CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Exploziv: Basescu, acuzat de PNL ca sprijina financiar partide din Moldova

0 comentarii / 2197 vizualizări / 9 noiembrie 2010

Un nou scandal stă să izbucnească, după ce acuzațiile, directe ori ba, ale Chișinăului și Moscovei la adresa lui Traian Băsescu, privind implicarea ilegală în campania din Moldova, sunt confirmate oficial de către un partid politic din România, PNL.

Concret, în perspectiva apropiatelor alegeri parlamentare de peste Prut, PNL a desemnat un reprezentant, în persoana lui Bogdan Boza, pentru a-i consilia pe liberalii moldoveni care nu fac parte din Alianța pentru Integrare Europeană (AIE). Prezent la Chișinău, Boza a făcut, zilele trecute, afirmații explozive care fac acum turul presei basarabene. Astfel, el a declarat că susţinerea partidelor din AIE, afişată de preşedintele României, Traian Băsescu, se face nu doar la nivel politic, ci şi financiar, din bugetul României.

“Noi (PNL din România –n.n.) suntem în situaţia fericită de a nu folosi resursa publică şi mă refer la banii publici pentru a sprijini un partid sau altul. Din fericire spun pentru că asta înseamnă să fii corect politic, spre deosebire de faptul cum procedează un partid aflat la guvernare în România“, a declarat Bogdan Boza, comentând susţinerea în campanie a partidelor din AIE afişată recent în mod deschis de liderul statului român, Traian Băsescu. PNL din România, care şi-a anunţat “susţinerea morală şi politică a PNL din Republica Moldova“ consideră că cetăţenii moldoveni nu au nevoie de partidele din AIE. “Nu trebuie să fie create anumite instituţii artificiale şi partide politice şi ştiţi foarte bine la ce mă refer (AIE n.r.), într-un laborator din Bucureşti ca să vă spună dvs ce e mai bine pentru dumneavoastră“, a spus Boza.

El a mai specificat că guvernarea AIE “este consecinţa directă a interesului lui Traian Băsescu“. “Am văzut aici oameni deosebiţi, care cred că schimbarea, chiar dacă din punct de vedere al noţiunii a fost perimată totalitar din cauza acestor lideri ai AIE – consecinţă directă a interesului Preşedintelui Traian Băsescu în această ţară care nu are legătură cu interesul naţional al Republicii Moldova, este pentru noi o tragedie. Eu v-aş chema să mergeţi să-i întrebaţi de ce este nevoie ca un Preşedinte de ţară să vină să spună că ei (liderii AIE – n.r.) sunt cei mai buni?“, a subliniat Boza. (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE În urma apariției materialul de mai sus, Biroul de presă al PNL a informat Inpolitics că liberalul Bogdan Boza nu ar avea mandat din partea PNL să participe la campania Partidului Național Liberal din Moldova, în consecință nici declarațiile sale neputînd fi considerate ca fiind asumate de către conducerea partidului.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998