CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Exploziv – Kovesi: DNA incepe anchetarea ziaristilor care au lucrat pentru Vintu

0 comentarii / 1593 vizualizări / 25 noiembrie 2011

Procurorul general al României, Laura Kovesi, anunță extinderea amplă a cercetărilor în cazul Petrom Service-SOV, anchetele viitoare cuprinzînd și audierea tuturor persoanelor plătite de magnat din bani presupuși a fi fost ”sifonați” de la firma amintită, inclusiv a ziariștilor care au lucrat pentru organele media ale acestuia.

În cadrul emisiunii lui Ion Cristoiu, de la B1TV, Kovesi a anunțat aseară extinderea cercetărilor ”cu privire la toate persoanele fizice și juridice care au primit bani din conturile bancare și de la firmele pe care noi le suspectăm că au spălat bani, pot să vă spun că s-au deschis investigații cu privire la o parte dintre persoanele pe care le cercetăm noi și cu privire la fapte pe care le cercetăm și în alte țări din Europa. Chiar zilele acestea am discutat cu colegi din Europa și o să avem un transfer de proceduri dintr-un astfel de dosar, pentru că sunt foarte multe elemente de extraneitate și, cu siguranță, și cercetările noastre se vor extinde” a spus Kovesi.

Întrebată dacă acest lucru presupune și anchetarea ziariștilor din instituțiile de presă ale lui Vîntu, procurorul a răspuns afirmativ: ”Da. O să ne extindem și o să facem verificările la toate persoanele care au primit bani; dacă sunt persoane din presă care au primit bani din aceste conturi, o să le chemăm și o să vedem în ce calitate. Dacă nu au știut de activitatea infracțională, probabil vor fi martori, dacă au știut, probabil nu vor fi martori. Vă asigur că cei care nu au comis fapte penale și nu au nicio legătură cu persoanele care sunt suspectate vor fi anchetate în calitatea pe care o vor avea (martori n.n.). În principiu, trebuie dovedit că el (ziaristul n.n.) a știut care e proveniența banilor, trebuie dovedit pentru ce a primit banii, că poate i-a primit ca să comită o faptă penală, asta va stabili procurorul. Oricum, cercetările se vor extinde și la alte firme și la alte persoane, pentru că sunt investigații care se fac și în străinătate și care vizează mult mai multe persoane decît cele pe care noi le-am învinuit pînă în prezent” a mai spus Kovesi.

Reamintim că, potrivit presei ultimelor zile, Petromservice a pompat sume importante de bani, milioane de euro, în SC Realitatea Media SA, bani din care au fost plătiți, între altele, ziariștii din uriașul trust de presă de odinioară al lui SOV. Ceea ce înseamnă – și aici ar putea fi cheia problemei – că pe parcursul anului electoral, un număr masiv de nume grele ale presei, multe aflate azi la alte organe media, vor da cu subsemnatul la DNA, în calitate de martori sau chiar mai rău. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998