CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

Exploziv: Ciolos il arata cu degetul pe Coldea in spatele USR?

2 comentarii / 2642 vizualizări / 15 septembrie 2021

Alegerile pentru șefia USRPLUS, care încep azi, au parte de un debut furtunos în urma unui schimb de replici între Cristian Ghinea și Dacian Cioloș, în care ultimul lansează anumite mesaje extrem de interesante, părînd să confirme teza că USR e creația lui Florian Coldea.

După ce USR-istul Cristian Ghinea i-a aruncat ieri mănușa lui Cioloș afirmînd că acesta a fost invitat cîndva să preia șefia partidului, dar a refuzat, preferînd să se ”cîcîie” cu un ONG, vine o replică devastatoare de la liderul PLUS, pe Facebook.

”Da, este adevărat că am primit multe chemări din partea lui Cristi Ghinea de a prelua USR. Pe aceste invitații s-a și clădit mitul că există o conspirație a tehnocraților de a-i lua partidul lui Nicușor Dan, dar punctul nevralgic – cel care dărâmă tot acest mit – este faptul că eu nu am dat curs acestor invitații niciodată. Motivele sunt mult mai simple decât ar crede publicul larg și probabil că din cauza simplității lor nu au fost luate în considerație” afirmă Cioloș.

Și punctează:

”Nu mă las folosit de nimeni, indiferent de beneficiile cu care sunt tentat. Am o carieră lungă în spate și îndrăznesc să spun că este o carieră așezată, onestă.
Nu particip de felul meu la combinații și conspirații, nu ies să strig în gura mare și sunt rezervat pentru că știu prea bine că nimic nu este gratuit și că doar propria muncă girează un succes real.
Nu am dat curs invitațiilor lui Cristian Ghinea de a prelua USR pentru că nu acesta e genul meu de a face politică.
Nu îmi doream să devin un pion într-o luptă pentru putere care ar fi trebuit să îmi pună mie pe tavă sau sa-mi faciliteze accesul la o funcție sau niște beneficii.
Am ales drumul mai lung și mai complicat, poate, dar mai onest.”

Și vine afirmația-cheie, explozivă, în opinia noastră:

”Nu sunt adeptul încoronărilor și al mesianismului, nu sunt dornic să rămân dator nici unui „kingmaker” și nu cred că vreunul dintre noi se poate coborî între supuși pe care îi vindecă miraculos. E un model politic păgubos, pe baza căruia s-a scris istoria ultimei sute de ani în România”.

Cine să fie, oare ”kingmakerul” invocat de Cioloș?

Făcătorul de regi, în traducere, kingmakerul e un termen consacrat în politică de la Războiul rozelor încoace și desemneză o persoană sau organizație care deține un mare control – uneori chiar total – asupra deciziei politice, fără a se expune personal, însă. Un păpușar major din umbră, mai pe scurt, care selectează și numește conducătorii.

Ori, prin asemenea afirmație, Cioloș nu face decît să toarne gaz pe focul informațiilor des vehiculate în ultimii ani, conform cărora USR ar fi creația șefului operativ al SRI, în funcție în acel moment, l-am numit pe generalul Florian Coldea. Și tot Coldea ar fi cel care decide cine să conducă partidul.

Mai mult, Dacian Cioloș vorbește explicit și despre misiunea pe care ar avea-o cel numit de ”kingmaker”: să ”producă” în beneficiul creatorului.

”Cine ajunge în fruntea statului sau a unei organizații nu este înnobilat și începe să împartă favoruri (de fapt, să plătească datorii)”.

Cum spuneam, o reacție explozivă și care nu e exclus să prefigureze tensiuni atît de mari, în următoarele zile, încît să conducă la resetarea fuziunii dintre cele două partide. De azi, precizăm, timp de 15 zile, membrii USRPLUS sunt chemați să voteze online președintele, congresul urmînd doar să valideze rezultatul alegerilor. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Ion Cristoiu vorbea parcă de sergenții mesianici din Padurea Băneasa… Ciudat este să-l auzi pe Cioloș vorbind de același lucru; alte grade alt suport altă concepție?

  2. Da ! pentru Dacian Ciolos

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998