CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Exploziv: in seara suspendarii, Basescu s-a dus beat si inlacrimat acasa la Taubman

0 comentarii / 2520 vizualizări / 29 martie 2011

În plin scandal Wikileaks, fostul șef administrativ al ambasadei SUA la București, Silviu Crăescu, iese la rampă cu dezvăluiri cel puțin incendiare, într-un interviu acordat Q Magazine, la loc de cinste figurînd cea potrivit căreia Traian Băsescu a dat buzna acasă la ambasadorul american, în 2007, după suspendarea sa de către parlament.

Silviu Crăescu, fost angajatul special și personal al ambasadorilor S.U.A. la Bucuresti, Nicholas Frank Taubman și Mark Henry Gitenstein, afirmă, în interviul dat Q Magazine, că a asistat, personal, la scene de-a dreptul incredibile: ”In seara destituirii presedintelui din functie de catre Parlament (19 aprilie 2007 n.n.), am vazut un presedinte intr-o stare de agitatie caracteristica unui om aflat sub influenta bauturilor alcoolice, mirosind a bautura, care a dat peste cap dispozitivul de securitate propriu al resedintei ambasadorului S.U.A., deoarece nu avea permis de acces aprobat si nicio functie oficiala. A fost deruta! A venit atunci, in jur de ora 18.30 p.m., fara escorta SPP, insotit doar de o masina blindata de la SPP cu sofer, si a cerut sa-l vada pe seful meu. Am vazut un presedinte suspendat foarte slab, moale, aflat intr-o stare de intensa emotie si frica, plangand si fumand in acelasi timp, incercand sa se imprieteneasca cu mine si asteptand afara, langa garaj, pana cand a fost primit de ambasador in casa. Atunci a cerut ajutorul S.U.A. si a promis multe!” spune fostul angajat al ambasadei.

Crăescu mai spune și că ”Ambasadorul S.U.A., E.S. Dl. Nicholas Frank Taubman, a fost omul care l-a urat pe Traian Basescu cel mai mult dar, in acelasi timp, l-a si ajutat sa ramana ceea ce este. In discutiile deschise private avute cu domnul ambasador acesta mi-a relatat mai multe episoade in care domnul Traian Basescu l-a tras in piept. Mi-a spus verbal, citez: „In acest om sa nu ai incredere niciodata”. Alta data mi-a spus, citez, ca Traian Basescu „Este cel mai bogat presedinte pe care l-a avut Romania”. Dupa revenirea acestuia in functia de sef al statului roman, domnia sa mi-a spus ca, din acel moment, nu mai este niciodata disponibil pentru presedintele meu, motivandu-mi si de ce”.

Crăescu explică, în interviul citat, că relația lui Taubman cu Băsescu a fost foarte bună pînă la suspendare, și se întîlneau în special la Palatul Cotroceni, după care s-a deteriorat sever, din cauză că președintele român nu și-ar fi respectat anumite angajamente, nemenționate. El spune, totuși, că premierul Tăriceanu a avut o relație foarte bună cu SUA, pînă la momentul solicitării retragerii trupelor românești din Irak: ”Practic, din acel moment, cei 3 au devenit automat pro-rusi si l-au reinventat pe domnul Traian Basescu. Acesta, desi cazuse in dizgratia SUA, a revenit, astfel, surprinzator, ca aliat”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998