CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Extras din principiile PNL: Demisii din guvern pentru jigniri, dar nu și pentru morti

3 comentarii / 1815 vizualizări / 13 aprilie 2021

În iunie 2015, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, declara la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate și despre cât câștigă aceștia muncind în construcții, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că ”de banii ăștia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă”.
A doua zi, pe 11 iunie, într-un comunicat, Rus şi-a cerut scuze ”dacă prin formularea aleasă” a jignit pe cineva, susținând că intenția sa era să semnaleze o situație gravă.

În aceeași zi, PNL a cerut plin de furie și de indignare, demisia lui Ioan Rus:

“Afirmatiile ministrului PSD Ioan Rus prin care jigneste romanii care muncesc in strainatate si isi bate joc de sotiile si copiii ramasi acasa arata modul in care se raporteaza, cu sfidare si dispret, la cei care si-au parasit de nevoie caminele si pe cei dragi pentru a le asigura un trai mai bun. Ministrul Rus este obligat sa-si dea demisia astazi din Guvern, pentru ca astfel de afirmatii nu pot fi sustinute niciodata de un demnitar al statului roman, oricare ar fi functia lui. Daca Ioan Rus va ramane in Guvern inseamna ca jignirile sale sunt asumate de intreg Guvernul si implicit de premierul Victor Ponta″.

Cîteva ceasuri mai tîrziu, Ioan Rus a demisionat.
De aici concluzia: oamenii pot fi omorîți cu zile, dar nu ”jigniți”!
PNL deplînge, cînd e cazul, drama celor care ”își părăsesc căminele și pe cei dragi” spre a munci în străinătate, dar nu pare deranjat de cei scoși noaptea, cu forța, din spitale sub ochii celor dragi.

După doar cîteva zile, același PNL, prin președintele Alina Gorghiu, cerea demisia întregului guvern Ponta doar pentru eșecul concesionării unei bucăți de autostradă, Comarnic-Brașov.

Se dedică dlor.guvernanți actuali, care ne lasă impresia că după fiecare moarte de pacient, în loc de demisii, le cresc acțiunile la bursa politicii…

În loc de scuze, vin cu acuze.
Aproape zîmbim azi cînd ne uităm în urmă la ce considera PNL motiv serios de demisie guvernamentală.
Ne întrebăm doar dacă mai e valabilă regula PNL: morții de la Neamț, Balș, Babeș etc or fi, oare, ”asumați de întregul executiv și, implicit, de premier”? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Depășim curând 200 morți COVID/zi.

    Și când mă gândesc ce tare s-a grăbit Securitatea să preia guvernarea, cu 5-6 luni înainte de pandemie. Nu cumva să mai aibă cineva dubii ce securiști prostovani sunt în România.

  2. E ceva putred rau in alcattuirea asta polittica…”a fost nevoie sa moara oameni ca acestt guvern sa plece” s-a transformat in ” e nevoie sa moara multi oameni ca noi sa ne mentinem la puttere”…intr-un fel, aceasa putere necrofila si necrofaga pare ca livreaza stapanilor demonici morti la hectar…Au gonflat si externalizat dezastrul Colectiv (un accident tragic inr-un spatiu privatt), dupa care au ignorat, minimalizat, ridiculizat, batjocorit mortii aflati in grija statului.., condus de ei..Un singur mort, de orice (chiar muribund, carat politic la proteste in acest morbid scop) devine supradimensiona daca-l pot pune pe „trotuarul” poliic advers, oamenii multi, mori cu zile in grija si din vina statului condus de ei devin pagube colaterale, admisibile in contextul unui bine invizibil si indescripibil…Pe guvernarea lor se moare in toate institutiile statului (spitale, aziluri, orfelinatte, puscarii) din neomenie, nesimtire si incompetenta, fara sa se simtta vreunul responsabil…Problema e la noi, i-am mai vazut pe asttia, in mandatul lui Voiculescu au murit bebelusii de la Arges, din mottive inca necunoscue, dar, sigur fara legaura cu vaccinul pe care l-au facu toti, ori cu metalele grele din panza freatica afectata de deseurile importate…ce astteptari poti sa ai de la neterminatii astia, se stie ca toti sunt implicati in afaceri pe langa lege, ca au protectie procurareasca, oengista si securista, romana si nu numai…cine si de ce i-a ales (in afara de clanurile interlope care i-au sponsorizat, pe fatza si le-au facut campanie electorala)?! Romanii ar trebui sa se uite atent in oglinda si daca n-au ciunga-n par, poate-ar fi timpul sa se intrebe cine voteaza in locul lor…
    P.S. Ne cam ajunge timpul din urma …acum, ceva ani, aflam despre progresistii suedezi, niste aia zgubilitici rau si pusi pe rasturnarea valorilor, ca au in programul politic legalizarea necrofiliei si a incestului…intre timp nu mai vorbeste nimeni despre „aberatii”…e „now casting”

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998