CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

”Face raiduri în Transilvania, ne jignește istoria”. Dîncu, furibund: Președinta Ungariei trebuie interzisă în România

19 comentarii / 5070 vizualizări / 1 iunie 2023

Fostul ministru Vasile Dîncu reacționează cu o neașteptată duritate la ultima vizită în România a președintei Ungariei, Katalin Novak, cu noua sfidare la adresa românilor, promovarea Imnului Ținutului Secuiesc. Într-o postare vehementă, în care face praf inclusiv UDMR, Dîncu spune că vremea reacțiilor diplomatice a trecut, și că președintele ungar, ca și alții care susțin poziții similare, trebuie interzis pe pămînt românesc.

”Cred că trebuie să facem asta până când nu va fi prea târziu! Modalitatea în care demnitari înalți din Ungaria tratează România în chestiunea Transilvaniei este inacceptabilă, în adevăratul sens al termenului. Când spun inacceptabil, dar nu în sensul în care o spune Ministerul român de Externe de vreo câteva decenii, mă gândesc la sensul direct al conceptului, adică este ceva ce nu putem să mai permitem a se întâmpla pe teritoriul nostru” scrie Dîncu.

Din păcate, ”inacceptabil” este un concept care nu acoperă nimic în discursul diplomatic românesc, doar o lungă acceptare din partea politicienilor români pentru orice obrăznicii ale guvernelor Ungariei. Acum, la repetatele declarații cu substrat revizionist ale Președintelui Ungariei, noi reacționăm cu calificativul ”inadecvate”.

Românii din Transilvania, dar nu numai ei, se simt umiliți și așteaptă ca ”inacceptabil” să însemne chiar că nu mai putem accepta o diplomație de carton și o întoarcere a obrazului de fiecare dată.
Slăbiciunile noastre și declarațiile demnitarilor unguri nu fac decât să ducă la acutizarea unei percepții interetnice conflictuale și a unui conflict între statul român și populația maghiară, conflict care nu există în realitate. În timp ce UDMR, organizația politică a maghiarilor, este mereu la guvernare, ocupând puncte cheie ale gestiunii banilor publici și ale dezvoltării României, organizații civice și politicieni maghiari dezvoltă o politică de defăimare a statalității noastre și încearcă transmiterea imaginii unui conflict permanent între majoritate și minoritate.

Este momentul să spunem STOP acestei lipse de asumare a demnității naționale și să conștientizăm că este nevoie de o nouă politică a statului român față de aceste încălcări simbolice de suveranitate pe care le comit demnitarii unguri pe teritoriul Transilvaniei. Cred că este momentul să dăm măcar un mic exemplu: interzicerea de a intra pe teritoriul României a celor care neagă statalitatea României și încalcă suveranitatea, chiar și simbolic.

Transilvania este România, dar nu poate fi mereu un sat fără câini.

Demnitatea românilor ardeleni este călcată mereu în picioare ori de câte ori demnitarii unguri fac raiduri prin Transilvania, ne jignesc istoria și caută să distrugă continuu conviețuirea normală între români și unguri pentru a realiza un paralelism etnic generator de conflict și ură. Cred că trebuie să facem asta până nu va fi prea târziu!” mai scrie Dîncu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

19 Comentarii

 1. Vasile Dîncu,
  Macar de s-ar simti si alde Ciolacu si Ciuca.

 2. Fapte, nu vorbe.

  Al doilea pas de recuperare a demnitatii si suveranitatii nationale este probarea institutionala prin fapt istoric si stiintific a faptului ca „maghiarii” din Romania au sange romanesc (un lucru dovedit de clientii 23andme).
  „Maghiarii” din Romania sunt romani maghiarizati, „maghiarii” din Serbia sunt slavofoni maghiarizati, etc.
  Nobilii si latifundiarii maghiari provin din linii romanesti amestecate cu cele europene.
  Ungurii, ca etnie, nu exista, sunt corcituri dintr-un mix european de romani, slavi, germani inglobati intr-o cultura imigranta de secol 10 venita din Asia (ungurii au pierdut complet gena asiatica originara), o cultura non-europeana. In functie de zona geografica componenta genetica este diferita.

