CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Exploziv: Basescu ”Petrov”, facut pulbere de omul Cotrocenilor. Ce mesaj da Iohannis? Si cui?

11 comentarii / 4749 vizualizări / 30 martie 2022

În scandalul ”Petrov” se implică devastator unul dintre oamenii cei mai apropiați de președintele Klaus Iohannis, considerat de ani de zile o portavoce neoficială a lui, l-am numit pe deputatul PNL Alexandru Muraru, fratele ambasadorului român la Washington. Într-o analiză publicată ieri, Muraru dă atacul la cea mai mare realizare a mandatelor lui Băsescu, și anume condamnarea comunismului, atît de invocată de susținătorii fostului președinte, inclusiv după verdictul ÎCCJ. Vorbește Muraru de capul lui, ori Klaus Iohannis trasează indirect un nou front de atac la adresa predecesorului său?

”Ce valoare mai are condamnarea comunisului?”

”Se ridică o problemă copleșitoare: ce valoare mai are actul din decembrie 2006 de condamnare a regimului comunist din România ca ilegitim și criminal? Este tot acest demers al statului român afectat de impostura prezidențială de atunci (a spus că nu a colaborat) și dacă da, mai are condamnarea comunismului autoritatea și moralitatea cu care ar fi trebuit să fie înzestrată? Problema este de o gravitate evidentă, suntem singurul stat din fostul bloc comunist care este în această situație rușinoasă în care cel care a condamnat comunismul se dovedește a fi un turnător” scrie Muraru pe siteul Digi24.

”O piesă a sistemului represiv pursînge”

”Băsescu a fost o piesă a sistemului comunist pursânge, a sistemului său represiv, a felului în care cariera și colaborarea cu Securitatea erau de natură să creeze un parcurs profesional cauționat de turnătorii și instigare la hărțuirea sau eliminarea „dușmanilor” regimului. Masca dată jos astăzi este minciuna în care s-au complăcut toți cei care, sincer sau interesant, onest sau malefic, au crezut în această opțiune – Băsescu, șeful de stat care a condamnat comunismul. A repetat-o el de atâtea ori această formulă, încât a devenit brevetată ca o axiomă a politicii românești. Acum, cu cât s-a auzit mai des, cu atât rușinea și dezonoarea sunt mai profunde(…)

”Comunismul din România, condamnat de un turnător”

Dar actul condamnării comunismului, fie doar simbolic, așa cum s-a afirmat că ar fi fost, este acum aruncat în derizoriu pentru că implicațiile sale devin de acum înainte umbrite de această rușine: comunismul din România a fost condamnat de un turnător la Securitate. Nu de cineva neutru, nu de un luptător anticomunist, nu de un disident, nu de cineva care a avut de suferit de pe urma regimului, ci de pe urma unuia care a beneficiat de regim. De un turnător.

Pentru Băsescu, Justiția era bună cînd nu-l afecta pe el

Devoalarea lui Băsescu este fără doar și poate un succes al statului de drept pe care acesta nu l-ar fi dorit niciodată. Pentru Traian Băsescu justiția era un bun public și un progres al societății doar dacă era înfăptuită în afara persoanei sale sau a cercului său de apropiați. Așa se face că astăzi mulți dintre foștii săi colaboratori, membri ai familiei și – iată – în final el însuși au putut fi aduși în fața justiției în diverse ipostaze.

Cazul Petrov demonstrează cum s-au falsificat cariere, biografii, alegeri politice

Cine relativizează acest caz nu face decât să fie parte la un pronunțat eșec moral. Cazul „Băsescu și Securitatea” este unul școală pentru justiția și politica din România, un succes instituțional și al domniei legii, o bornă simbolică a României post-decembriste, o justiție pedagogică tardivă care demonstrează cum au fost falsificate carierele, biografiile, alegerile politice și, în definitiv, parcursul nostru în multe etape esențiale. Dacă acest verdict ar fi existat acum 20 de ani, politica românească ar fi arătat probabil cu totul altfel. E un decalaj care ne desparte de progresul altor națiuni din centrul și estul Europei.

Sugestie: Băsescu să-și piardă calitatea de fost șef de stat

În fine, consecințele asupra cazului Băsescu se opresc aici. Dar consecințele simbolice asupra democrației românești vor fi ample, victimele Securității se vor simți din nou înșelate și nu vor primi alinarea dreptății, acum vor fi din nou bântuite de rânjetele odioase ale securiștilor care le-au anchetat sau le-au strivit destinele. Din cauza unui turnător. Din această cauză, Traian Băsescu merită să-și piardă inclusiv calitatea de fost șef de stat, așa cum militarii care dezonorează uniforma și națiunea, sunt degradați militar, pierzând dreptul de a mai purta gradele și uniforma, simbolurile puterii și ale onoarei” conchide deputatul PNL. (B.T.I.).

