei pe glob recomanda acum cîțiva ani guvernelor care se confruntă cu epidemii să nu implice armata sau poliţia în operaţiunile de combatere a epidemiilor.

D.A. Henderson afirma că o epidemie este mult mai uşor de combătut câştigând încrederea liderilor comunităţilor locale şi critica anumite părţi ale planului naţional american în caz de pandemie de gripă aviară care presupunea utilizarea carantinei şi altor tipuri de restricţii.

„Nu trebuie să se apeleze niciodată la poliţie sau armată”, declara Henderson în timpul unei reuniuni organizate de Centrul pentru Biosecuritate de pe lângă Centrul Medical al Universităţii din Pittsburgh. „Odată ce am adus armata sau poliţia, am descoperit că multe persoane s-au refugiat prin pădurile din jur”, mai spunea Henderson în 2006, conform Reuters, citat de Mediafax.

Aceeaşi reacţie s-a produs şi când echipele sanitare au încercat să instaureze carantina. „Oamenii nu doresc să fie plasaţi în carantină, aşa că preferă să ascundă cazurile suspecte”, a explicat expertul.
Henderson afirma că eforturile de eradicare a variolei, eliminată în 1979, s-au bazat în principal pe câştigarea încrederii populaţiei.

„Cel mai de ajutor a fost sprijinul liderilor religioşi şi ai liderilor locali”, a subliniat el, adăugând că pentru detectarea cazurilor s-a bazat pe copii. „Este remarcabil cât de multe ştie un copil de 9-12 ani despre ceea ce se întâmplă în comunitatea în care locuieşte şi cât de dispus este să împărtăşească aceste lucruri”, mai spunea expertul american.

În opinia sa, orice plan pentru combaterea gripei aviare ar trebui să implice într-o măsură mai mare organizaţiile comunitare. Henderson cita Rotary International, care a strâns sute de milioane de dolari pentru campaniile globale de vaccinare împotriva poliomielitei şi Brazilia, care a eradicat această boală printr-un festival de vaccinare în masă asemănător carnavalului care are loc în fiecare an.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Un politician imbecil, cu trecut sucuristoid, insista public ca armata sa patruleze prin sate, astfel incat molima de la oras sa se imprastie generalizat si organizat si in mediul rural.

    Un alt politician imbecil, cu origini sovietice, cere ca persoanele peste 65 de ani sa circule pe stada doar insotite de militieni, ca in gulagul bolsevic. Cand in Romania membrii clanurilor interlope zburda fara nici o constrangere, de ce ar trebui sa-i injosim si sa-i tratam ca pe hoti pe parintii sau bunicii nostri?

    Este stare de urgenta. De ce nu se autosesizeaza Parchetul General pentru aceste derapaje grave de la Constitutie din partea unor urmasi ai lui Iuda?

  2. La noi se perpetueaza, in prostie, apetitul pentru „mana ferma” si „sa vina armata”…aceiasi nostalgici, cu pui, total rupti de realitate, cheama armata pe strazi, in vremme ce, inca, mai pomenesc despre „violenta jandarmilor din 10 August”… N-are ce cauta armata pe strazi, intr-o societate democratica…armata are alte treburi..doar ca, in Romania, armata e la putere inca din vremea lui ceofifost din decembrie 1989, chemata de Ceausescu (militarofil patologic) si folosita impotriva lui, n-a plecat nicio clipa…toate guvernele postdecembriste au fost ghidate de interese militare (e adevarat, ale altora, castigatorii razboiului din 89), legalizarea afacerilor securiste a facut ca economia sa treaca, aproape transparent, in mana lor…Tot omul cu ceva neuroni stie ca suntem condusi (spre ruina totala) de securisti, doar ca, putini tin cont ca serviciile noastre secrete (toate, acum ca si DIIPI a trecut la Jandarmerie) sunt militare, deci, logic, traim o dictatura militara de peste trei decenii…chiar nu conteaza ce zic politicienii, e de ajuns sa vina unul care rupe lantul si justitia incolonata isi face treaba…Uitati-va, numai, ce traim in vremurile astea, in timp ce populatia e tot mai controlata si cu libertatile restrictionate maxim, ei, guvernantii ajunsi la putere prin manevre dubioase, , au grija ca din toate fondurile alocate, fara control (ca e criza) sa-si directioneze catre afacerile private halci nesimtite…in vreme ce lumea e terorizata de molima, ei sunt hoitarii care vor prospera…Armata pe strazi, la noi, e doar o formalitate, sa cimenteze teama…
    Marele „expert” militar in epidemii, nu vrea neimplicarea armatei, el propune o ticalosie mai subtila, o tactica securista, sa folosesti copii de 12 ani ca sa stii pe unde se ascund „infectatii” si fugatorii de vaccinuri…Noi, n-avem nevoie de astfel de „strategii”, noi am oficializat denuntul, pe langa „recomandarile” din ordonanta Militara, noi, avem turnatorul cu statut, „colaboratorul” cu acte al Parchetului (tot nu inteleg ce atributii ale procurorului justifica reteaua de informatori…), si „superiorul” lui „avertizorul de integritate”…ca si-au luat masuri de lupta impotriva CNSAS-ului, au si hotarari de instante care vorbesc despre „asa era legea atunci si s-a respectat”…acoperire totala impotriva acuzatiei de politie politica, ori tortionarism…despre asta nu zice nimic MCV-ul…o fi un episod pilot?!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998