CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

EXPLOZIV – Valentin Nicolau: ”Basescu numeste ofiteri acoperiti in functii publice”

0 comentarii / 1554 vizualizări / 20 aprilie 2010

Fostul președinte al TVR, dramaturgul Valentin Nicolau, îl acuză, într-un interviu, pe președintele României că reformează statul român promovînd în funcții înalte ofițeri acoperiți. Unele dintre aceste funcții sunt, potrivit lui Nicolau, cele din conducerea TVR, unde se vehiculează nume care ar avea conexiuni cu serviciile secrete.

Fostul președinte al televiziunii publice vorbește, într-un interviu apărut în ultimul număr din revista Q Magazine, despre situația dezastruoasă în care a ajuns postul public, el acuzînd puternice imixtiuni politice în activitatea instituției. El afirmă, în context, că, în acest moment, există riscul numirii la șefia TVR a unor ofițeri acoperiți ai serviciilor secrete: ”Văd că se autopropun tot felul de servanţi politici sub acoperire de jurnalişti, puţine şanse. Se cer la TVR cu neruşinare solicitând răsplată pentru serviciilor aduse, altfel mari deontologi. Puteţi înţelege „sub acoperire” şi în sensul cel mai propriu”.

”E vremea farsorilor. De la vârf până la bază, impostorii s-au cocoţat şi-şi apără cu agresivitate poziţiile cucerite” mai spune reputatul dramaturg. Nicolau reamintește, în interviu, celebra poveste cu solicitarea lui Băsescu, prin Adriana Săftoiu, de a o numi la șefia redacției ”Știri” pe Rodica Culcer, despre care fostul șef al TVR crede că e ofițer acoperit. ”Am refuzat conştient fiind că asta va atrage urgia sistemului împotriva mea. Văzând ce se întâmplă astăzi în societatea românească, încep să cred că Traian Băsescu avea încă de pe atunci proiectul de modernizare a statului român. Aşa s-ar explica obstinaţia cu care numeşte ofiţeri sub acoperire de ziarist, de politician etc., în cât mai multe dintre funcţiile de conducere ale structurilor statului. Cred că în asta constă proiectul domniei sale de modernizare a statului român” mai spune Nicolau.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998