CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Exploziv: un senator cere investigarea afacerilor familiei Coldea

0 comentarii / 5093 vizualizări / 8 iunie 2016

Senatorul independent Valer Marian a făcut azi, în Senat, o interpelare către ministrul Justiției și către ministerul Sănătății, prin care cere verificarea unor afaceri derulate cu statul de vărul șefului operativ al SRI, Florian Coldea, cu posibila implicare a acestuia din urmă.

”Cu trei ani în urmă, într-o declarație politică intitulată „Generalul Coldea, câinele de pradă al democrației”, pe care am prezentat-o în ședinta Senatului din 28.05.2013, am sesizat, printre altele, faptul că la adresa generalului Florian Coldea, primul adjunct al directorului SRI, George Maior în perioada respectivă, s-au lansat acuzații privind favorizarea vărului său primar George Tudor Coldea, președinte-director al firmei Medicare Technics, în afaceri cu aparatură medicală cu unități spitalicești din România. În acest sens, am arătat că, în cursul anului 2010, șeful de atunci al Direcției Județene Satu Mare a SRI, colonelul Ștefan Coșarcă, a intervenit pe lângă președintele Consiliului Județean Satu Mare să-l primească pe directorul George Tudor Coldea și să-l sprijine prin achiziționarea de aparatură medicală de la firma pe care o conducea pentru spitalele preluate în județ. Cu ocazia discuțiilor purtate în cabinetul președintelui Consiliului Județean Satu Mate, directorul George Tudor Coldea i-a lăsat acestuia o carte de vizită, pe care era inscripționată firma Medicare Technics, numele, prenumele, funcția sa și telefonul său, carte de vizită în posesia căreia am intrat ulterior. Deși rezulta un trafic evident de influență realizat printr-o instituție importantă a statului, SRI, nu s-au sesizat nici Direcția Națională Anticorupție nici Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Foarte probabil că astfel de intervenții au avut loc și în alte județe, îndeosebi la Cluj Napoca, orașul de domiciliu al vărului generalului Coldea.

Pentru motivele expuse, vă solicit, domnule ministru al Sănătații, să dispuneți Corpului dvs. de control să efectueze verificări cu privire la contractele de achiziție încheiate de firmele Eurad Invest și Medicare Technics, reprezentate de George Tudor Coldea, cu unități spitalicești din România, urmând să-mi comunicați numărul și valoarea acestora, precum și modalitatea de achiziție publică prin care au fost încheiate (încredințare directă sau licitație publică) și să vă pronunțați asupra legalității și oportunității acestor contracte.
Pentru aceleași motive, vă solicit, doamnă ministru al Justiției, să sesizați Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Direcția Națională Anticorupție pentru a efectua cercetări cu privire la modul de obținere și de executare a contractelor încheiate de firmele Eurad Invest și Medicare Technics cu unități spitalicești din România” cere Valer Marian. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998