  Este nevoie urgenta si capitala de „decolonizare” a Romaniei, Ungaria a fost unul dintre colonistii necrutatori, impreuna cu Austria, Germania, Rusia, Turcia, etc.

  Zonele pustiite de razboaie, foamete si boala in Ungaria erau umplute de populatii romanesti si slave, deoarece Ungaria era bogata(alimentata de Vatican pentru crestinarea prin sabie si tun a Estului), iar statele romanesti si slave erau sarace si supuse invaziilor asiatice.

  • chiar daca gena preponderenta in Panonia (Ungaria) e identica cu cea a romanilor din Moldova, ceea ce arata ca sedentarii daco-romani locali au fost asimilati in „noul popor maghiar”.
   Doar iudeii khazari, prezenti in numar foarte mare in Ungaria, nu s-au amestecat si nu s-au integrat, plecand in America si in statul Israel masiv in secolul trecut.

 3. Actiunile jidanilor unguri se bazeaza pe faptul ca jidanii din UK vor sa ocupe o parte din Romania unde reptila Charles cel executat acum peste un an, si-a cumparat bojdeuca, dandu-se urmas al lui Dracula, el fiind un IDIOT din nastere si nestiind ca Vlad Tepes a fost nepotul lui Mircea cel Batran si var bun cu Stefan cel Mare, care nu avea cum sa fie neam cu jidanii reptilieni din familia regala de unde scursurile PNListe l-au adus pe idiotul Ferdinand ca rege al Romaniei dupa ce l-au alungat pe patriotul Al.I.Cuza.
  Ungurii, care sunt si ei jidani, vor sa ocupe o parte din Romania si cred ca jidanii din UK le pot asigura spatele.
  Ungurii au uitat ca dupa primul razboi mondial romanii i-au ciomagit de le-a iesit jidanismul pe ochi, intr-un razboi despre care istoria Romaniei nu sufla o vorba.
  Li se pare ca daca romanii crestini tac si rabda, ei ungurii jidani vor reusi ce si-au propus.
  De aceea mascariciul shoparlit care face pe-a regele Charles, vine sa se intalneasca cu clona jidanului ZoiAnus, ca sa puna la punct ocuparea Romaniei, insa Atlantii, inaintasii nostri care se afla in orasul Agarhta unde se poate ajunge pe sub Sfinxul din Bucegi, nu vor permite acest lucru, asa cum nu le-a permis jidanilor care acum multi ani au venit cu tehnologie sofisticata sa intre sub Sfinx, unde au vazut ei din sataleit ca exista aur nanomolecular cu care preparat intr-un anumit mod pot prelungi viata jidanilor si reprilelor fosilate ca Rockefeller si Rothschild deja morti, insa atlantii le-au izbit elicopterul de pamant, si presa cretina a pus botul la minciuna oficiala spunand ca elicopterul s-a prabusit dintr-o eroare de pilotaj, bla, bla, bla…
  Eu vad viitorul ,,Ungariei mari’’ la care viseaza jidanii, ca spulberat pentru totdeauna din coasta Romaniei.
  Si Ungasria si Ucraina vor disparea pentru totdeauna, ca si acest trib de jidani criminali care de peste 5 mii de ani isi bat joc de OM, khazarii.
  Pai daca e vorba de razboi, razboi sa fie jidanilor.
  Eu am facut armata si stiu sa va umplu testele de gloante, si ca mine mai sunt.
  Poponarii fricosi care nu au facut armata sa stea acasa si sa pazaeasca prorietatile tuturor, pentru ca la neveste nu se dau, ei fiind pizdosnici si au alergie la parasici.
  Prima incursiune cu arma incarcata si sectoarele pline va fi la Palatul Parlamentului Penal Criminal, Palatul Victoria unde se afla Guvernul Criminal Penal,pentru ca ei toti sunt adevaratii dusmani ai poporului roman, si apoi mergem pe front sa-i regulam pe unguri – de preferinta unguroaicele, etc.
  Priviti aceste harti de pe Google si veti intelege ce vor ungurii ( jidanii ).
  https://www.google.com/search?hl=ro&gbv=2&sxsrf=APwXEdf6YVt7AAmJJu8vrKSKPs-RCjNr4A:1685656440305&ei=eBN5ZNWqEufnrgTjzrzYCQ&q=hartile+khazariei+mari&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjVxtnKh6P_AhXns4sKHWMnD5sQsAR6BAgKEAE&biw=1263&bih=918

