CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Explicatia unei victorii contestate? Eurovision, aruncat in batalia pentru Ierusalim

0 comentarii / 2860 vizualizări / 13 mai 2018

În secunda doi după ce solista israeliană Netta Barzilai a cîștigat Eurovisionul, bătălia muzicală s-a stins, dar a izbucnit cea politică: presa israeliană vorbește azi pe larg despre necesitatea ca, anul viitor, concursul să se deruleze în noua capitală, Ierusalim, încă nerecunoscută oficial. Cum se știe, țara cîștigătoare primește automat dreptul de a găzdui următoarea ediție, într-un oraș pe care are posibilitatea să-l aleagă.

”La anul, în Ierusalim!” a fost mesajul rapid al premierului Benjamin Netanyahu, după victorie, potrivit The Times of Israel, un mesaj similar venind și din partea cîștigătoarei: ”nimic nu egalează o petrecere israeliană. O să constatați la anul, în Ierusalim”.
A urmat imediat primarul Ierusalimului, Nir Barkat, care a mulțumit pentru oportunitatea de a organiza concursul anul viitor, deși costurile nu vor fi mici, ci de ordinul a multe zeci de milioane de euro. Dar merită, pentru că audiența globală atinge și 600 de milioane de telespectatori.
”Orașul Ierusalim va asigura tot sprijinul necesar organizării Eurovisionului 2019 în capitala (s.n.) Israelului și, împreună, vom scoate la iveală frumoasa față a Ierusalimului pentru întreaga lume” a adăugat primarul.
Demn de menționat e faptul că, de-a lungul anilor, problemele de ordin politic ori ținînd de securitate au făcut ca majoritatea artiștilor care au vizitat Israel să opteze pentru Tel Aviv, ori Haifa, în cazul echipei Argentinei lui Messi, pentru un meci amical. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998