CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Exploziv – fost consilier prezidential ”da din casa”: Cum se aranjau la Cotroceni atacurile la Basescu

4 comentarii / 4903 vizualizări / 4 ianuarie 2021

Pe fondul scandalului iscat de satira TVR la adresa lui Klaus Iohannis și a valului de indignare al suporterilor acestuia, un fost consilier prezidențial face dezvăluiri neașteptate despre exact contrariul fenomenului. Mai precis, despre cum palatul Cotroceni lua măsuri speciale, cu ani în urmă, pentru ca președintele să nu scape cumva neterfelit în presă.

Scrie Raluca Boboc, care în perioada 2007-2009 a ocupat funcția de consilier la Departamentul de Analiză și Planificare Politică al Administrației Prezidențiale, pe Facebook:

”Despre „scandalul” TVR…
În 2008, după câștigarea alegerilor parlamentare de către PDL, cea mai mare temere a consilierilor de la Cotroceni a fost ca nu cumva marile trusturi mass-media să înceteze să-l mai atace/critice sau să-l trateze într-o cheie neutră pe Traian Băsescu.
Efectul ar fi fost devastator în conturarea profilului de „Dictator”.
La acel moment, Băsescu, la fel ca Iohannis, avea totul – de la majoritatea parlamentară, la guvern etc.
Teama ca Băsescu să nu fie perceput drept un „Dictator”, în contextul în care deținea toată puterea, dacă mass-media ar fi încetat să-l mai atace, era atât de mare încât prin sondajele care se făceau în acea perioadă se verifica permanent cum evolua percepția populației.

Iar cei care „vegheau” percepția pe care o avea președintele în rândul electoratului s-au asigurat că atacurile la adresa acestuia, oricât de deranjante ar fi putut să pară, nu se vor opri.

Pentru că atacurile/ parodiile la adresa unui personaj care deține o putere foarte multă vor lucra întotdeauna în favoarea, nu în defavoarea lui!
De aceea, cei care se arată extrem de indignați de „momentul” Iohannis de la TVR (un moment extrem de slab, de altfel, în contextul în care Klaus Iohannis generat destule gafe și controverse), dacă ar avea un minim de inteligență, ar trebui să știe că îi fac o devafoare acestuia, mai ales când propun „comisii de anchetă”.
Iar Iohannis ar trebui să trimită TVR-ului o scrisoare de mulțumire” conchide fostul consilier. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. D-na minoritară face afirmații care au fost desființate de aproape un deceniu.

    Beșivul securist Petrov a câștigat alegerile din Noiembrie 2009 prin fraudă, iar în 2012 a primit 7,6 milioane de mui la referendumul din 2012.

  2. Întregul an 2009 a decurs cu ode închinate marelui cârmaci.

    TVR Almășan lingea unde nici curul nu rezista.

  3. Agentul Militiei, Seku, GRU, CIA, Bashesku Traian, zis Bashina de mare cu Lenuta in ghiare, a fost un mare strateg impotriva Romaniei, nu-i asa? Bravos Securitate!

  4. Prin 89 bantuia o nostalgie patologica dupa Dej, ca „era rau, dar, ne era la toti rau…” Vai de capul nostru! Eu observ cu maxima ingrijorare ca este, tot mai des, eludata Constitutia…libertatea de exprimare, interzicerea cenzurii…ba, avem aici chiar manifestarea de partid extremist, total interzis de lege….ar trebui sa se pronunte Avocatul Poporului…mai ales ca viata lunga in functie nu mai are…neostalinistii sunt chititi sa desfiinteze toate institutiile democratice, sau, mai rau, sa le transforme dupa chipul si aspiratia lor

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998