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. În naivitatea sa incomensurabilă Alexandru Muraru îi dă o lovitură fatală lui Vladimir Tismăneanu. Raportul Tismăneanu, efectuat la comanda lui Băsescu-Petrov, este o făcătură care ascunde crimele săvârșite de niște evrei în România anilor de instaurare a comunismului. Prin introducerea suspiciunilor asupra Raportului Tismăneanu, Alexandru Muraru face primul pas pentru restabilirea adevărului istoric privind implicarea majoritară a unor etnici evrei în acțiunile de reprimare a populației românești din anii 1944-1964.

  • Ce spui matale e interesant! Adică unii vor sa dea o perversa cu manta anumitor tovarăși? Eu zic ca e prea lunga și cotita! E tipic lui kwj sa lovească în cel căzut ( pe bună dreptate și cam târziu de data asta) jos! Ca el e sas! Și nu are maniera!

   • Realitatea este că la Cotroceni sunt prea mulți proști sadea. Ei nu au făcut-o decât din răutate. Dar va ieși la iveală altceva mult mai interesant. Ca și în războiul din Ucraina, unde Rusia diabolizată nu va mai putea să fie scoasă la interval de unii evrei cu lupta împotriva României fasciste. Românii trebuie să fructifice acest moment al adevărului istoric. Invit etnicii români să găndească.

  • Ia zi, Iliescu sau Băsescu a „aprobat” raportul comisiei Wiesel? L-a „aprobat“ cinva? E Lege? Ce e? Hai, savantule la produs!

   • Exista undeva olograf, format pdf ceva? Are toate semnăturile pe el Raportul Romaniei de Holocaust? Are obiecţii? E autentic sau e fals? Are ştampila Preşedinţiei undeva vizibilă? Aceea, daca e, e semnatura reala, nefalsificata, a presedintelui in functie. A semnat „Securitatea” sau Mossad? Chiar n-ar fi rău să ne spui, căci tu eşti deştept, te-ai ocupat de astea! Ai acces la arhive („Vasilica Militaru va prezinta din arhive..”, cum ziceai mai ieri).

 2. Muraru este un papagal. Nu as interpreta nimic din ce scrie el.

  • Ai pus punctul pe i!
   El este un papagal care repeta ce i se.scuipa în farfurie!
   Nivelul lui de reproducere al mesajului este simplu! Ia de aici dumicatul și scuipa-l!

 3. Muratu, acest wannabe „securist” la discount si contrafacut.
  Este un sifon si o sageata, in limbaj popular „sclavete” sau „papagal”.

 4. cu muraru se incearca salvarea a ceea ce se mai poate salva,ce mai pot ei salva’
  ”Ce valoare mai are condamnarea comunisului?”
  -INCEPUTA DAR NETERMINATA!

 5. CE ADEVARAT AR FI…O LISTA COMPLETA CU COMUNISTII SI ILEGALISTII CARE AU ADUS SOVIETIZAREA SI BOLSEVISMUL ASUPRA ROMANIEI..
  .PE NUMELE LOR REALE…NU ROMANIZATE…SI NU INTELEG DE CE ITI SCHIMBI NUMELE CAND ERAI CINEVA SI DE CE TE ASCUNZI IN SPATELE UNOR NUME ROMANESTI??!! HAI, CLARIFICATI ODATA ISTORIA COMUNISTILOR CARE AU FACUT BINE TARII ASTEIA SI STAU INCA IN CASE PRIVILEGIATE..AU FUNCTII URMASII LOR, NE TIN LECTII DESPRE MORALITATE SI DREPTATE…
  PREZENTATI-VA PE BUNE!!!

 6. Va rog sa nu va iluzionati. Fratii muraru astia, care au aparut asa, din spuma marii, unul direct ambasador in US, altul il tine „din scurt” pe dulap, la cotroceni. Astia n au nici o cariera in diplomatie, asa cum o cere cutuma ministerului de externe. De fapt, va fac atenti, astia sunt personaje cu „sange albastru” asa ca si petre roman, barladeanu, brukan la revolutie. Asa e jocul, astia sunt pusi acolo de insasi Dumnezeu Tatal (sau de de ala potrivnicu..). kwj, de fapt, executa ordinele date de paduchii aia doi..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998