CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Fake imens cu Laura Kovesi in Bulgaria: cine ii sufla vint in pinzele prezidentiale?

6 comentarii / 6802 vizualizări / 18 martie 2022

O parte a presei românești a explodat azi de bucurie, după ce Ministerul de Interne al Bulgariei a anunțat primul mare succes al procurorului european Laura Kovesi: fostul premier Boiko Borisov, liderul celui mai mare partid de opoziție, GERB, ar fi fost arestat, la pachet cu niște acoliți, pentru fraudarea fondurilor europene.

Deja, în spațiul public se vorbește de debutul mascat, în spatele acestui răsunător succes, al campaniei electorale a Laurei Kovesi pentru Cotroceni 2024. În special mass-media apropiată de USR jubilează, ca și membrii formațiunii lui Cătălin Drulă, pe marginea reușitei lui Kovesi.

Care Laura Kovesi s-a aflat ieri în Bulgaria și a făcut anunțuri mărețe:

„Am primit un număr record de plângeri și pe baza aceasta am început anchete în peste 120 de cazuri”, a anunțat, la sfârșitul întrevederii sale cu premierul bulgar Kiril Petkov, procurorul general european Laura Codruța Kovesi, potrivit Dnevnik, citat de Rador.
Kovesi a făcut o vizită de două zile în Bulgaria, la invitația premierului bulgar, cu care a avut deja o discuție de mai bine de o oră. Kovesi a spus că raportul anual va fi publicat la sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii următoare, în care vor fi informații și statistici privind procesele și anchetele pe care le are Parchetul European din fiecare țară.

În aceași seară, Poliția bulgară l-a săltat pe fostul premier Borisov.

Primul mare rechin european executat de curajoasa procuroare.

Doar că, ghinion: în această seară, Borisov a fost eliberat, el fiind doar reținut de Poliție, în custodia secției 7 de poliție din Sofia, și nu arestat de procurori.

Iar agenția bulgară Novinite dezumflă gogoașa Kovesi: Parchetul bulgar a infirmat oficial anunțul inițial al Ministerului de Interne conform căruia ancheta împotriva lui Borisov s-a datorat fraudei cu fonduri europene, în fapt fostul premier fiind anchetat pentru șantajul omului de afaceri Vasil Bozhkov. Nicio legătură cu fondurile, deci nici cu Kovesi. Parchetul Municipiului Sofia a mai anunțat că au primit documente de la Direcția Generală a Poliției Naționale și că ancheta a fost încredințată procurorului Maria Neycheva.

Avocatul lui Borisov, Menko Menkov, acuză: ”Represie politică severă, acțiuni absolut ilegale”, susținînd că au fost comise o serie de încălcări ale legii de către autoritățile polițienești. Până la ora 19:30, polițiștii nu știau încotro se îndreaptă și pe cine trebuie să caute, a explicat avocatul.

De aici, întrebarea-cheie: cum e posibil ca două mari instituții ale statului de drept, Poliția și Parchetul, să prezinte variante total diferite ale unui scandal?

Gafă de proporții a polițiștilor bulgari – suspectă fiind și rapiditatea cu care au încercat să se miște în cazul lui Borisov, sărind peste lege?
Ori cineva a încercat să-i facă Laurei Kovesi un imens serviciu de imagine, aranjînd reținerea lui Borisov cînd ea încă adăsta la Sofia și permițînd rostogolirea fake-ului cu fraudele europene? (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. A revenit tele-justitia? Catusele TV? Kovesi cu acelasi stil de minciuni televizate?

 2. in lumea asta de preversi bdsm toti ar vrea sa-l vada pe Boicu luat cu straponu de Kodrutza……
  (intai bagat in catushe,
  asta e regula!)

 3. BB e la cuțite cu UE/Leyen de ceva vreme, i s-a arătat pisica. Sau gorila.

 4. @Dragos Bora
  – i s-a aratat pisicutza gorilei….

 5. sa te lauzi ca ai gasit demascat marea coruptie in cea mai saraca tara a Europei, pe cand in tarile care duhnesc a hoit nu te atingi de nimeni, asta e adevarata schizofrenie.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998