CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Famiglia lui Sorin Blejnar

0 comentarii / 1416 vizualizări / 1 martie 2011

Blogul meu www.sroscas.ro a debutat in ziua de 25 iulie 2009 cu un articol intitulat “Criminalitate si coruptie la varf”, care il viza in mod direct pe Sorin Blejnar, relativ recent numit in functia de director ANAF.

Dezvaluirea se referea la garnituri de tren incarcate cu motorina dar avand documente pe care scria “pacura”. Diferentele uriase obtinute din accize, avertizam eu atunci, mergeau la partid. La care partid? La PD-L. In 18 septembrie, tot 2009, am semnalat pentru prima data ca Sorin Blejnar are un dosar penal in calitate de faptuitor. Pentru acelasi tip de operatiuni. Cine este acest Sorin Blejnar? Cine ii tine spatele? Si el tine spatele cui? Pretextul pentru a raspunde la aceste intrebari il constituie recentul scandal generat de numirea playboy-ului Silviu Vaduva in importanta functie de sef al Vamii Bucuresti.
Acest Silviu Vaduva, un fervent cotizant al clubului de noapte Bamboo, cu o viata sexuala aventuroasa si, de altfel, publica, legata atat de Mioara Mantale, demnitar PD-L si fost prefect al Capitalei, cat si de Ramona Gabor, sora Monicai Columbeanu, etcetera, etcetera, etcetera, fara vreo experienta in domeniu, a ajuns mare mahar al celei mai importante vami din Romania. Care, prin statutul ei, le controleaza si pe celelalte. Credeti ca a fost vorba de vreo loterie a numirilor, al carei fericit castigator este acest Silviu Vaduva? Nicidecum. El este un mai vechi protejat al lui Adriean Videanu. Si al lui Sorin Blejnar. In aceasta calitate, este de “profesie” consilier. Ba la un sector al Capitalei, ba la Ministerul Muncii. Dupa cum se stie, regula in Romania este ca, in asemenea functii de consilier, la diverse etaje sunt numiti protejati de partid. La randul lor, acestia aduna spaga. Pe care, apoi, o redistribuie. Dupa ce o taxeaza ei insisi.
Din aceasta perspectiva, Silviu Vaduva a reusit in 2009 performanta de a dona partidului care, la un moment dat, l-a si pus pe listele provizorii pentru Parlamentul Romaniei, de vreo opt ori mai multi bani decat a castigat pe parcursul unui an intreg. Mai mult, el a reusit sa acorde altora imprumuturi in valoare de aproape doua milioane euro. Intelegeti? Din leafa de functionar public. De simplu consilier. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998