  • Nu cumva chiar tu esti „IDIOT din nastere”, „mascariciul shoparlit” si „reprila fosilata”, ceea ce spui despre altii ? Ia uita-te in oglinda ! Tu esti, ma !

  • E un kăkat care se pune în drum ca să calce alţii în el, un vierme şopârlit şi bălos, un satanizat turbat, lovit de „pandemia” de demenţă globală.
   „Satana” e ta-su Năpârcii turbate Muihai.

 4. De frica ridicarii in sondaje a AUR, unii incep sa devina mai nationalisti decat se gandeau ei vreodata ca vor fi.

 5. fapte nu vorbe

 6. si care-i problema ca femeia a venit in visita aici ? Vin mii de unguri in fiecare an. unde e problema?

 7. Securitatii spurcate romane ii este frica de posibilitatea de a nu putea controla totul la nivel politic si iese la rampa cu Sile Dancu (ofiterul acoperit si folosit acum ca sageata la ordin), insa bai securistilor romani ceea ce o sa vina o sa fie peste putirinta voastra mai „specialilor” si la fel si pentru toti colaboratorii vostri haitasi, afica civilii angajati cu norma… Daca securismul in Romania este eliminat, in orice fel si de oricibe, Romania chiar are de castigat!

  Cancerul Romaniei sunt securistii, au capusat si distrus tot in tara si vor sa si controlexe tot ca sa nu aiba surprize, insa vor avea unrle mari de tot:)) ati auzit bai voi aia de la D.A.C., stiti voi care … Prea multi dusmani aveti si prea putini sunteti… Trageti concluzia…

  • puţi a hoit si
   Mă-ta-i securistă!

 8. Dîncu, o scursură xenofobă național-bolșevică, jignește nobila Națiune Maghiară care ține piept cu bravură Ocultei soroșiste antisuveraniste. Plecați-vă frunțile cu respect în fața marelui lider Orban Viktor, care arată și românilor și tuturor europenilor calea cea dreaptă a Libertății, Familiei și Credinței Adevărate!

  • de ti-a intrat si-n plamani si-n cap

 9. dar l-au marginalizat şi izolat după ce s-a certat, ca ministru la Apărare, cu preş. Iohannis.

 10. @o natie de admirat care rezista cu darzenie !

