CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Exploziv: dovada ca DNA minte in scandalul Ponta-Sova

12 comentarii / 33683 vizualizări / 18 martie 2016

În ziua de 15 februarie, fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, a aruncat o bombă de proporții într-un interviu, dezvăluind că DNA a mințit în comunicatul oficial din septembrie anul trecut, în care anunța că ANAF s-a constituit parte civilă în dosarul Ponta-Șova, împotriva fostului premier. În fapt, spunea Diaconu, agenția NU se constituise parte civilă contra lui Ponta; în același timp, comunicatul DNA nu lăsa loc de dubii. Un document din dosarul penal intrat în posesia Inpolitics, arată, însă, grozăvia: DNA a mințit. În formă agravantă.

Pe 17 septembrie 2015, așa cum am mai scris, DNA dă un comunicat oficial (vezi mai jos), pe siteul propriu, în care anunță că ”Procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a inculpatului ȘOVA DAN-COMAN, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații”, în prezent senator, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:
– trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul,
– fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni),
– evaziune fiscală în formă continuată,
– spălare de bani
și în stare de libertate a inculpaților CIUREL LAURENȚIU-DAN, CRISTEA DUMITRU, GRAURE LAURENȚIU-OCTAVIAN, PONTA VICTOR-VIOREL”.
În același comunicat, DNA mai anunță că ”A.N.A.F. s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 126.979,73 lei față de inculpatul Șova Dan-Coman și cu suma de 51.321,80 lei față de inculpatul Ponta Victor-Viorel. În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților.”

12380350_10154095393130854_921077491_n

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

12516261_10154095393290854_264693631_n

Pe 15 februarie: într-un interviu acordat publicației economica.net, fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, dezvăluie, spre stupefacția generală, că informația DNA e falsă și că instituția pe care o conducea în acel moment NU s-a constituit în parte civilă contra lui Ponta.

”Am tăcut, deşi poate a fost o greşeală, dar m-am gândit să nu implic ANAF în scandaluri, atunci când DNA a dat eronat comunicat că ANAF s-a făcut parte civilă în dosarul Ponta-Şova. Sau dacă s-a făcut, sub nici o formă sub semnătura mea, poate o fi semnat vreun portar de la ANAF.
Din punct de vedere fiscal, alte elemente din dosar nu mă interesează. Eu am gestionat ANAF. Păi la cât mă pricep eu în materie de TVA, sau poate nu mă pricep, că Fiscul a mai avut şefi care nu se pricepeau la TVA, dar nu vreau să-l pronunţ. Un contract între Şova şi Ponta înseamnă deducerea TVA facturat lui Ponta de către Şova. Ponta l-a luat şi l-a plătit statului. Unde e prejudiciul? Fiscal vorbind. Eventual, în măsura în care tranzacţia era fictivă, dar ce e o tranzacţie fictivă într-un contract de asistenţă juridică? O faci la telefon. Dacă ar fi fictivă, tranzacţia cade, şi ar trebui să-i returnăm TVA lui Ponta. Nu e absurd?” a spus Diaconu.

Declarația a avut efectul unui taifun, în media.

În aceeași zi, pe înserat, Biroul de Informare si Relatii Publice al DNA a comunicat, la solicitarea Hotnews:

”La data de 14 septembrie 2015, prin adresa cu nr. A-AJR38806, ANAF a comunicat ca se constituie parte civila in dosarul penal la care faceti referire in cererea dvs. In cuprinsul aceleiasi adrese, ANAF a solicitat, printre altele, instituirea masurilor asiguratorii, iar in cazul in care acestea au fost dispuse, mentinerea lor”.

Un comunicat care, aparent, spulbera declarațiile lui Gelu Diaconu ca fiind mincinoase.

Numai că lucrurile nu se termină aici.

În fapt, DNA speculase, abil, o eroare de exprimare a lui Gelu Diaconu, din interviu, care nu specificase în mod clar că ANAF nu s-a constituit parte civilă împotriva lui Ponta, crezînd, probabil, că reiese de la sine acest lucru.
Asta pentru că ANAF se constituie parte civilă în dosarul respectiv, fără a face, însă nominalizări și doar sub rezerva – atenție mare! – a dovedirii faptelor respective ca fiind ilegale.

Înțelegînd confuzia profusă, Gelu Diaconu cere economica.net să adauge în interviu precizarea de rigoare, astfel că fraza-cheie devine ”m-am gândit să nu implic ANAF în scandaluri, atunci când DNA a dat eronat comunicat că ANAF s-a făcut parte civilă în dosarul Ponta-Şova, împotriva lui Ponta (s.n.)”.

Cu această rectificare, acuzația că DNA a mințit redevenea actuală.

Iar dovada ne-a parvenit azi, sub forma unei copii după adresa oficială trimisă de ANAF către DNA, prin care se constituie parte civilă în dosar pentru suma de 126.979.73 lei.
Atît și nimic mai mult.

12071759_10154095393050854_313245782_n

12443116_10154095393105854_1115848094_n

Numai că, în comunicatul DNA, întreaga sumă de mai sus e atribuită strict lui Dan Șova.

Marea întrebare: de unde provine, atunci, în comunicatul oficial al DNA, suma de 51.321,80 lei care i-ar fi imputată fostului premier de către ANAF?
O întrebare care reclamă un răspuns urgent, în opinia noastră, în condițiile în care trimiterea lui Ponta în judecată a constituit, reamintim, un factor major de presiune la adresa acestuia pentru a demisiona din fruntea guvernului, procesul avînd azi prima rundă la ÎCCJ. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. Doamne in ce tara traim,cine v-a raspunde pentru ce s-a intamplat,ce curaj sa ai sa falsifici niste documente oficiale si cu ce scop . Cine este autorul acestor falsuri, poate vom afla candva si pedepsele meritate.Sper ca judecatorii in itelepciunea lor sa faca dreptate cat mai repede.

 2. […] *Cititi aici dezvaluirea lui Bogdan Tiberiu Iacob si adresa ANAF care nu corespunde cu comunicatul D… […]

 3. LA DNA SUNT NUMAI EXCROCI CONDUSU DE O INCOMPETENTA CARE PE ORCE CALE TINE DE SCAUN CU DINTII.ACEASTA SEFA A DNA TREBUIE DE URGENTA DEMISA SI SA RASPUNDA CU CAPUL ALA SEC DE DESPAGUBIRILE CE LI SE REVIN IN CAZUL PONTA-SOVA.ACESTA LULUTA CARE SE FACE PRES IN FATA INFRACTORULUI IOHANIS SA FIE DE URGENTA MAXIMA DEMISA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Niste jeguri!

 5. […] Site-ul inpolitics.ro prezinta o copie după adresa oficială trimisă de ANAF către DNA, prin care se constituie parte civilă în dosar pentru suma de 126.979.73 lei și întrebarea ridicata de autor este de unde provine suma de 51.321,80 lei care i-ar fi imputată fostului premier de către ANAF. […]

 6. Aleluia!

 7. oricum ponta este o mizerie de om. bine ca am scapat de acest politician rusofil

  • mai du-te-n pizda ma-tii de tefelist jegos!

 8. Alex, nu este adevarat! Iar tu stii asta! Esti o coada de topor josnica!

 9. N-am avut rabdare sa citesc articolul , dar :
  1.Ce document oficial e ala , fara semnatura si stampila ?
  2 Cine impatura in 4 un document oficial , asa cum se vede in poza ?

  • alea sunt copii, ca sa vada si retarzii ca tine, dar degeaba s-a straduit omul

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998