CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Exploziv: primul politician roman asociat cu oculta mondiala Qanon

13 comentarii / 8620 vizualizări / 9 iulie 2020

O informație aproape nebăgată în seamă, lansată azi pe Facebook, ar putea avea un potențial mult mai mare decît s-ar crede: primul lider politic autohton care bate palma cu organizația ocultă Qanon, unul dintre pilonii momentului în materie de teorii conspiraționiste și a cărei activitate produce un număr tot mai mare de adepți pe întreaga planetă.

Un anunț postat azi pe Facebook de liderul Dreptei Românești, Viorel Cataramă, sună, sec:

”În data de 8 iulie ac., la Breaza, s-a convenit semnarea Protocolului de Colaborare între Mișcarea Patriotilor Români (MPR) și Q-RO, comunitatea Qanon din România.
Principiile colaborării:
1. Suveranitate.
2. Justiție reală.
3. Ajutorarea tuturor românilor afectați grav de suspendarea libertăților în acest an.
4. Promovarea cu prioritate a capitalului romanesc.
5. Alături de Donald Trump în războiul cu promotorii guvernului mondial și pentru realegerea ca Președinte al SUA în noiembrie.
S-a convenit de asemenea ca cele 2 părți să colaboreze pentru desfășurarea în bune condiții a protestului din 10 august, având în vedere că MPR este organizatoarea acestei acțiuni”.

Cine este, însă, organizația Qanon?

Nu se știe cine a creat-o și cine o conduce, dar informațiile neoficiale vorbesc de Michael Rogers, fost șef al NSA şi fost comandant al Comandamentului cibernetic american. Se știe cu precizie că între susținătorii Qanon se numără și Michael Flyn, prim-consilier pe probleme de siguranță național al lui Donal Trump, el însuși un admirator al organizației create în octombrie 2017.

Ce face Qanon?
Dă mesaje publice, sub acoperirea anonimatului.
Și nu orice mesaje.
Chiar și adversarii mișcării recunosc că ea pare să primească informații de intellingence de primă calitate, nu e clar de unde, iar forma în care ele sunt livrate trimite cu gîndul la profesioniști de mare calibru în materie de comunicare. Se speculează chiar că ar fi vorba de un organism militar creat special pentru a se furniza publicului anumite informații secrete, în numele unor interese mai greu de descifrat în prezent.
Dar, în esență, dușmanul contra căruia luptă, în principiu, Qanon, este Deep-state.
Statul-paralel, în versiunea românească.
În rest, mesajele țintesc manipularea maselor, jocul murdar al Hollywoodului în numele respectivei manipulări, conducerea statelor de către grupări interesate doar de cîștig, presa aservită șamd. Qanon îl susține clar pe Donald Trump, iar acesta a dat deja semnale de deschidere față de organizație, fără a-și alipi foarte explicit, totuși, imaginea de a sa. Explicabil: în politică, nicăieri nu sunt tolerate asocieri cu grupări oculte.

O descriere mai amplă a fenomenului a apărut pe siteul The American Thinker sub semnătura lui Deborah Franklin, material difuzat la noi de epochtimes-romania.com.
Trebuie spus că organizația Qanon activează de ceva vreme și în România, avînd grupuri și pagini pe Facebook, dar în general închise, astfel că doar membrii au acces la postări. Se pare că și la noi e urmat exemplul internațional, în sensul că numărul adepților crește vertiginos de la o lună la alta.

Cum a ajuns Viorel Cataramă în contact cu Qanon, organizație fără personalitate juridică, fără sediu, fără lideri la vedere, pe ce căi și ce urmărește cu adevărat prin colaborare cu aceasta, probabil că doar el va putea explica, la momentul potrivit. Rămîne de văzut dacă se confirmă anunțul său conform căruia membrii Qanon România vor participa la mitingul de protest anti-guvernamental al MPR din 10 august, ceea ce ar echivala, oarecum, cu ieșirea lor din umbră. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. Quanon stie?! Orice „oculta” ajunsa in Romania este, automat inghitita de securistii activi ori „pasivi”…asta, daca nu cumva si la nivel mondial tot apanaj securistic este „ocultarea”…Catarama, cu adepti, ori fara, ramane aripatul obraznic care a pus umarul la decredibilizarea si desfiintarea PNL-ului traditional… Ca om politic cam asta a fost activitatea lui…ca program, e destul de greu sa-l iei in serios, atata vreme cat principala lui revendicare, la trecuta candidatura, era privatizarea totala a sanatatii, iar acum lupta impotriva acelora care-i implinesc visul…fara sa pomeneasca despre asta…Cu patriotismul, suveranismul si „iubirea de mosie” il cred ca e sincer, asta se preda la Baneasa pe vremuri, asta era si scuza abuzurilor securiste…intre timp s-a variat programa…totusi, cat de bipolar sa fii sa te declari suveranist si sa aderi la o „oculata” internationala?! Si Trump, la fel ca Merkel, ca Putin…adica toti liderii marilor puteri se declara suveranisti si adeptii justitiei reale…doar ca ei iau in calcul numai tara lor si cetatenii proprii…in raport cu toti ceilalti si ce sa vezi, noi suntem mereu la capitolul „ceilalti”…