 11. Ma intreb daca inca eram sub unguri / austrieci…ne mai distrugeam asa accelerat?

 12. Face raiduri în Transilvania
  si ne fura identitatea!
  (aplecat cu amintiri frumoase)

 13. ,, Întrucât singurii semiți care au rămas în lume astăzi sunt poporul arab din Palestina și unii oameni din Africa de Nord, întrebarea de pus este: CINE, atunci, sunt aceștia, pe care îi numim Evrei?
  Pentru a înțelege adevărul despre evrei, care pretind legături ancestrale cu țara Palestinei, trebuie să luăm o mică lecție de istorie.
  100 î.Hr. RĂSPANDIREA KHAZARILOR
  Un trib asemănător războiului (format din triburile Hun, Uigur și Magyar) descendenți ai mongolilor și tătarilor asiatici își au originea în inima Asiei. Tribul a fost atât de beligerant și ostil încât au fost în cele din urmă alungați din Asia și împrăștiați printre cele 25 de națiuni pașnice și agricole din Europa de Est.
  Acest amestec de nomazi asiatici războinici care au devastat Europa în secolele IV-V, cunoscuți sub numele de khazari, aparținea unui grup de turci care au scris într-o scriere runică care își are originea în Mongolia. Având în vedere natura lor foarte ticăloasă și vulgară, nomazii asiatici, „oameni înfricoșători din Gog și Magog” au jefuit și au decimat totul în calea lor. În aceste 25 de națiuni agricole pașnice invadate, care ocupă aproximativ 1.000.000 de mile pătrate în Europa de Est, în Munții Caucaz (acum numiti Kazahstan, Georgia, Ucraina și alte nume) nomazii asiatici au decis să-și înființeze regatul de 800.000 de mile pătrate între Negru și Mările Caspice. Originea cuvântului CAUC-ASIAN își ia rădăcina aici. Contrar credinței populare, caucazienii și albii NU sunt aceiași oameni. Caucazienii, așa cum înseamnă numele, sunt asiaticii care s-au stabilit în Munții Caucaz, în timp ce omul „alb” se referă la liniile de sânge europene pure, albe, care nu au fost amestecate cu asiaticii (care mai târziu au devenit cunoscuți ca khazari, apoi yids (idiș), apoi Ashkenazi/Sefarzi și astăzi toți sunt numiți doar „evrei”, ceea ce este greșit și se referă la cei care practică iudaismul, nimic de-a face cu rasa acestor ticăloși și înșelatori nomazi asiatici).
  Ei au numit noul lor regat, Khazaria. Khazarii erau până atunci un amestec de huni, mongoli, turci și maghiari. Pentru a-și extinde regatul și puterea, khazarii au răpit, torturat, violat și forțat femeile europene să aibă copii asiatici, astfel, pe o perioadă de câteva secole, trecând la pielea albului european.
  Regatul a devenit rapid cea mai mare țară din toată Europa formând un regat de 10-20 de milioane de oameni. Khazarii au devenit atât de fiorosii și de puternici, încât atunci când alți monarhi doreau să meargă la război, regele Khazarian le împrumuta soldații săi. Ei au devenit rapid cunoscuți ca o rasă dementă de hoți, violatori, ucigași și bandiți de drumuri, care ar fi vânat călătorii, i-au furat, i-au ucis și apoi și-au asumat identitatea. Khazarii erau idolatri și adoratori falici care se închinau la mulți zei falși. Era religia lor așa cum a fost religia multor alți păgâni sau barbari (această formă de cult a continuat până în secolul al VIII-lea).
  „Povestea Imperiului Khazar, pe măsură ce iese încet din trecut, începe să arate ca cea mai crudă păcăleală pe care istoria a comis-o vreodată.”
  Arthur Koestler (istoric evreu maghiar, cândva comunist și sionist radical [membru de partid Jabotinsky]) (The Thirteenth Tribe, p. 17) „Acești evrei din Europa de Est nu sunt nici israeliți, nici „semiți”, ci sunt în schimb khazari, mongoli și oameni de origine hună!” Arthur Koestler (Al treisprezecelea trib)
  „… dovezile din antropologie concordă cu istoria în respingerea credinței populare într-o rasă evreiască descendentă din tribul biblic.”
  Arthur Koestler (Al treisprezecelea trib p. 180) „Originea și istoria khazarilor și a Regatului khazar sunt cu siguranță fapte istorice incontestabile. Aceste fapte stabilesc, de asemenea, dincolo de orice îndoială, originea și istoria așa-zișilor sau autoproclamații „evrei” din Europa de Est. Originea și istoria khazarilor și regatului khazar și relația lor cu originea și istoria timpurie a așa-numiților sau autoproclamații „evrei” din estul Europei a fost unul dintre secretele cel mai bine păstrate ale istoriei până când în ultimii ani a fost făcută o largă publicitate pentru cercetarea mea pe acest subiect.”
  Benjamin H Freedman (dezertor evreu) „Când au bani devin tirani. Și când sunt învinși, devin nemiloși. Sunt doar barbari. Sunt descendenții mongolilor asiatici și vor face orice pentru a-și îndeplini scopul.”
  „Așezările evreiești din Ucraina pot fi urmărite încă din secolul al VIII-lea. În perioada regatului khazar, evreii trăiau pe malurile râului Nipru și în estul și sudul Ucrainei și Crimeea.”

