CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Faimos scriitor francez il desfiinteaza pe Trump: ”Prostiile lui au iesit la suprafata!”

4 comentarii / 3060 vizualizări / 30 aprilie 2020

Cel mai vîndut scriitor francez al ultimilor ani, Marc Levy, scenarist și al unui film number one la box-office-ul american, îl critică tăios, într-un interviu pentru revista românească ”QMagazine”, pe președintele american Donald Trump, despre care afirmă că a devenit un lider irelevant și că toate prostiile lui au ieșit la suprafață.

Vorbind, astfel, despre izolarea determinată de Covid 19, reputatul scriitor și producător francez afirmă, în revista condusă de Floriana Jucan:

”Sunt convins că după această criză lucrurile se vor schimba și cred că mulți oameni se vor schimba. Că cei așa numiți oameni responsabili vor înțelege că poate a venit timpul să cumpere mai puține rachete și avioane și bombe și astfel de lucruri…sau poate chiar și nătângul care dorea să își protejeze țara cu ziduri va vedea că virusul trece prin ziduri și că avem nevoie de școli și de spitale. Aceasta este probabil cea de-a doua mare speranță pe care o am de la această criză, aceea că perspectivele noastre pentru viitor se vor schimba”.

Levy își manifestă, în context, aprecierea față de felul cum oamenii s-au unit și luptă cu virusul, dar și dezamăgirea la adresa președintelui SUA, țară în care trăiește de ani buni, spunînd:

”Cred că niciodată, absolut niciodată, nu au colaborat și nu au muncit împreună să găsească o soluție atât de mulți specialisti. Niciodată, absolut niciodată, cei mai egoiști, nebuni, idioți oameni la putere nu au realizat cât de lipsiți de putere sunt de fapt – și nu pot decât să mă gândesc la cel din țara în care trăiesc- cât de irelevant a devenit și cum toate prostiile lui au ieșit la suprafață într-un mod atât de evident…cine se va mai lăuda mâine că natura nu contează, cine se va mai da mare mâine? Vor fi așadar multe lucruri pozitive” afirmă Levy.

Per ansamblu, scriitorul rămîne optimist privind viitorul post-coronavirus:

”Vom avea un mod cu totul și cu totul diferit de a regândi sistemul nostru de sănătate, sistemul de învățământ, va fi un mod cu totul diferit de a reconsidera felul în care lumea finanțelor a fost îmbogățită în timp ce oamenii care serveau societatea sufereau din cauza acestei fracturi sociale. Cred că vor fi multe lucruri care vor fi devenit evidente și acesta este probabil cel mai bun mod de a rămâne pozitiv”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Ce ai mai Levy cu Trump, fiindca nu este antisemit ?!
    Sau tu esti un neobolsevic inrait si il consideri un obstacol in calea reinstaturarii comunismului in Lume ???
    Levy, auzi ce nume !
    O fi cumva cosingean al Florianei Jucan ?

    • 15 Martie 2020
      Trump tells US ‘relax, we’re doing great’ as global coronavirus cases outstrip China.

      1 Mai 2020, USA
      Oficial 1 095 210 infectați 63 861 decedați
      Real > 80 000 deedați

      Biden, cap de dop, o fi un securist prost ca noaptea, dar să nu-l neglijezi pe Trump. Așa fanfaron inept mai rar.

      • logic ca trump a zis ca totul e sub control, se baza ca democratii aflati la conducere in n. york si n. jersey nu sunt niste imbecili si se vor descurca. dar nu s-au descurcat pentru ca sunt niste hoti. e ca si cum viktor orban ar blama bruxelles-ul pentru ca in ungaria e nasol.
        bre, daca cineva ii avorta pe guvernatorul new yorkului si al new jersey-ului si pe primarul comunist al new yorkului, atunci america avea doar jumatate din cazuri si morti. mai putin pe cap de locuitor decat germania. de ce nu zici ca cei mai antitrump democrati incurajau in martie! mersul pe afara, nu au inchis metrourile aglomerate si mizere si nu au inchis parcurile. inteleg ca esti un bolsevic fan al democratilor si ca urasti pe republicani ca sunt anticomunisti ,dar chiar sa afirmi astfel de chestii… plus ca fauci, marele doctor pe care democratii ziceau ca trebuie sa vorbeasca la conferinte in locul lui trump spunea in februarie ca virusul nu mare branza, ca poti merge in croaziere etc. de ce zica asta? pentru ca china mintea si oms o acompania. si totusi , desi s-au opus toti, trump a interzis zborurile din china inca din ianuarie.

        • Trump never actually banned flights from China or Europe. Why?

          By Ethan Epstein – The Washington Times – Sunday, March 22, 2020

          ASD, mai prost ca tine nu există!

          Ce mă interesează pe mine că democrații sunt proști, dacă Trump este un fanfaron prost?!?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998