CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Exploziv: Emil Constantinescu scrie o carte despre mandatul la Cotroceni

0 comentarii / 2328 vizualizări / 5 octombrie 2010

Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, a decis să scrie o carte de memorii politice din perioada 1996-2000, cînd a condus România și în care își propune să spulbere anumite legende, cum le numește el, care s-au născut și au fost întreținute în presă de către ofițerii acoperiți și de regimurile care i-au succedat.

Constantinescu a declarat, pentru Inpolitics, că a luat decizia de a scrie această carte după ce a înțeles că nu are altă modalitate de a contracara anumite legende despre mandatul său, care sunt întreținute, pînă azi, în media.

”Mă refer, în primul rînd, la ideea că guvernarea CDR a fost una dezastruoasă, în condițiile în care cei care au lansat această pseudo-teorie știau foarte bine în ce hal am preluat țara în 1996, cu visteria goală, cu datorii imense, cu sistemul bancar aflat în colaps și cu o corupție cvasi-generalizată, lucruri care nu s-au mai regăsit în momentul încheierii mandatului meu. O altă legendă a fost aceea că eu am plecat spunînd că m-au învins serviciile, ori că am fost manipulat de servicii în timpul mandatului, tocmai eu, care am eliberat din funcții 33 de generali din servicii care proveneau din Securitate. Eu am fost învins de presa manipulată de aceste servicii, care și astăzi au sute de ofițeri acoperiți în mass-media. ”Eu nu am colaborat cu Securitatea, nu am fost urmărit, sunt o victimă azi, însă. Ei m-au bătut și m-au învins astăzi. Ei pot să răspîndească orice porcărie pe care să o folosească oricum”, acesta era citatul exact, care s-a transformat, ulterior, în ”M-au învins structurile”. Am hotărît, deci, să scriu o carte în care voi relata tot ce am făcut la Cotroceni, sub forma unui jurnal zilnic, și pentru care mă voi servi de copia arhivei de la Cotroceni, pe care am obținut-o în mod legal, mai ales că eu am creat acea arhivă, care nu exista pînă în 1996. Acolo se află toate datele oficiale, la care se vor adăuga altele” afirmă fostul președinte.

Emil Constantinescu a făcut aceste declarații, trebuie spus, după întoarcerea de la conferința internațională ”Europa și lumea – 30 de ani de la victoria sindicatului Solidaritatea din Polonia”, unde a reprezentat România la invitația personală a lui Lech Walesa, fost președinte al Poloniei. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998