  • Doamne ce vă mai zbateți să discreditați mișcarea QAnon și s-o etichetați cu termenul de „oculta”, termen deja consacrat dar atribuit „Ocultei Mondiale” împotriva și pentru demascarea căreia luptă de fapt QAnon. Mă-ntreb și eu, de unde știți dumneavoastră ce se predă la Băneasa? Pentru că doar cei care au trecut pe acolo cunosc cunisc conținutul programei de studiu.

 2. Tovarasul Catarama are contacte bune printre „vrajitoarele” romane. Vrajitoarele sint cunoscute pentru ocultismul lor. Metode securiste penibile…

 3. Q? o gluma proasta cu bataie pe sectorul naiv,usor de mainipulat si mediocru al societatii.Informatii de calitate?glumesti?au fost de calitate in 2016 la alegeri,asta a si fostul scopul Q.a creat Pizzagate,Hillary etc.captial politic,faceboock si rusi,boom Trump e presedinte…de atunci Q e o gluma dar prinde bine,aduna capital in rest o baltoaca de nebuni.

 4. Lasa ca e mai bun BLM-ul.Deocamdata va pune sa le pupati picioarele.Dupa asta o sa va oblige sa ii pupati in cur.

 5. presedintelui american i se atribuie multe facute si nefacute….haosul,conspiratiile …afecteaza in primul rand pe creduli,popular dobitoci,masoneria s-a rasuflat cei cu f.multi bani fara miros,au nevoie de refulare,black life….america,canada nu au experienta comunismului ,il au acum se incearca globalizare made in china,asta incearca smecherii prin noua ordine mondiala…ghinion cu presedintele trump

 6. Dar de ce organizatie ”oculta” ?
  Fiindca nu va bagati voi ritul si nu stiti de unde va va veni lovitura fatala !!!
  Traiasca Qanon , iar daca liderul miscarii ar fi fostul sef al NSA si sustinator al presedintelui Trump, cu atit mai bine !!!
  De ce le frica nazistilor, nu vor scapa !!!

  • TRAIASCA Q-ANON !!! SI TOTI PATRIOTII DIN LUME ,CONDUSI DE DUMNEZEU !!!

   • Cataramă este un impostor care nu știe nici ce-i cu el în viața lui.

    • Pe ce vă bazați când spuneți asta?

    • Tu esti un sugator de puli sereimuistule si am sa-ti tai capatina aia inutila

 7. celor dintre noi care manifestam o oarecare atentie la evenimentele curente, viata ne-a aratat ca avem obligatia cetateneasca de a ne indoi de tot ceeace apare in spatiul public, fie ca acel continut provine din mediul privat, fie ca el ar proveni (mai ales!!!) din mediul public!

  cine nu aplica indatorirea cetateneasca de a pune totul la indoiala si apoi de a cerceta si analiza – atat cat ne permite propriul nostru cap si propriile noastre surse si resurse – este condamnat sa „plece dupa orice fenta” este aruncata in spatiul public!

  analizand articolul observam ca dl. Catarama a publicat un continut pe pagina sa de fb…

  continutul vorbeste despre niste notiuni (corecte, in esenta si in abstract) si despre o asa-zisa „colaborare” intre ceva ce nu exista in realitate (Mișcarea Patriotilor Români) si ceva ce reprezinta o plasmuire a mintii si a deznadejdii umane in general (o forta supra-potenta, capabila sa scoata Planeta din marasmul construit chiar de catre noi, oamenii (!), dar la fel de reala ca si Batman/Superman/Vader/etc.)

  acuma, serios intreband, cam ce ar fi de comentat aici de catre niste oameni normali la cap???

  • Faptul că tu ai consumat energie sa ne faci sa ne.indoim de spusele lui Cataramă ( care fie vorba intre noi este un untermensch) imi da speranta ca pana la urma fraierii vor pieri pe limba lor!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998