CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Exploziv: Udrea, condamnată pe baza unor convenții internaționale și a unui protocol

7 comentarii / 3548 vizualizări / 16 martie 2021

Judecătoarea CAB Claudia Jderu a condamnat-o pe Elena Udrea la 8 ani închisoare nu pe baza Codului penal, ci a unor convenții internaționale și a unui protocol, infracțiunile care i s-au imputat neexistînd în Codul Penal, scrie publicația Luju.ro.

”Ca să justifice de ce a condamnat-o pe Udrea pentru fapte neincriminate de Codul penal, Jderu a invocat Convenția ONU împotriva corupției și protocolul anexă al Convenției referitoare la protecția intereselor financiare. Convențiile nu constituie lege penală, nu stabilesc infracțiuni și pedepse(…)
Astfel, judecătoarea Claudia Jderu a avut în opinia noastră vizibile dificultăți în a explica de ce a condamnat-o pe Elena Udrea pentru două fapte de instigare la luare de mită pentru altul, în condițiile în care la momentul pretinsei lor comiteri, anul 2009, aceste fapte nu erau incriminate de Codul penal. În acest sens, Claudia Jderu își justifică execuția explicând că deși Codul penal în vigoare în 2009 nu prevedea instigarea la luare de mită “pentru altul”, totuși Convenția Națiunilor Unite împotriva corupției din 2003, ratificată de România în 2004, impune incriminarea unor asemenea fapte. De asemenea, aceeași judecătoare Jderu invocă pentru condamnarea Elenei Udrea pentru fapte neincriminate de Codul penal o altă Convenție. Mai exact, un protocol dintr-o convenție. Este vorba despre “protocolul anexă” de la “Convenția referitoare la protecția intereselor financiare ale Comunităților Europene”. Totodată, pe lângă cele două convenții, Jjderu mai face trimiteri la un studiu ICCJ și un raport Greco” mai scriu jurnaliștii de la Luju.ro.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Băi, nu v-ati lamurit ce scursori, urdori si diarei lucreaza in Justițea de căcat românească? De-aia n-o să-l vedeți pe Bășină în pușcărie, și nici pe Nazist… doar ceva pioni și locotenenți… țara e trădată la cel mai înalt nivel, de se curiști și militari (făcuți generali la apelul bocancului)

 2. Am ajuns sa ii luam apararea Elenei Udrea, maimuta parvenita promovata de Basescu, „talentat” la femei, ca orice marinar (gaura neagra sa fie si e numai bune de nevasta/amanta, cu cat mai mare, cu atat mai bine).
  Rau am mai ajuns la acest site. Nu tu mamaie Norica, nu tu tataie Cariceanu sau unchiuletul Vosganian, cortexul neamului romanesc … despre puiemonta sau Viorica Dragnila ce sa mai discutam.

  • Eugen Orlando Teodorovici a denunțat public faptul că Academia SRI Mihai Viteazu i-a trimis prin poștă diploma de absolvire a unui program la care nu s-a înscris și nu s-a prezentat niciodată.

   SECURIST PROSTOVAN, 10 ani l-ai lins în cur pe BăsPetrov, iar acum vorbești despre maimuța asta la care visai în timp ce te țineai de cucul lui Baconschi.

   N-ai ajuns nicicum, cioban securist prost ai fost tot timpul.

   • Am denuntat pe dracu. V-am platit pe voi sa scrieti ca am denuntat-o. care dintre noi poate sa denunte Academia asta fara sa se kkce pe el bah Parpanghele? Acu ca suntem intre noi, zii si mie de ce te-a dat afara de unde zici ca am denuntat eu

    • Eugen Orlando Teodorovici a denunțat public faptul că Academia SRI Mihai Viteazu i-a trimis prin poștă diploma de absolvire a unui program la care nu s-a înscris și nu s-a prezentat niciodată.

     Fii cioban securist prost normal, suge-i-o ciobanului securist superior și nu uita că te-a scăpat de oi.

 3. Semidoctii de la Luju ar trebui sa inceapa cu citirea Constitutiei, art 11.
  „(2) Tratatele ratificate de Parlament, potrivit legii, fac parte din dreptul intern.”
  Cu asta, am zis tot. „Mita pentru altul” este deja drept intern, cu sau fara explicitarea ei in Codul Penal. Case closed.

  • Mita pentru altul dă în Năstase, iar apoi, logic, în Udrea, pentru că în afară de labă la oi n-ați făcut nimic în viață.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998