CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9479 RON DOWN | 1 USD = 4.5594 RON DOWN | 1 GBP = 5.6287 RON UP

UPDATE – EXPLOZIV: Scandalul Black Cube ar putea lua o turnura halucinanta

6 comentarii / 32774 vizualizări / 26 octombrie 2016

Pe principiul unde dai și unde crapă, scandalul Black Cube ar putea lua o turnură absolut năucitoare, grație unei informații aparent banale din depoziția lui Dan Zorella, neremarcată pînă acum de nimeni. Dacă informația se confirmă, am putea avea un scandal politic încă mai mare decît Black Cube însuși.

Iată ce spune directorul Black Cube, Dan Zorella, legat de modul în care a ajuns să preia acțiunea de investigare a șefei DNA, Laura Kovesi, în depoziția publicată exclusiv de ziaristul Ion Cristoiu:

”Am primit o adresă din partea unei persoane pe nume Daniel Dragomir, la sfîrşitul lui ianuarie 2016, precizez că în anul 2015 nu am fost în România. Daniel m-a abordat despre un proiect foarte important şi sensibil în România. Daniel m-a abordat printr- un tînăr israelian pe nume Gidi Zelivansky, ca intermediar care s-a adresat pentru a trimite un client. Nu-l cunosc dinainte de acesta. Daniel mi-a spus că există o problemă importantă pe care este interesat să o cercetăm în România în legătură cu DNA-ul – este vorba de iniţialele autorităţii anticorupţie. Iar apoi Gidi mi-a explicat că Daniel este un oficial din serviciile secrete române. Şi am înţeles că nu doreşte să vorbească prea mult la telefon şi cere să-l întîlnim pe Daniel în Bucureşti”.

Întrebat dacă Gidi cunoştea detalii despre operațiune, Zorella răspunde: ”Doar titlul cercetării – a verifica informaţii legate de suspiciuni de corupţie în organizaţia D.N.A., şi în special faţă de şefa D.N.A.”.

Întrebarea-cheie care se ridică în acest moment e următoarea:

EXISTĂ VREO LEGĂTURĂ DE RUDENIE ÎNTRE PERSONAJUL GIDI ZELIVANSKI – INTERMEDIARUL ÎNTRE SRI-ISTUL DRAGOMIR SI MOSSAD-IȘTII BLACK CUBE – ȘI GIDEON ZELIVANSKI, PROPRIETARUL CLADIRII IN CARE A FUNCȚIONAT CLUBUL ”COLECTIV”?

Gideon Zelivanski, tot cetățean israelian, reamintim, a fost anchetat de DNA, judecat și condamnat definitiv la șase ani de pușcărie tocmai pentru fraude (înșelăciune și spălare de bani) prin care a pus mîna pe clădirea clubului ”Colectiv”.
Condamnarea definitivă s-a produs în noiembrie 2015, fix cu cîteva săptămîni înainte ca Gidi Zelivanski să medieze contactul între Dragomir și Zorella.

Dacă Gideon și Gidi sunt rude, avem dovada clară că patronul sediului clubului ”Colectiv” avea relații strînse la vîrful serviciilor din România și Israel, odată ce a putut face ”lipeli” între un fost/actual greu al SRI și o companie formată din foști/actuali agenți ai serviciilor israeliene.
Asta, în condițiile în care, potrivit lui Zorella, Gidi știa de la început că acțiunea e îndreptată contra șefei DNA, instituția care îl trimisese pe Gideon după gratii pentru multă vreme.
Și tot ca proprietar al clădirii, Zelivanski putea facilita acces neîngrădit în interiorul acesteia oricui ar fi avut chef.

Pentru că mai departe ”se spărie gândul”, vorba lui Miron Costin, ne oprim aici cu speculațiile. (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE: O informație extrem de importantă e furnizată de siteul riseproject.ro, despre Gideon Zelivanski:

”Zelivanski ar fi trebuit să fie în închisoare începând cu noiembrie 2015, însă se află în libertate și astăzi, fiindcă autoritățile statului nu au reușit să îl încarcereze. Mai mult decât atât, el continuă să participe, prin reprezentanți, la ședințele adunării generale a creditorilor Pionierul, la care se discută reorganizarea întreprinderii.

Cum cea mai mare datorie pentru care Pionierul se află acum în insolvență provine dintr-un cumul al indemnizațiilor lui de administrator – 660.000 de lei – Zelivanski controlează întreprinderea și în această etapă, când, teoretic, managementul e deținut de un lichidator numit de instanță.

La ultima ședință a adunării creditorilor, Zelivanski a desemnat-o pe avocata Elena Alina Stănescu din București să îl reprezinte.

Contactată de RISE Project, aceasta spune că și-a primit împuternicirea prin „poșta electronică” și că afaceristul israelian nu se află în țară”.

 

foto: click.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Putem concluziona ca la Colectiv a fost o crima, ca sa poata fi indepartat Ponta de la guvernare. Gura mutului adevar graieste: „a trebuit sa moara oameni…”.

  2. Groaznic daca s-a ajuns aici acesti oameni trebuie sa raspunda

  3. Eu, unul NU MA MAI MIRA ABSOLUT NIMIC !E doar o chestiune de timp pana cand ROMANIA se va scrie cu litere mici, din ce in ce mai mici si mai de mai multe ori! Pas cu pas !

  4. Gideon …Gidi …Gidiuță Zelivanski… oare nu’s unu și același personaj?

  5. Se mira cineva??????? Nu ar trebui….pa model american

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998