  jewishvirtuallibrary.com
  „Raport scurs: Israelul recunoaște evreii, de fapt, khazari; Plan secret pentru migrarea inversă în Ucraina. . . . se dezvăluie acum, Israelul își va retrage coloniștii din comunitățile dincolo de blocurile de așezări – și îi va reloca cel puțin temporar în Ucraina. Ucraina a făcut acest aranjament pe baza legăturilor istorice și în schimbul asistenței militare extrem de necesare împotriva Rusiei. Această întorsătură surprinzătoare a evenimentelor a avut o origine și mai surprinzătoare: genetica, un domeniu în care savanții israelieni au excelat de mult.” „Este bine cunoscut că, cândva în secolele al VIII-lea până la al IX-lea, khazarii, un popor turcesc războinic, s-au convertit la iudaism și au condus peste un domeniu vast în ceea ce a devenit sudul Rusiei și Ucraina. Ce s-a întâmplat cu ei după ce rușii au distrus acel imperiu în jurul secolului al XI-lea a fost un mister. Mulți au speculat că khazarii au devenit strămoșii evreilor ashkenazi… În 2012, cercetătorul israelian Eran Elhaik a publicat un studiu în care susținea că demonstrează că strămoșii khazari sunt cel mai mare element unic din bazinul genetic Ashkenazi… Israelul pare să fi aruncat în sfârșit prosopul. O echipă de oameni de știință de la principalele instituții de cercetare și muzee tocmai a emis un raport secret guvernului, recunoscând că evreii europeni sunt de fapt khazari. Un consilier. . . a explicat: „Ne-am gândit mai întâi că recunoașterea că suntem cu adevărat khazari a fost o modalitate de a ocoli insistențele lui Abbas că niciun evreu nu poate rămâne într-un stat palestinian. Dar când a refuzat să accepte asta, ne-a forțat să ne gândim la soluții mai creative. Invitația ucraineană pentru evrei de a se întoarce a fost o mană cerească.” Vorbind pe un fundal profund, o sursă bine plasată din cercurile de informații a spus:
  „Nu vorbim despre toți evreii ashkenazi care se întorc în Ucraina. Evident că nu este practic.
  Presa ca de obicei exagerează și senzaționalizează; de aceea avem nevoie de cenzură militară.
  Toți evreii care doresc să se întoarcă ar fi primiți înapoi fără condiție de cetățeni, cu atât mai mult dacă vor lua parte la infuzia promisă de asistență militară masivă israeliană, inclusiv trupe, echipamente și construirea de noi baze. Dacă transferul inițial funcționează, și alți coloniști din Cisiordania ar fi încurajați să se mute în Ucraina. După ce Ucraina, întărită de acest sprijin, va restabili controlul asupra întregului său teritoriu, actuala Republică Autonomă Crimeea avea să redevină un domeniu autonom evreiesc.
  Succesorul la scară mică al imperiului medieval Khazaria (cum era cunoscută odată și peninsula) avea să fie numit, în idiș, Chazerai. . . . „Ne-ar plăcea să ne gândim la asta ca la un fel de patrie departe de casă”, a adăugat sursa anonimă de informații. — Sau cel original, spuse el făcând cu ochiul….’’
  https://radiochristianity.com/the-history-of-the-khazars-part-one/

 14. […] în special față de provocările unor oficiali unguri veniți de la Budapesta. După ce senatorul Vasile Dîncu a cerut măsuri dure, zilele trecute, față de gesturile de sfidare, deputatul Radu Cristescu merge mai departe și […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998